1669710573 662 Sonyn erittain edulliset CS sarjan kaiuttimet

Sonyn pääkonttorissa Rancho Bernardossa, Kaliforniassa (San Diegon alue) pidetyssä lehdistötilaisuudessa yhtiö ilmoitti ensimmäisestä päivityksestä edullisiin ydinkaiuttimiinsa. Sonyn edustajat eivät ujostuneet myöntäessään, että Sony etsii siivua edullisista, mutta yllättävän hyvältä kuuloisista kaiutinmarkkinoista, joita nyt hallitsevat kilpailijat, kuten Andrew Jonesin suunnittelemat Pioneer-tuotteet (esim. kehuttu SP-BS22LR).

Kaiuttimien hajottaminen

Sonyn CS-kaiuttimet ovat kalliimpia kuin Pioneerin. Sony-kaiuttimet ovat kuitenkin isompia ja tehokkaamman näköisiä. Sony CS -kaiutinsarja koostuu neljästä mallista, kuten alla on kuvattu. Yhdessä nämä mallit muodostavat perinteisen 5.1-kaiutinjärjestelmän, jokaisessa on Sony High-Res Audio -logo.

  • SS-CS3 tornikaiutin: Sisältää kaksi 5,25 tuuman bassokaiutinta, 1 tuuman diskanttikaiuttimen ja 0,5 tuuman superdiskanttikaiutin.
  • SS-CS5-minikaiutin: Sisältää 5,25 tuuman bassokaiuttimen, 1 tuuman diskanttikaiuttimen ja 0,5 tuuman superdiskanttikaiuttimen.
  • SS-CS8-keskikaiutin: Sisältää kaksi 4 tuuman bassokaiutinta ja 1 tuuman diskanttikaiutin.
  • SS-CS9 Subwoofer: Sisältää 10 tuuman bassokaiuttimen ja 115 watin AB-luokan vahvistimen.

Suorita numerot

SS-CS3-tornikaiutin ja SS-CS5-minikaiutin ovat merkittäviä superdiskanttikaiuttimistaan, jotka toistavat laajennetun korkeataajuisen (diskantin) sisällön, joka löytyy korkearesoluutioisista musiikkilatauksista (erityisesti sellaisista, jotka Sony sisällyttää korkearesoluutioisiin musiikkilatauksiinsa). Ääni). Sony arvioi superdiskanttikaiuttimien korkean taajuusvasteen 50 kHz:ksi, mikä ylittää yleisesti hyväksytyn ihmisen kuulorajan 20 kHz:ssä. Ääniasiantuntijoiden keskustelunaihe jää, pystytkö havaitsemaan nämä ultraäänitaajuudet mielekkäällä tavalla. Superdiskanttielementeillä voi kuitenkin olla lisävaikutuksia vähentämällä vaihesiirtoa korkeilla taajuuksilla.

Sony-SS-CS5 edessä

Sonyn insinöörit ovat onnistuneet hallitsemaan CS-sarjan kaiuttimien (bassorefleksikoteloiden) tärinää. Kaiutinkaapin tärinä ei ehkä näytä isolta jutulta joillekin, mutta vaikutukset ovat voimakkaita ja helposti kuultavia. Kaapin tärinä näkyy usein ylemmässä bassossa tai alemmassa keskiäänessä. Se näkyy myös usein resonansseina koko keskialueella. Kaapin tärinä on yksi kahdesta pääsyystä, miksi jotkut edulliset kaiuttimet kuulostavat huonolta. Toinen syy on yksinkertaistetut jakopiirit, jotka on suunniteltu halpa tai edullinen elektroniikka ja komponentit mielessä.

CS-sarjan taustalla oleva tekniikka

CS-sarjan kaiutinsarjan tärinän hallitsemiseksi Sonyn insinöörit mittasivat tarkasti värinät jokaisen kotelon jokaisessa osassa. Sitten he vahvistivat näitä vahingoittuneita alueita tärinän minimoimiseksi. Tämä menetelmä on keskittyneempi ja tieteellisempi tekniikka kuin «ylimääräinen jäykistys (tai ei mitään) missä tahansa ja toivotaan parasta» -lähestymistapa, jota usein nähdään tai tehdään halpojen kaiuttimien kanssa. Tämän menetelmän ansiosta insinöörit saattoivat lisätä vain tarvittavan määrän lisävahviketta, mikä pienensi käytettyjen materiaalien kokonaismäärää, mikä alensi toimituskuluja.

Näyttö, jossa näkyy Sonyn CS-sarjan kaiuttimet

Tapahtuman lyhyessä demossa CS-sarjan kaiuttimet kuulostivat melko hyvältä. Kun kuulemme demoja halvoista kaiuttimista, liikutamme aina päätämme molemmille puolille ja sitten ylös ja alas. Näin voimme paremmin mitata kuinka laajalle ja tasaisesti kaiutin levittää äänen. Useimmat edulliset kaiuttimet epäonnistuvat usein tässä testissä. Primitiivisen jakokytkentäpiirin ansiosta halvat kaiuttimet suodattavat bassokaiuttimesta vain vähän tai ei ollenkaan diskanttia. Ja bassokaiuttimen suuren koon vuoksi sillä on taipumus säteillä korkeampia taajuuksia suoraan sinuun sen sijaan, että se levittäisi taajuuksia laajasti eri puolille huonetta. Tästä syystä halvat kaiuttimet voivat kuulostaa erilaiselta, vaikka siirrät vain päätäsi muutaman metrin oikealle tai vasemmalle.

Vahvoja vaihtoehtoja

Kun liikutimme päätämme ja vaihdoimme asentoa, Sonyn esittely rohkaisi meitä. Emme juurikaan kuulleet muutoksia äänentoistossa SS-CS3-tornikaiuttimesta, SS-CS5-minikaiuttimesta ja SS-CS8-keskikaiuttimesta, mikä viittaa siihen, että Sony ei ollut säästellyt liikaa crossovereissa. Ääni oli yleensä luonnollinen, selkeä ja melko dynaaminen. Yksi näkökohta, jonka tunsimme kaipaavamme, oli se, että kuuntelutaso ei ollut tarpeeksi kova kuullakseen, mitä nämä kaiuttimet todella voivat tehdä. Joskus sinun on vain nostettava sitä, jotta näet, missä rajat menevät.

Por Markus