cha files 59dba327af5d3a00106b4052

Mitä tietää

  • CHA-tiedosto on joko Adobe Photoshop Channel Mixer -tiedosto tai IRC-keskustelun määritystiedosto.
  • Avaa CHA-tiedostot Photoshopissa siirtymällä osoitteeseen Kuva > Säädöt > kanava mikseri > Lataa esiasetus.
  • Käytä IRC-keskusteluasetustiedostoissa Internet-välityskeskusteluohjelmistoa, kuten mIRC, Visual IRC, XChat, Snak tai Colloquy.

Tässä artikkelissa selitetään eri muodot, jotka käyttävät CHA-tiedostotunnistetta, sekä kuinka kukin niistä avataan.

Mikä on CHA-tiedosto?

CHA-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on todennäköisesti Adobe Photoshop Channel Mixer -tiedosto, muoto, joka tallentaa mukautetut punaisten, vihreiden ja sinisten lähdekanavien voimakkuustasot.

Se ei kuitenkaan ole ainoa muoto, joka käyttää tätä laajennusta. Jotkut CHA-tiedostot ovat IRC-keskusteluasetustiedostoja, muoto, joka tallentaa tietoja Internet Relay Chat (IRC) -kanavasta, kuten palvelimesta ja portista, ja ehkä jopa salasanan. Jotkin erityiset URL-osoitteet voivat päättyä .CHA:aan, joten niitä napsautettuna avautuu tietty chat-ohjelma tietokoneella. Muut tiedostot, jotka käyttävät samaa tiedostotunnistetta, ovat Character Layout -tiedostot, muoto, joka kuvaa fontin merkkien välilyönnin ja asettelun. Toiset taas voivat olla salattuja tiedostoja, joita käytetään Challenger-tiedostojen salausohjelmiston kanssa.

Kuinka avata CHA-tiedosto

Jos haluat avata sellaisen, jos sitä käytetään Adobe Photoshopin kanssa Channel Mixer -tiedostona, toimi seuraavasti: Kuva > Säädöt > kanava mikseri valikkovaihtoehto. Kun valintaikkuna avautuu, yläreunassa on pieni valikko, joka sinun on valittava ja sitten valittava Lataa esiasetus avataksesi tiedoston.

Photoshop Channel Mixer -laatikko, jossa on esiasetettu latausvalikko

Internet Relay Chat -ohjelmistot, kuten mIRC, Visual IRC, XChat, Snak ja Colloquy, voivat kaikki avata CHA-tiedostoja, joita käytetään tällaisten ohjelmien kanssa. Merkkiasettelutiedostot avataan DTL (Dutch Type Library) OTMaster Lightilla. Jos ne eivät auta, kokeile ilmaista tallennustilan salausohjelmistoa Challenger. Kun ohjelma salaa tiedoston, se nimeää sen uudelleen vastaavaksi tiedosto.docx.cha ilmaisemaan, että DOCX-tiedosto (tai mikä tahansa tiedosto) on salattu Challengerilla. Käytä Salaa/purkaa tiedosto tai Kansio tai levy -painiketta ladataksesi tiedoston kyseiseen ohjelmaan sen salauksen purkamiseksi. Voit yrittää avata CHA-tiedostosi Notepad++:ssa, jos mikään yllä olevista ehdotuksista ei ole hyödyllinen. On mahdollista, että tiedostosi on vain tekstitiedosto, jolloin tämän kaltainen tekstieditori voi näyttää sen sisällön. Jos kuitenkin huomaat, että teksti on täysin lukukelvoton, et todennäköisesti käytä CHA-tiedostoa (lisätietoja alla). CHA-tiedostoille on monia eri käyttötapoja, mutta emme näe mitään syytä muuntaa niitä toiseen tiedostomuotoon. Jokaista näistä CHA-tiedostoista käytetään vain omissa ohjelmissaan, joten vaikka tiedostomuunnin olisikin olemassa, emme usko, että siitä on mitään käytännön hyötyä.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Jos tiedostosi ei avaudu millään yllä luetelluista ohjelmista, ongelma voi olla niinkin yksinkertainen kuin tietyn tiedostosi tiedostotunnisteen väärin lukeminen. Varmista, että se ei todellakaan ole toinen tiedosto, jolla on vain samanlainen pääte, kuten CHM (Compiled HTML Help), CHN, CHW tai CHX (AutoCAD Standards Check) -tiedosto. Jokainen näistä tiedostoista avautuu ainutlaatuisella tavalla eivätkä käytä mitään yllä mainituista sovelluksista. Jos yrität avata sellaisen Photoshopilla, Snakilla jne., saat luultavasti virheilmoituksen tai jos se avautuu ollenkaan, se näyttää sotkeneelta ja käyttökelvottomalta. Sen sijaan tutki todellista tiedostopäätettäsi, jotta löydät oikean ohjelmiston, joka voi avata tai ehkä jopa muuntaa sen. CHA on myös lyhenne joistakin teknisistä termeistä, jotka eivät liity tiedostomuotoon, kuten luokkahierarkiaanalyysi, vaara-analyysikonsepti, ja puhelunvälittäjä.

Por Markus