yamaha ysp 5600 dolby atmos soundbar large a5569d1a3c0845d0a41f0ec5df7dd6d0

Soundbarit tai äänipohjat parantavat television tai viihdejärjestelmän ääntä. Yhä useammat käyttäjät valitsevat nämä kompaktit ja edulliset äänijärjestelmät kätevämpään ja vähemmän sekaiseen monikaiuttimen asennukseen. Yksi soundbarien haitoista on surround-äänen heikkeneminen. Vaikka nämä järjestelmät ovat käteviä, ne eivät tarjoa yhtä mukaansatempaavaa kuunteluympäristöä kuin perinteiset kotiteatterijärjestelmät. Yamaha YSP-5600 digitaalinen ääniprojektori tarjoaa mahdollisen ratkaisun.

Yleiset tulokset

Mistä pidämme

  • Digitaalinen äänen projisointitekniikka tuottaa mukaansatempaavan tilaäänen ilman lisäkaiuttimia.
  • Yhteensopiva Dolby Atmosin ja DTS:X:n kanssa.
  • Siinä on enemmän liitäntöjä kuin useimmissa soundbareissa.
  • Integroituu langattomaan Yamaha MusicCast -äänijärjestelmään.

Mistä emme pidä

  • Edellyttää suljetun tilan ja tasaisen katon parhaan tuloksen saavuttamiseksi.
  • DTS:X saattaa vaatia laiteohjelmistopäivityksiä.
  • Ulkoinen subwoofer ei sisälly toimitukseen, mutta se voidaan lisätä.
  • Se on kalliimpaa kuin useimmat soundbarit.

Edellyttäen, että sinulla on suljettu tila ja tasainen katto, joka mahdollistaa hyvän äänen heijastuksen, Yamaha YSP-5600 Digital Sound Projector voi tarjota vakuuttavan tilaäänen kuuntelukokemuksen.

Digitaalinen äänen heijastus: nopea selitys

Digital Sound Projection on äänialusta, joka käyttää sarjaa pieniä kaiutinelementtejä (jokaisessa on oma vahvistin) yhdessä kotelossa, joka näyttää soundbarilta tai soundbase-pohjalta. Sädeelementit (pienet kaiuttimet) heijastavat äänen suuntatarkkuudella edestä pääkuuntelupaikkaan sekä huoneen sivu- ja takaseinille. Ääni pomppii takaisin kuuntelutilaan luoden realistisen 5.1- tai 7.1-kanavaisen tilaäänikentän. Vaikutus näkyy parhaiten suljetussa huoneessa, jossa on tasainen katto.

Kuinka digitaalista äänen projisointia käytetään YSP-5600:ssa

YSP-5600:lla Yamaha tuo ylimääräisen käänteen digitaaliseen äänentoistotekniikkaan lisäämällä pystysuuntaisia ​​kanavia. YSP-5600 voidaan konfiguroida 7.1.2-kanavaiselle asetukselle, joka täyttää Dolby Atmos -vaatimukset. Jos et tunne Dolby Atmos -kaiutinasettelun terminologiaa, soundbar projisoi seitsemän äänikanavaa vaakatasossa sekä subwoofer-kanavan ja kaksi pystysuuntaista äänikanavaa. YSP-5600 ympäröi huoneen kuplassa, joka tarjoaa mukaansatempaavan tilaäänen kuuntelukokemuksen yhteensopivasta Dolby Atmos -koodatusta sisällöstä. Tämä sisältää useimmat Blu-ray-levyt. Jos sinulla on yhteensopiva älytelevisio, saatat pystyä käyttämään Dolby Atmos -koodattua sisältöä online-suoratoiston kautta. Asennuksen helpottamiseksi mukana tulee plug-in mikrofoni. Soundbar tuottaa testiääniä, jotka heijastetaan huoneeseen. Mikrofoni poimii sitten äänet ja välittää ne YSP-5600:lle. YSP-5600:n erityinen ohjelmisto analysoi äänet ja säätää säteen ohjaimen suorituskyvyn vastaamaan parhaiten huoneen kokoa ja akustisia ominaisuuksia.

Yamaha YSP-5600 7.1.2-kanavainen Dolby Atmos -asetus

Mitä muuta saat

Nämä ovat joitain muita Yamaha YSP-5600:n ominaisuuksia.

Kanavien konfigurointi, äänen dekoodaus ja käsittely

YSP-5600 tarjoaa jopa 7.1.2 kanavaa (seitsemän vaakakanavaa, yksi subwoofer-kanava ja kaksi korkeuskanavaa). YSP-5600:ssa on sisäänrakennettu äänen dekoodaus eri Dolby- ja DTS-surround-ääniformaateille, mukaan lukien Dolby Atmos ja DTS:X. DTS:X on ehkä lisättävä laiteohjelmistopäivityksen kautta. Lisätukea tilaäänelle tarjoavat Yamaha DSP (Digital Surround Processing) -tilat (elokuva, musiikki ja viihde) sekä lisäkuuntelutilat (3D-surround ja stereo). Mukana on pakattu musiikin vahvistin, joka parantaa digitaalisten musiikkitiedostojen, kuten MP3-tiedostojen, äänenlaatua.

Kaiuttimen lisäys

YSP-5600 sisältää monimutkaisen joukon sisäänrakennettuja sädeohjaimia, jotka ovat hyvin pieniä kaiuttimia. Siinä on 44 sädeohjainta (12 pientä 1-1/8 tuuman ja 32 1-1/2 tuuman kaiutinta), joista jokaisessa on oma 2 watin digitaalinen vahvistin, ja kaksi 4-1/2 tuuman 40 watin bassokaiutinta. Järjestelmän kokonaisteho on 128 wattia (huipputeho). Kaiutinelementit ovat eteen päin, ja pystysuuntaiset ohjaimet ovat yksikön molemmissa päissä.

Audioliitännät

Runsaat ääniliitännät sisältävät kaksi digitaalista optista, yhden digitaalisen koaksiaalisen ja yhden sarjan analogisia stereotuloja. Subwooferin linjalähtö on myös mahdollista liittää haluttaessa valinnaiseen ulkoiseen subwooferiin. Mitä tulee subwooferin lähtötoimintoon, YSP-5600:ssa on myös sisäänrakennettu langaton subwoofer-lähetin. Voit käyttää tätä ominaisuutta ostamalla Yamaha SWK-W16 langattoman subwoofer-vastaanotinsarjan, joka voidaan liittää mihin tahansa subwooferiin. Yamaha esittelee NS-SW300:nsa, mutta mikä tahansa subwoofer toimii.

Yamaha YSP-5600 digitaalinen ja analoginen audioliitäntä

Videoliitännät

Videota varten YSP-5600 tarjoaa neljä HDMI-tuloa ja yhden HDMI-lähdön, 3D- ja 4K-läpiviennin HDCP 2.2 -kopiosuojauksella (tarvitaan 4K-suoratoiston ja Ultra HD Blu-ray Disc -lähteiden kanssa yhteensopivuuden vuoksi) ja ARC-yhteensopivuuden. HDR-yhteensopivuudesta ei ole tietoa.

Yamaha YSP-5600 HDMI-liitännät

Verkko- ja suoratoistoominaisuudet

YSP-5600 sisältää Ethernet- ja Wi-Fi-yhteyden, pääsyn paikallisverkon sisältöön ja Internet-suoratoistoa sellaisista lähteistä kuin Pandora, Deezer, Napster, Spotify, Sirius/XM ja Tidal. Mukana on myös Apple AirPlay ja Bluetooth. YSP-5600:n Bluetooth-toiminto on kaksisuuntainen. Voit suoratoistaa musiikkia yhteensopivista lähdelaitteista, kuten älypuhelimista ja tableteista, ja suoratoistaa musiikkisisältöä YSP-5600:sta yhteensopiviin Bluetooth-kuulokkeisiin tai -kaiuttimiin.

Musiikki Cast

Bonusominaisuus on Yamahan uusimman version integrointi MusicCast-monihuoneäänijärjestelmäalustaan. Tämän alustan avulla YSP-5600 voi lähettää, vastaanottaa ja jakaa musiikkisisältöä yhteensopivien Yamaha-komponenttien, kuten kotiteatterivastaanottimien, stereovastaanottimien, langattomien kaiuttimien, soundbarien ja langattomien kaiuttimien välillä. YSP-5600 voi parantaa television äänikokemusta ja se voidaan yhdistää koko kodin äänijärjestelmään.

Ohjausvaihtoehdot

Joustavaa ohjausta varten YSP-5600:ta voidaan ohjata mukana toimitetulla kaukosäätimellä tai yhteensopivilla älypuhelimilla ja tableteilla käyttämällä ilmaista Yamaha Remote Controller -sovellusta iOS:lle tai Androidille. Lisäksi se voidaan integroida mukautettuun ohjauskokoonpanoon käyttämällä IR-anturin sisään/ulostuloa ja RS232C-liitäntävaihtoehtoja.

Yamaha YSP-5600 ohjausliitännät

Lopullinen tuomio

YSP-5600 on edistysaskel soundbar-konseptissa. Se on tehokas alusta tilaäänikokemuksen tarjoamiseen ilman erillistä kotiteatterivastaanotinta tai erillisiä kaiuttimia. Se on kuitenkin kalliimpaa. Noin 1 500 dollarin MSRP:n ansiosta se vastaa paremmin sitä, mitä monet vastaanotin- ja kaiutinasetukset maksavat kuin perinteinen soundbar. Dolby Atmosin, DTS:X:n ja MusicCastin integrointi ovat mukavia bonuksia. Mutta jos haluat täyden kotiteatterin äänikokemuksen, sinun on lisättävä subwoofer lisämaksusta.

Por Markus