crunchyroll what it is and how to watch anime on it a23f1ecab6b04705a5664424bb5a1d9c

Mitä tietää

 • Crunchyroll on animoituun Aasian mediaan (anime) erikoistunut suoratoistopalvelu.
 • Mene Crunchyrol sivusto > Kirjaudu sisään > Luo ilmainen tili > Luo tili.
 • Etsiä sisältöä tai valitse suositelluista luokista, vaihda tekstityksiin tai englanninkieliseen jälkiäänitykseen sisältötietosivulta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä Crunchyroll on, kuinka palvelua käytetään ja kuinka päättää, mikä suunnitelma sopii sinulle parhaiten.

Mikä on Crunchy Roll?

Kuten Netflix ja Disney+, Crunchyroll on suoratoistopalvelu, jonka avulla kuka tahansa voi katsella elokuvia ja TV-ohjelmia tietokoneella, älypuhelimella, videopelikonsolilla, älytelevisiolla tai suoratoistotikulla. Kuitenkin, mikä erottaa Crunchyrollin kilpailijoistaan, on keskittyminen Aasian mediaan, ja suurin osa palvelun sisällöstä on animesarjoja ja elokuvia. Crunchyroll isännöi myös melko kunnioitettavan kokoelman live-action-draamasarjoja Japanista, Singaporesta, Etelä-Koreasta, Kiinasta ja Taiwanista ja tarjoaa digitaalisia versioita mangan käyttäjille luettavaksi älypuhelimilla ja tableteilla. Crunchyroll on täysin laillinen animen suoratoistopalvelu, ja sillä on yksinoikeussopimukset useiden suurten japanilaisten yritysten kanssa, joiden ansiosta ne voivat suoratoistaa suurimpien animesarjojen jaksoja päivän sisällä alkuperäisestä japanilaisesta TV-lähetyksestään.

Kuinka rekisteröityä Crunchyrolliin

Crunchyroll-tilin voi luoda ilmaiseksi jonkin virallisen sovelluksen tai verkkosivuston kautta. Tässä esimerkissä näytämme sinulle, kuinka voit luoda tilin Crunchyroll-verkkosivustolla, mutta prosessi on lähes identtinen, jos käytät älypuhelin- tai tablet-sovelluksia, videopelikonsolin sovelluksia tai avaamalla sovelluksen suoratoistolaatikko tai keppi. Näin se tehdään.

 1. Avaa suosikkiverkkoselaimesi ja siirry viralliselle Crunchyroll-sivustolle.

 2. Valitse Kirjaudu sisään päävalikosta.

  Älä huoli, jos sinulla ei vielä ole tiliä. Tilin luontiprosessi on itse asiassa piilotettu olemassa olevien käyttäjien kirjautumissivulle.

 3. alla Luo ilmainen tilianna sähköpostiosoitteesi, suosikki Crunchyroll-käyttäjänimesi, Crunchyroll-tilisi salasana, syntymäaikasi ja sukupuolesi.

  Crunchyroll-verkkosivuston kirjautumissivu.

  Käyttäjätunnuksesi voi olla mikä tahansa, eikä sitä oikeastaan ​​käytetä, jos haluat vain katsoa sarjoja ja elokuvia. Jos kuitenkin päätät osallistua Crunchyroll-keskustelufoorumeihin, käyttäjänimeäsi käytetään edustamaan itseäsi muille käyttäjille ja se näytetään julkisesti viestien vieressä.

 4. Valitse Luo tili.

  Crunchyroll-verkkosivuston kirjautumissivu.

  Jos saat virheilmoituksen tilin luomisen jälkeen, päivitä verkkosivu ennen kuin yrität uudelleen.

 5. Ilmainen Crunchyroll-tilisi pitäisi nyt luoda, ja voit käyttää sitä kirjautuaksesi mihin tahansa laitteidesi Crunchyroll-sovelluksiin ja katsoaksesi animea tai draamoja ja lukea mangaa.

Onko Crunchyroll Dub Anime?

Crunchyroll tarjoaa jälkiäänitettyjä ja subioituja versioita animesarjoista ja elokuvista sekä jaksoja aasialaisista draamoista. Dubbed tarkoittaa, että ohjelmalle on annettu englanninkielinen ääniraita, kun taas subitettu tarkoittaa, että ohjelmassa on alkuperäiskielinen ääni ja sille on annettu englanninkielinen tekstitys. Kaikilla sarjoilla ja elokuvilla ei ole jälkiäänitysvaihtoehtoja. Esimerkiksi, Demonien tappaja, Vinlandin saaga, Kilvesankarin nousu, Hedelmäkori, Musta kettuPalanen, Titaanin hyökkäys, Kenja no Mago, Nande Koko ja Sensei Ga, Tohtori Stone, Dororo, Kimitsu no Yaiba, Sword Art Online, Naruto, Borutoja Valkaisuaine ovat kaikki katsottavissa Crunchyrollissa, mutta vain joissakin näistä sarjoista on sekä englanninkielinen dub- että sub-vaihtoehto, kun taas toiset voivat olla saatavilla vain tekstityksellä ja alkuperäisellä japanilaisella äänellään.

Crunchyroll-videosoittimen kieli- ja resoluutioasetukset.

Yleensä uudemmat ohjelmat lisätään Crunchyrolliin englanninkielisillä tekstityksillä, ja ne päivitetään englanninkielisellä äänivaihtoehdolla myöhemmin, kun dub-tuotanto on valmis.

Onko Crunchyrollissa aasialaisia ​​draamoja?

Crunchyrollilla on suosittuja aasialaisia ​​draamasarjoja Kiinasta, Japanista, Etelä-Koreasta, Taiwanista ja Singaporesta.

Crunchyrollin aasialaisen draamasarjan verkkosivu.

Mitä Crunchyroll Premium antaa sinulle?

Suuri osa Crunchyrollin sisällöstä voidaan kuluttaa vain ilmaisella tilillä, mutta kuvan resoluutio ei ole teräväpiirto ja jotkin uudempien sarjojen viimeisimmät jaksot on usein varattu maksaville käyttäjille rajoitetun ajan. Jaksot, jotka on julkaistu Crunchyrollissa päivän sisällä niiden ensiesittelystä Japanissa, kutsutaan simulcast-jaksoiksi. Pian Japanissa julkaisemisen jälkeen lisättyjä mangalukuja kutsutaan simulpub-luvuiksi. Anime-suoratoistopalvelun tukemiseksi Crunchyroll tarjoaa kaksi maksullista suunnitelmaa nimeltä Crunchyroll Premium ja Crunchyroll Premium+. Molemmat suunnitelmat tarjoavat seuraavat edut:

 • Pääsy kaikkiin anime- ja draamajaksoihin ja elokuviin.
 • Pääsy uusiin anime- ja draamajaksoihin/simulcasteihin.
 • Pääsy uusiin manga-lukuihin/simulpubeihin.
 • Katselu ilman mainoksia kaikissa Crunchyroll-sovelluksissa.
 • 720p ja 1080p resoluutiovaihtoehdot.
 • Nopeampi asiakastuki.
 • Crunchyroll-tuotekaupan alennukset.

Crunchyroll Premium+ tarjoaa tilaajille myös ilmaisen toimituksen Crunchyrollin verkkokaupassa ostetuille tuotteille, Crunchyroll Expo -etuja, pääsyn betaominaisuuksiin ja osallistumisen Premium+ -kilpailuihin.

Mikä Crunchyroll-suunnitelma sopii sinulle?

Useimpien rento anime-, manga- ja aasialaisen draaman ystävien, varsinkin niiden, jotka haluavat seurata sarjojen vanhoja jaksoja, pitäisi olla tyytyväisiä ilmaiseen Crunchyroll-jäsenyysvaihtoehtoon. Niiden, jotka pitävät itseään animen harrastajina ja joiden on katsottava uusimmat jaksot, kun ne tulevat saataville, kannattaa kuitenkin päivittää Crunchyroll Premium- tai Crunchyroll Premium+ -versioon. Premium- ja Premium+ Crunchyroll -tilausvaihtoehtojen välillä on todella vähän eroa sisällön suoratoiston suhteen. Crunchyroll Premium+ kannattaa hankkia vain niille hardcore-anime-faneille, jotka osallistuvat konferensseihin tai näyttelyihin, erityisesti Crunchyroll Expoon. Jos haluat vain katsoa Crunchyrollin uusimmat jaksot HD-laadulla ilman mainoksia, Crunchyroll Premium on kaikki mitä tarvitset.

Voinko lukea mangaa verkossa Crunchyrollin avulla?

TV-sarjojen lisäksi Crunchyroll tarjoaa myös erilaisia ​​mangaja, joita voi lukea digitaalisesti verkkosivuillaan tai jonkin sen sovelluksen kautta. Manga on japaninkielinen sana sarjakuvalle, ja sitä käytetään usein englanninkielisillä alueilla viittaamaan Japanista peräisin oleviin sarjakuviin. Sailor Moon, Naruto Shippuden, Satuja Valkaisuaine ovat kaikki esimerkkejä suosituista mangasarjoista. Kuten anime- ja draamasarjat, jotkin mangaluvut vaativat Premium- tai Premium+-tilauksen, mutta silti on runsaasti täysin ilmaisia ​​osioita luettavaksi.

Crunchyrollin digitaalinen mangalukija, jossa on Attack on Titan -äänenvoimakkuus.

Mangan lukeminen Crunchyrollilla ei vaadi ylimääräistä jäsenyyttä tai tilausta.

Mikä Internet-nopeus Crunchyroll vaatii?

Kaikelle Crunchyrollin sisällölle on saatavana eri videoresoluutio. Oletuksena Crunchyroll-verkkosivusto ja sovellukset valitsevat automaattisesti optimaalisen resoluution yhteysnopeudellesi, mutta niitä voidaan säätää manuaalisesti videosoittimesta. Jos jakso on uusi tai erittäin suosittu ja monet käyttäjät katsovat sitä samanaikaisesti, kuvanlaatu voi heikentyä dramaattisesti. Jos näin käy, on parasta odottaa vähintään tunti ja yrittää sitten katsoa uudelleen. Crunchyroll suosittelee 600 kbps (0,6 Mbps) ja 1500 kbps (1,5 Mbps) vähimmäisnopeutta videoiden katseluun SD- ja 480p-tarkkuudella. 720p- tai 1080p-videoiden katseluun suositellaan vähintään 2500 kbps (2,5 Mbps) ja 4000 kbps (4 Mbps) Internet-nopeuksia. Huomaa, että 720p- ja 1080p-vaihtoehdot ovat vain Crunchyroll Premium- ja Premium+ -tilaajien saatavilla.

Mistä voin katsoa Crunchyrollia?

Crunchyrollia voi katsella virallisella Crunchyroll-verkkosivustolla ja lukemattomissa sovelluksissa, jotka tukevat melkein kaikkia yleisiä älylaitteita. Crunchyroll-sovelluksen voi ladata ilmaiseksi iOS-laitteisiin, Android-laitteisiin, Windows 10 -tietokoneisiin ja tabletteihin. Saatavilla on myös Crunchyroll-sovellus Xbox 360:lle ja Xbox Onelle, PlayStation 3:lle ja PlayStation 4:lle, PlayStation Vitalle, Wii U:lle, Amazon Fire TV:lle, Apple TV:lle, Rokulle ja Chromecastille. Nintendo 3DS:ssä tai Nintendo Switchissä ja Nintendo Switch Litessä ei ole Crunchyroll-sovellusta, mutta Switchin virallisesta Crunchyroll-sovelluksesta on monia huhuja.

Tarjoaako Crunchyroll DVR:ää?

Crunchyroll ei tarjoa DVR-ominaisuutta, koska se on puhtaasti tilaussuoratoistopalvelu eikä tue suoria televisiolähetyksiä. Toisin kuin Disney+ ja Netflix, Crunchyroll ei tue draaman ja anime-jaksojen lataamista laitteisiin offline-katselua varten.

Voitko vuokrata animeelokuvia Crunchyrollista?

Crunchyroll ei tue sisällön kertavuokrausta, koska suurin osa siitä on katsottavissa ilmaiseksi tai osana Premium- tai Premium+-tilausta, mikä ei ole paljon enemmän kuin mitä vuokra maksaisi joka tapauksessa. Jotkut animet voivat olla vuokrattavissa muiden palveluiden, kuten iTunesin tai Microsoft Movies & TV:n, kautta.

Tekeekö Crunchyroll alkuperäisiä animesarjoja?

Vuonna 2018 Crunchyroll ilmoitti tuottavansa oman alkuperäisen animesarjansa, joista ensimmäinen olisi Korkea suojaava yrtti. Vuonna 2019 Crunchyroll paljasti suunnitelmansa laajentaa alkuperäistä sisältöä entisestään julkistamalla yhteistyön Linen WebToon-digitaalisarjakuvapalvelun kanssa, jonka myötä yritys tuottaa animoituja projekteja erilaisiin WebToon-sarjoihin.

Mitkä ovat hyviä Crunchyroll-vaihtoehtoja?

On olemassa useita ilmaisia ​​ja maksullisia tapoja katsella animea verkossa. Jotkut parhaista anime-painotteisista palveluista ovat HiDive, FUNimation ja AnimeLab, mutta suurissa suoratoistopalveluissa, kuten Netflixissä, iTunesissa, Hulussa ja Microsoft Storessa, on myös tarjolla monenlaista animesisältöä katsottavaksi. Kunkin palvelun animesarjat ja elokuvat vaihtelevat usein, ja joissakin voit ostaa tai vuokrata nimikkeitä, kun taas toiset vaativat kuukausittaisen tilauksen. Palveluja kannattaa vertailla, jotta saat selville, kummassa on sinun suosikkisi anime ja tarjoaa sitä sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

Por Markus