datevalue excel examples bcf1d9c7d32349199da55a0aebd02236

Mitä tietää

 • PÄIVÄYSARVO-funktio Excelissä muuntaa tekstimuotoisen päivämäärän sarjanumeroksi.
 • Käytä tätä toimintoa, kun solu sisältää päivämäärän, joka on muotoiltu tekstiksi, ei numeroksi, mikä voi tapahtua tuoduilla tai kopioiduilla tiedoilla.
 • Funktion syntaksi ja argumentti on: =PÄIVÄYSARVO(päivämäärä_teksti)

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka DATEVALUE-funktiota käytetään missä tahansa Excelin versiossa, mukaan lukien Excel 2019 ja Microsoft 365.

Mikä on DATEVALUE-funktio?

PÄIVÄYSARVO-funktio Excelissä muuntaa tekstimuotoisen päivämäärän sarjanumeroksi. Excel voi sitten lukea sarjanumeron ymmärtääkseen päivämäärän. Tätä Excel-toimintoa tarvitaan, kun solu sisältää päivämäärätietoja, mutta se on tallennettu pelkkänä tekstinä. Sen sijaan, että Excel muuttaisi sen automaattisesti päivämääräksi, se näkee solun vain numeroina ja kirjaimina, mikä vaikeuttaa sen käsittelyä. Tämä voi tapahtua, jos päivämäärä on kopioitu tai tuotu jostain muualta. Voit käyttää Excelin PÄIVÄYSARVO-funktiota tuottamaan päivämäärän sarjanumeron, jota voidaan sitten käyttää muotoilemaan se oikein päivämääränä ja käyttämään sitä muiden päivämääräpohjaisten kaavojen kanssa, lajittelemaan sitä muiden päivämäärien mukaan jne.

DATEVALUE-funktio toimii kaikissa Excelin versioissa.

DATEVALUE Funktion syntaksi ja argumentit

Kaikki tätä funktiota käyttävät kaavat tulee muotoilla seuraavasti:

=PÄIVÄYSARVO(päivämäärä_teksti)

päivämäärä_teksti on ainoa argumentti, joka tukee sitä. Se voi viitata muihin soluihin tai päivämäärätiedot voidaan tallentaa kaavaan. Tässä on joitain DATEVALUE-funktiota koskevia sääntöjä:

 • Kuten päivämäärä_teksti vuosi jätetään pois, käytetään kuluvaa vuotta.
 • Jos päivämäärä_teksti sisältää aikatietoja, Excel jättää sen huomioimatta.
 • Jos päivämäärätiedot syötetään suoraan kaavaan, ne tulee laittaa lainausmerkkeihin.
 • Jos päivämäärätietoihin viitataan toisessa solussa, joka sisältää kuukauden tekstinimen (esim. maaliskuu tai maaliskuu), kuukauden on oltava toisella paikalla (kuten 31.3.2020).
 • The #MISSÄ! virhe näytetään muodossa päivämäärä_teksti jää ajanjakson 1/1/1900–12/31/9999 ulkopuolelle.
 • The #MISSÄ! virhe näytetään muodossa päivämäärä_teksti näyttää olevan numero (eli siinä ei ole väliviivoja tai vinoviivaa kuten tavallisessa päivämäärässä).

DATEVALUE Toimintoesimerkkejä

Tässä on joitain eri tapoja käyttää tätä ominaisuutta:

Viitepäivämäärä toisesta solusta

=PÄIVÄYSARVO(A2)

DATEVALUE-funktio sarjapäivämäärän tuloksella

Olettaen A1 lukee kuten 4-4-2002tämä DATEVALUE kaavaesimerkki palauttaisi sarjanumeron 37350.

Syötä päivämäärä kaavaan

=PÄIVÄYSARVO(«2007-12-25»)

DATEVALUE-funktio, jonka päivämäärä on syötetty kaavaan

Tämä on toinen tapa käyttää tätä ominaisuutta. Päivämäärän kirjoittaminen lainausmerkkeihin korvaa toisen solun kutsumisen. Tämä kaava tuottaa sarjapäivämäärän 39441.

Luo päivämäärä useista soluista

=PÄIVÄYSARVO(A2 & «/» & A3 & «/» & A4)

PÄIVÄMÄÄRÄ ARVO Excel-funktioesimerkki et-merkeillä

Tämä esimerkki PÄIVÄYSARVO-funktiosta käyttää samaa asetusta, mutta saamme päivämäärätiedot kolmesta erillisestä solusta: A2=5, A3=18 ja A4=2017. Tämä edellyttää et-merkkiä, jotta voimme lisätä kauttaviivat erottamaan päivä, kuukausi ja vuosi. Tulos on kuitenkin edelleen sarjanumero, jota varten toiminto on tarkoitettu, joten meidän pitäisi muotoilla solu todelliseksi päivämääräksi (katso alla), jotta se näkyy 18.5.2017.

Käytä et-merkkejä päivämääräkaavassa

=PÄIVÄYSARVO(«3» & «/» & A2 & «/» & «2002»)

Esimerkki DATEVALUE käsin syötetyillä tiedoilla ja soluviittauksella

Tässä esimerkissä funktio on hyvin samanlainen kuin yllä oleva funktio, mutta sen sijaan, että käyttäisimme soluviittauksia päivän ja vuoden laskemiseen, syötämme ne manuaalisesti lainausmerkeillä.

Poimi päivämäärä solusta muiden tietojen kanssa

=PÄIVÄYSARVO(VASEN(A20;10))

DATEVALUE ja LEFT Excel-funktioita käytetään yhdessä

Jos solu sisältää muuta tietoa, jota et tarvitse, voit käyttää funktioita, kuten LEFT ja RIGHT päivämäärän eristämiseen. Tässä esimerkissä DATEVALUE-funktio on linkitetty LEFT-funktioon, joten vain ensimmäiset 10 merkkiä vasemmalta otetaan huomioon. Tulos on 41654jonka Excel voi muotoilla tuotantopäivämääräksi 15-01-2014.

Päivämäärän ote MID-toiminnolla

=PÄIVÄYSARVO(KESKUS(A40,ETSI(» «,A40)+1,7))

DATEVALUE Excel-toiminto yhdistettynä MID- ja FIND-toimintoihin

Lopuksi meillä on tämä kaava, joka yhdistää paitsi MID-funktion myös FIND-funktion päivämäärän poimimiseksi ja sen esittämiseksi sarjanumeromuodossa. MID-toiminto on asetettu A2 kohteena ja käyttää FIND-komentoa määrittääkseen tilan (» «) pisteenä, josta funktion pitäisi alkaa laskea. MID-funktion lopussa oleva numero määrittää, kuinka monta merkkiä erotetaan 7 esimerkissämme. Tulos on 43944joka muuttuu päivämääräksi muotoiltuna 23-04-2020.

DATEVALUE virheitä

Alla on esimerkkejä tilanteista, joissa DATEVALUE-funktio palauttaa virheen. Yllä olevien sääntöjen mukaan rivit, joissa on #MISSÄ! virhe sisältää tietoja, joita tämä toiminto ei voi käsitellä.

DATEVALUE funktiovirheet Excelissä

Muotoile numerot päivämäärinä

Kun Excel tuottaa päivämäärän sarjanumeron, sinulle jää numero, joka kertoo kuinka monta päivää se on 1.1.1900 alkaen. Tästä tuskin on hyötyä, joten sinun on muotoiltava tämä solu normaaliksi päivämääräksi. Yksi tapa selvittää heti, onko solu muotoiltu tekstiksi vai päivämääräksi, on tarkistaa, miten se on tasattu solussa. Tekstiksi muotoillut päivämäärät tasataan yleensä vasemmalle, kun taas päivämäärämuotoiset solut tasataan yleensä oikealle.

 1. Valitse päivämääräksi muotoiltavat solut.

 2. niistä Talo -välilehti Excelin yläosassa, etsi se Määrä osio.

 3. Valitse avattava valikko ja valitse päivämäärävaihtoehto, kuten Lyhyt päivämäärä tai Pitkä treffi.

  Muotoile sarjapäivämäärä tavalliseen päivämäärään Excelissä

Por Markus