MagSafe palaa todennakoisesti MacBook Prohon

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Vuoden 2021 MacBook Pro on saatavana 14- ja 16-tuumaisena.
  • MagSafe-portti on todennäköisesti tervetullut paluu.
  • Huhutaan, että muitakin satamia tulee olemaan, mutta mitkä?
Uskottavat huhut viittaavat MacBook Pron suureen uudelleensuunnitteluun tämän vuoden kolmannella neljänneksellä. Suurin uutinen? Että Apple alkaa lisätä portteja, joita se on hitaasti poistanut vuosien varrella. Raportti on peräisin TF International Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuolta. Kuo on toiminut erinomaisena resurssina Aasian toimitusketjussa ja on lähes aina oikeassa. Uusissa Maceissa on neliön muotoinen muotoilu, kuten uusimmat iPadit ja iPhonet, 14- ja 16-tuumaiset, niissä on kirkkaammat näytöt ja Touch Bar on korvattu normaaleilla toimintonäppäimillä. Applen kerrotaan myös lisäävän MagSafe-latausportin (muun muassa). Ketkä muut? Katsotaan.

MacBookin portit

Nykyisissä Mac-kannettavissa tietokoneissa on vain USB-C/Thunderbolt-portit. Nämä ovat mahtavia, koska ne ovat pieniä, eivät heilu, ja ne voidaan liittää melkein mihin tahansa laitteeseen oikealla donglella. Mikä parasta, niissä on symmetrinen muotoilu, joten et voi koskaan vahingossa yrittää kytkeä kaapelia väärin. MacBook Airissa ja 13-tuumaisessa MacBook Prossa on vain kaksi porttia, joista toista on käytettävä, jos haluat ladata sen. Vuosien varrella Apple on pienentänyt hitaasti MacBookien portteja. Jotkut näistä ovat järkeviä. Ethernet-portit ovat aivan liian suuria mahtumaan moderniin, erittäin ohueen MacBookiin. Toiset näyttävät vain ärsyttäviltä, ​​kuten SD-korttipaikan puute. Joten tässä on katsaus parhaisiin ja huonoimpiin ehdokkaisiin sisällytettäväksi vuoden 2021 M1 MacBook Prohon. En halua aukeavan HDMI-portin vievän tilaa, kun voin käyttää siihen vain monitoimista USB-C-porttia.

USB-A

USB-A on pistoke, jota ajattelemme, kun ajattelemme USB:tä. Se on hyvin yleistä, ja sinulla on luultavasti paljon USB-A-kaapeleita kotona ja toimistossa. Mutta se on tuskallista käyttää, koska sinun täytyy aina yrittää kytkeä se kaksi tai kolme kertaa ennen kuin saat oikean suunnan. Se on myös valtava. Se tuskin palaa. Vaihda kaapelit tai käytä USB-A-keskitintä, jossa on USB-C-liitin.

SD-korttipaikka

SD-korttipaikka ei ole vain siunaus valokuvaajille, jotka haluavat siirtää valokuvansa ja videonsa nopeasti. Se on myös hyvä korvaaja USB A -muistitikuille, joita oli aiemmin kaikkialla, mutta joita ei voi enää kytkeä Mac-kannettavaan tietokoneeseen. Kyllä, AirDrop ja Dropbox ovat hyviä tapoja siirtää tiedostoja laitteiden välillä, mutta joskus haluat vain käyttää sneakernetiä. SD-kortit ovat hyödyllisiä myös ulkoiseen tallennustilaan. Näin voit helposti ladata kortin elokuvilla esimerkiksi matkaa varten.

HDMI, näyttöportti, VGA

Näyttöstandardien ongelmana on, että niitä on niin paljon. Tällä hetkellä voit liittää MacBookin suoraan näyttöön USB-C-kaapelilla, joka voi myös ladata tietokonettasi samalla kaapelilla. Apple voisi lisätä pienen HDMI-portin, mutta entä jos haluat yhdistää DisplayPortin? Nykyisessä Mac minissä on HDMI, ja aiemmissa Maceissa käytettiin Mini DisplayPortia, mutta USB-C:n edut ovat niin suuret (lataus, data ja näyttö yhden kaapelin kautta), että on epätodennäköistä, että Apple palaa takaisin. ”En halua mitään muuta kuin esimerkiksi USB-C-portteja. En halua aukeavan HDMI-portin vievän tilaa, kun voin käyttää siihen vain monitoimista USB-C-porttia”, Cupcakes2000 kirjoitti MacRumors-foorumeilla. Vaikka Apple laittaisi Ethernet- ja FireWire-portit iBookeihinsa ja PowerBookeihinsa, se vaatisi silti dongleja (ja joskus jopa mukana pakkauksessa) yleisiä näyttöyhteyksiä, kuten VGA:ta, varten.

Apple Touch Barin toimintonäppäimet

MagSafe

MagSafe on upea. Ei Applen tyhmä magneettinen «MagSafe» kiekko iPhonen lataamiseen, vaan todellinen MagSafe – magneettinen, irrotettava virtajohto, joka teki mahdottomaksi potkaista johtoa ja kaataa tietokonetta lattialle. Applea katseleva toimittaja Bloombergista. Mark Guerman. kirjoittaa, että «liitin on samanlainen kuin vanhemman MagSafe-portin pitkänomainen pillerimuotoinen muotoilu», mikä on hyvä uutinen. USB-C-virralla voit kuitenkin kytkeä virtajohdon MacBookin kummallekin puolelle. Vanhalla MagSafe-liittimellä ainoa portti oli vasemmalla puolella.

Ethernet

Ei oikeastaan. Ethernet on järkevä pöytätietokoneessa, joka ei koskaan liiku, mutta kannettavalla tietokoneella USB-C-Ethernet-sovitin on hyvä. Tai jos käytät USB-C- tai Thunderbolt-telakointiasemaa, siinä on todennäköisesti sisäänrakennettu Ethernet.

Portin sanapeli

Tässä luettelossa mikään vaihtoehdoista ei vaikuta uskottavalta, paitsi SD-korttipaikat ja MagSafe. Kaikki muut vaihtoehdot toimivat parhaiten USB-C:n ja liitäntäsovittimen avulla. Loppujen lopuksi, kun laihan MacBookin kyljessä on niin vähän tilaa, et halua tuhlata tilaa HDMI-portin kanssa, jos et koskaan käytä näyttöä. Nykyisten MacBookien suuri ongelma ei ole niiden porttien tyyppi. Se johtuu siitä, että he eivät vain riitä. Jos Apple pystyy korjaamaan tämän, sillä on paljon tyytyväisiä asiakkaita.

Por Markus