buffalo ls500 link station nas 5999ff3f0d327a00119163ad

Blu-ray-levyjen, DVD-levyjen, CD-levyjen toistaminen ja suoratoisto Internetistä ovat joitakin tapoja, joilla voit nauttia musiikista ja videoista televisiossa ja kotiteatterissa, mutta voit myös käyttää muita sisältölähteitä, kuten mediaa yhteensopivilla laitteilla kotona. verkkoon. Jotta voit käyttää tallennettuja valokuvia, elokuvia ja musiikkia – ja suoratoistaa niitä yhteensopiviin toistolaitteisiin – tarvitset tallennuslaitteen, joka voi toimia mediapalvelimena.

Mikä on mediapalvelin?

Mediapalvelin on keskuslaite, johon tallennat tiedostosi. Mediapalvelin voi olla PC tai MAC, verkkoon liitetty tallennusasema tai mikä tahansa muu yhteensopiva laite. NAS-asemat ovat yleisimpiä ulkoisia mediapalvelinlaitteita. Nämä laitteet voivat olla yhteydessä kotiverkkoosi, jotta älytelevisiot, mediastriimaajat ja tietokoneet voivat käyttää niitä. Joissakin tapauksissa voit myös käyttää NAS:ia etänä puhelimen tai tabletin kanssa. Jotta toistolaite voi kommunikoida mediapalvelimen kanssa, laitteen on oltava yhteensopiva jommankumman standardin kanssa: DLNA tai UPnP. DLNA on UPnP:n jälkikasvu, ja se on monipuolisempi ja käyttäjäystävällisempi.

  • DLNA: Digital Living Network Alliancen sertifikaatti Trade Group mahdollistaa kodin verkkolaitteiden viestinnän ja median jakamisen. Mediapalvelimen ja kotiverkon median on oltava DLNA-yhteensopivia.
  • UPnP: Universaali plug and play on vaihtoehtoinen ratkaisu mediapalvelimen ja yhteensopivan toistolaitteen jakamiseen. Vaikka DLNA on laitteiston standardi, jonka valmistajat hyväksyvät, UPnP kuvaa laitteiston käyttämät verkkoprotokollat.

Suljetun järjestelmän mediapalvelimet

Joitakin suljettuja (patentoituja) mediapalvelinjärjestelmiä on myös saatavilla. Nämä vaihtoehdot toimivat samalla tavalla kuin NAS, mutta ne sisältävät yleensä kaikki tarvittavat laitteet ja ohjelmistot yhdessä laatikossa minimaalisella kokoonpanolla. Tämä laatikko on samanlainen kuin DVR, jota voit käyttää TV-ohjelmien ja elokuvien katseluun ja tallentamiseen niiden lähetyksen aikana, mutta se sisältää myös tilaa tiedostojen tallentamiseen muista lähteistä. Esimerkkejä ovat TIVO Bolt, Dish’s The Hopper ja Kaleidescapen Terra.

Etsi ja toista tiedostoja mediapalvelimen avulla

Mediapalvelin järjestää sisältönsä virtuaalisiin hakemistoihin riippumatta siitä, käyttääkö se DLNA:ta, UPnP:tä tai suljettua järjestelmää. Siirry «Musiikki»- tai «Elokuvat»-osioon toistaaksesi mediaa yhteensopivalla soittimella sen sijaan, että käyt läpi täydellisen luettelon kaikesta laitteessa olevasta. Siirry mediatoistolaitteesi valokuvien, musiikin tai videoiden toistovalikkoon nähdäksesi luettelon kaikista kotiverkon käytettävissä olevista lähteistä (laite, jossa on yhteensopivia tiedostoja). Kun valitset nimetyn lähteen, toistolaite näyttää mediakansiot ja tiedostot. Tiedostojen selaamisen millä tahansa laitteella tulisi olla samanlaista kuin niiden löytämisessä tietokoneellasi. Mediapalvelin voi järjestää kohteita, kuten valokuvia, käytetyn kameran tai vuoden mukaan. Voit myös selata musiikki- ja elokuvatiedostoja luokkien, kuten tyylilajin, vuoden tai henkilökohtaisten arvioiden, mukaan.

Mediapalvelinten ohjelmistopää

Mediapalvelinohjelmisto etsii ja järjestää kiintolevyilläsi olevan median kansioihin, jotka yhteensopiva verkkomediasoitin löytää. Esimerkiksi Windows-laitteissa on sisäänrakennettu DLNA-yhteensopiva ohjelmisto. Mac- ja PC-omistajien, joilla ei ole mediapalvelinohjelmistoa, on ladattava ohjelma digitaalisten tiedostojen hallintaan. Saatavilla on useita kolmansien osapuolien ohjelmistoja, mukaan lukien TwonkyMedia Server, Yazsoft Playback, TVersity, Younity ja paljon muuta. Jotkut vaihtoehdot ovat ilmaisia, kun taas toiset tarjoavat perusmedian jakamisominaisuuksia ilmaiseksi, mutta lisäominaisuudet, kuten mobiililaitteen vuorovaikutus tai DVR-ominaisuudet, voivat vaatia tilauksen.

Mediapalvelimet ja sovellukset

Jotkut älytelevisiot, Blu-ray-soittimet ja mediasuorittimet vaativat sovelluksia kommunikoidakseen verkkoon kytkettyjen mediapalvelimien kanssa. Joskus tarvittavat sovellukset on esiasennettu, mutta jos ei, asenna sovellus, kuten Plex tai KODI, muodostaaksesi yhteyden mediapalvelimeesi. Roku-mediastreamerissä on myös Roku Media Player, joka toimii useiden palvelinohjelmistoalustojen kanssa.

Pilvitallennus

Toinen tallennusmuoto, joka toimii kuten mediapalvelin, on pilvitallennus. Sen sijaan, että tallennat kaikki tiedostosi fyysiselle laitteelle, lataa ne pilvitallennusasemaan, kuten Google Driveen, iCloudiin tai Dropboxiin. Kun olet pilvessä, voit käyttää tiedostoja mistä tahansa yhteensopivasta toistolaitteesta mistä päin maailmaa tahansa.

Por Markus