high angle view of hard disk drive over yellow background 928118772 5c65f98b4cedfd00014aa348

Mitä tietää

 • Avaa Levynhallinta, napsauta levyä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muoto. Anna levylle nimi.
 • alla TiedostojärjestelmäValita NTFS. alla Jakoyksikön kokoValita Vakio. Poista valinta Suorita nopea muotoilu.

Kiintolevyn alustaminen tarkoittaa kaikkien aseman tietojen poistamista ja tiedostojärjestelmän määrittämistä, jotta käyttöjärjestelmäsi voi lukea tietoja asemasta ja kirjoittaa tietoja asemaan. Sinun on alustettava kiintolevy, jos aiot käyttää sitä Windowsissa.

Kuinka alustaa kiintolevy Windowsissa

Noudata näitä yksinkertaisia ​​ohjeita kiintolevyn alustamiseksi Windows 11-, Windows 10-, Windows 8-, Windows 7-, Windows Vista- tai Windows XP -käyttöjärjestelmissä: Jos alustavaa kiintolevyä ei ole koskaan käytetty tai se on vain pyyhitty puhtaaksi, sinun on osioida kiintolevy. Kun osiointi on tehty, palaa tälle sivulle saadaksesi apua aseman alustamiseen.

 1. Avaa Levynhallinta, kiintolevyn hallinta, joka tulee kaikkien Windows-versioiden mukana.

  Levynhallinnan avaaminen voidaan tehdä eri tavoilla riippuen Windows-versiosta, mutta helpoin tapa on kirjoittaa diskmgmt.msc in Juosta -valintaikkunassa tai Käynnistä-valikosta. Toinen tapa avata levynhallinta on Ohjauspaneelin kautta.

 2. Kun Levynhallinta avautuu, mikä voi kestää muutaman sekunnin, etsi alustava levy yläreunasta. Tämä työkalu sisältää paljon tietoa, joten jos et näe kaikkea, suurenna ikkuna.

  Varmuuskopioi asema (F:) Levynhallinta-luettelossa

  Etsi levyn tallennustilan määrä ja levyn nimi. Esimerkiksi jos siinä lukee Musiikki levyn nimeksi ja sillä on 2 Gt kiintolevytilaa, niin luultavasti valitsit pienen flash-aseman, joka on täynnä musiikkia. Avaa asema ja varmista, että se on se, jonka haluat alustaa, kun olet varma, että alustat oikean laitteen. Jos asemaa ei näy yläreunassa tai a Alusta levy Windows tulee näkyviin, se todennäköisesti tarkoittaa, että kiintolevy on uusi eikä vielä osioitu. Osiointi on tehtävä ennen kiintolevyn alustamista.

 3. Nyt kun olet löytänyt alustettavan aseman, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muoto avataksesi ohjatun levyn alustustoiminnon.

  Muotoile-alivalikko Levynhallinta-luettelossa

  Nyt on hyvä aika muistuttaa sinua todella, todella, todella varmistamaan, että tämä on oikea kyyti. Et todellakaan halua alustaa väärää kiintolevyä.

  • Olemassa oleva levy: Jos alustat käyttämääsi levyä, joka sisältää tietoja, tarkista Resurssienhallinnassa, että tässä Levynhallinnassa valitsemasi asemakirjain on sama kuin tiedostojenhallinnassa näkyvä kirjain, jossa on tiedot, jotka haluat poistaa. . Kun levy on alustettu, useimmat ihmiset eivät todennäköisesti enää voi palauttaa olemassa olevia tietoja.
  • Uusi ajo: Jos alustat uutta asemaa, hyvä tapa tarkistaa, onko se oikea, on tarkastella Tiedostojärjestelmä -sarakkeessa Levynhallinnan yläosassa. Nykyisissä asemissasi näkyy NTFS- tai FAT32-tiedostojärjestelmä, mutta uudessa alustamattomassa asemassa näkyy sen sijaan RAW.

  Et voi alustaa C-asemaa tai muuta asemaa, johon Windows on asennettu, Windowsissa. Itse asiassa, Muoto vaihtoehto ei ole edes käytössä asemassa, jossa on Windows.

 4. Ensimmäinen useista alustustiedoista, joita käsittelemme seuraavissa vaiheissa, on taltion etiketti, joka on pohjimmiltaan kiintolevylle annettu nimi. Vuonna Äänenvoimakkuuden tunniste tekstikenttään, kirjoita nimi, jonka haluat antaa asemalle.

  Muoto F: levyvalintaikkuna Levynhallinnassa

  Jos asemalla oli edellinen nimi ja se on sinulle järkevää, säilytä se ehdottomasti. Aseman kirjaimet määritetään Windowsin osiointiprosessin aikana, mutta ne voidaan helposti muuttaa alustuksen jälkeen. Voit halutessasi muuttaa aseman kirjaimia alustuksen jälkeen.

 5. Seuraava vaihe on tiedostojärjestelmän valinta. Vuonna Tiedostojärjestelmä tekstiruutu, valitse NTFS.

  NTFS-pudotusvalikko Levynhallinnassa

  NTFS on uusin saatavilla oleva tiedostojärjestelmä, ja se on lähes aina paras valinta. Valitse FAT32 (FAT – joka on itse asiassa FAT16 – ei ole käytettävissä, ellei asema ole 2 Gt tai pienempi), jos olet nimenomaisesti ohjeistanut tekemään niin ohjelman ohjeista, jota aiot käyttää asemassa. Tämä on ei yleinen.

 6. Vuonna Jakoyksikön koko tekstiruutu, valitse Vakio. Kiintolevyn koon perusteella valitaan paras allokaatiokoko.

  Avattava oletusvalikko Muoto F: -valintaikkunassa

  Mukautetun allokointiyksikön koon asettaminen ei ole ollenkaan yleistä, kun alustetaan kiintolevyä Windowsissa.

 7. Seuraava on Suorita nopea muotoilu valintaruutu. Windows valitsee tämän ruudun oletuksena ja ehdottaa, että teet «pikamuotoilun», mutta suosittelemme sen tekemistä poista valinta tämä laatikko niin, että tulostetaan «vakiomuoto».

  Ei valittuna "Suorita nopea alustus" -vaihtoehto kohdassa Format F: Levynhallinnassa

  Jonkin sisällä vakiomuoto, kiintolevyn jokainen erillinen «osa», jota kutsutaan sektoriksi, tarkistetaan virheiden varalta ja korvataan nollalla – toisinaan tuskallisen hidas prosessi. Tämä menettely varmistaa, että kiintolevy toimii fyysisesti odotetulla tavalla, että jokainen sektori on luotettava paikka tietojen tallentamiseen ja että olemassa olevia tietoja ei voida palauttaa. Jonkin sisällä nopea muoto, tämä virheellisen sektorin haku ja perustietojen puhdistus ohitetaan kokonaan ja Windows olettaa, että kiintolevyssä ei ole virheitä. Quick Format on erittäin nopea. Voit tietysti tehdä mitä haluat – kumpi tahansa menetelmä alustaa levyn. Varsinkin vanhojen ja upouusien asemien kohdalla käytämme kuitenkin mieluummin aikaa ja teemme virheentarkistuksen nyt sen sijaan, että tärkeät tietomme testattaisiin myöhemmin. Täysmuodon tietojen puhdistaminen on myös mukavaa, jos aiot myydä tai hävittää tämän aseman.

 8. Viimeinen muotovaihtoehto on Ota tiedostojen ja kansioiden pakkaus käyttöön asetus eli ei tarkistettu oletusarvo, jonka suosittelemme säilyttämistä.

  Valintaruutu "Ota tiedostojen ja kansioiden pakkaus käyttöön Format F: -valintaikkunassa Levynhallinnassa" on poistettu

  Tiedostojen ja kansioiden pakkausominaisuuden avulla voit valita välittömästi pakattavia ja purettavia tiedostoja tai kansioita, mikä voi säästää merkittävästi kiintolevytilaa. Haittapuolena tässä on, että suorituskyky voi vaikuttaa yhtä lailla, mikä tekee päivittäisestä Windowsin käytöstä paljon hitaampaa kuin ilman pakkausta. Tiedostojen ja kansioiden pakkaamisella ei ole juurikaan järkeä nykymaailmassa, jossa on erittäin suuria ja erittäin halpoja kiintolevyjä. Kaikissa harvinaisissa tapauksissa nykyaikainen tietokone, jossa on suuri kiintolevy, on parempi suojata kaikki käytettävissä oleva prosessointiteho ja jättää väliin kiintolevytilan säästäminen.

 9. Tarkista muutamassa viime vaiheessa tekemäsi asetukset ja napsauta sitten Okei.

  OK-painike Muoto F: Levynhallinta -valintaikkunassa

  Muistutuksena, tässä on mitä sinun pitäisi nähdä:

  • Äänenvoimakkuuden tunniste: [label of your choosing]
  • Tiedostojärjestelmä: NTFS
  • Jakoyksikön koko: Vakio
  • Suorita nopea muotoilu: ei tarkistettu
  • Ota tiedostojen ja kansioiden pakkaus käyttöön: ei tarkistettu

  Tarkastele edellisiä vaiheita, jos mietit, miksi nämä ovat parhaat vaihtoehdot.

 10. Windows on yleensä melko hyvä varoittamaan sinua ennen kuin voit tehdä mitään haitallista, eikä kiintolevyn alustaminen ole poikkeus. Klikkaus Okei levyn alustamista koskevaan varoitusviestiin.

  OK-painike Muotoile varoitusruudussa

  Aivan kuten varoitus sanoo, napsauttaminen poistaa kaikki tiedot tästä asemasta Okei. Et voi peruuttaa alustusprosessia puolivälissä ja odottaa saavasi puolet tiedoistasi takaisin. Kun tämä alkaa, paluuta ei ole. Tämän ei tarvitse olla pelottavaa, mutta haluamme sinun ymmärtävän muodon lopullisuuden.

 11. Kiintolevyn alustaminen on alkanut! Voit tarkistaa edistymisen napsauttamalla Muoto: xx% ilmaisin alla Tila -sarakkeessa Levynhallinnan yläosassa tai kiintolevyn graafisessa esityksessä alaosassa.

  Muoto: 72 % levynhallinnassa

  Jos valitsit yhden nopea muoto, kiintolevyn alustaminen kestää vain muutaman sekunnin. Jos valitsit vakiokoko, jota ehdotimme, aseman alustamiseen kuluva aika riippuu lähes kokonaan aseman koosta. Pienen levyn alustaminen vie vähän aikaa ja erittäin suuren levyn alustaminen kestää hyvin kauan. Kiintolevyn nopeudella sekä koko tietokoneesi nopeudella on merkitystä, mutta koko on suurin muuttuja.

 12. Levynhallinta Windowsissa ei vilku suurella «Alustus on valmis!» viestin, joten sen jälkeen, kun kokoprosenttiosoitus saavuttaa 100 %odota muutama sekunti ja katso sitten uudelleen Tila ja varmista, että se on luettelossa Terve aivan kuten muutkin asemasi.

  Terve (ensisijainen) uusi levy Levynhallinnassa

  Saatat huomata, että nyt, kun muotoilu on valmis, taltion nimi on muuttunut asettamaasi (Uusi ajo meidän tapauksessamme) ja % Vapaa on listattu 100 %:ssa. Siihen liittyy jonkin verran lisäkustannuksia, joten älä huoli, jos asemasi ei ole täysin tyhjä.

 13. Se on siinä! Kiintolevysi on alustettu ja valmis käytettäväksi Windowsissa. Voit käyttää uutta asemaa miten haluat: varmuuskopioida tiedostoja, tallentaa musiikkia ja videoita jne. Jos haluat muuttaa tälle asemalle määritettyä asemakirjainta, nyt on paras aika tehdä se.

  Uusi asema (F :) Windows 10 Explorerissa

Muotoilu poistaa tiedot, mutta ei aina poista niitä

Kun alustat aseman Windowsissa, tiedot voivat olla tai eivät Todella poistetaan. Riippuen Windows-versiosta ja muodosta, tiedot voivat silti olla siellä piilossa Windowsilta ja muilta käyttöjärjestelmiltä, ​​mutta silti saatavilla tietyissä tilanteissa. Aseman poistamisen ja tyhjentämisen välillä on teknisesti ero.

Lisätietoja kiintolevyjen alustamisesta Windowsissa

Jos haluat alustaa kiintolevyn, jotta voit asentaa Windowsin uudelleen alusta, kiintolevy alustetaan automaattisesti osana tätä prosessia. Voit myös alustaa kiintolevyn komentokehotteen kautta format-komennolla.

FAQ

 • Kuinka alustan ulkoisen kiintolevyn?

  Kiintolevyjen alustusvaiheet ovat samat riippumatta siitä, ovatko ne sisäisiä tai ulkoisia: liitä ulkoinen kiintolevy tietokoneeseen ja valitse se Levynhallinta-apuohjelmassa.

 • Kuinka tyhjentää kiintolevyn kokonaan?

  Voit tyhjentää kiintolevyn kokonaan käyttämällä ilmaista tietojen tuhoamisohjelmistoa, poistajaa tai tuhoamalla aseman fyysisesti.

 • Miksi en voi alustaa asemaa tietokoneellani?

  Jos et voi alustaa levyä, se voi sisältää viruksen tai saatat joutua korjaamaan vialliset sektorit. Vaihtoehtoisesti voit yrittää alustaa aseman komentokehotteessa.

Por Markus