GettyImages 516111144 59863de468e1a20011256ab7

Vanhemman tehtaan autostereon päivittäminen on yleensä yksinkertainen. Silti tekijät, kuten epätyypilliset pääyksiköt ja ohjauspyörän säätimet, voivat monimutkaistaa asioita. Ohjauspyörän audiosäätimien kohdalla pelätään, että tehdasohjaimet eivät toimi uuden pääyksikön kanssa ja jälkimarkkinaratkaisut ovat parhaimmillaan kömpelöitä.

Huomioon otettavat tekijät

Pelko ohjauspyörän hallintalaitteiden menettämisestä autostereon päivityksen yhteydessä on suurelta osin perusteeton, mutta tämäntyyppinen päivitys on monimutkaisempi kuin useimmat. Vaikka on mahdollista toteuttaa jälkimarkkinoiden äänenhallintalaitteet ohjauspyörään OEM (Original Equipment Manufacturer) -laitteistollasi, ei ole itsestään selvää, että ostamasi uusi pääyksikkö toimii ohjauspyörän säätimien kanssa.

Yhteensopivan vaihtopääyksikön ostamisen lisäksi tyypilliseen asennusskenaarioon kuuluu myös oikeantyyppisen ääniohjaussovittimen ostaminen ja asentaminen ohjaustankoon, mikä helpottaa kommunikaatiota tehdasohjaimien ja jälkimarkkinapääyksikön välillä. Jos se kuulostaa monimutkaiselta, se on – ja se ei ole. Yhteensopivuutta on enemmän kuin uskotkaan, sillä monet valmistajat käyttävät samoja yhteentoimivia viestintäprotokollia, joten sinun on harkittava vain kourallinen vaihtoehtoja kymmenien sijaan.

Voitko kytkeä ohjauspyörän ääniohjaimet jälkimarkkinaradioon ilman sovitinta?

Kun aihe tehdasautostereon päivittämisestä tulee esille, useimmat ihmiset ihmettelevät ensimmäisenä, onko mahdollista pitää äänen säätimet ohjauspyörässä. Sen jälkeen on vain luonnollista ihmetellä, voidaanko säätimet säilyttää ilman sovitinta. Tämä aihe on hieman monimutkainen, mutta perusvastaus on, että ohjauspyörän ääniohjainta ei voi kytkeä jälkimarkkinaradioon ilman sovitinta. Joitain poikkeuksia on, joten on tärkeää selvittää, minkä tyyppiset hallintalaitteet autossasi on ja voitko löytää toimivan plug and play -radion. Useimmissa tapauksissa tarvitaan kuitenkin sovitin. Tärkein varoitus on, että vaikka tarvitset sovittimen, on mahdollista rakentaa sovitin, jos sinulla on oikeat tiedot ja kokemus. Ongelmana on, että tämä ei ole tee-se-itse-projekti, johon kuka tahansa voi puuttua. Jos et pysty suunnittelemaan ja toteuttamaan sovitinta ilman ulkopuolista apua, sinun on parempi ostaa sellainen.

Suunnittele etukäteen ohjauspyörän ääniohjaimet ajatellen

Kuten monissa muissakin autostereoiden päivittämisessä, sinulla on oltava suunnitelma. Ohjauspyörän audiosäätimien kohdalla ennakkosuunnittelu on tärkeää, koska eri liikkuvien osien on yhdistettävä oikealla tavalla. Ensimmäinen askel tässä prosessissa on tarkastella markkinoilla olevia erilaisia ​​sovittimia ja löytää sovitin, joka toimii ajoneuvosi kanssa. Jokainen ajoneuvo noudattaa tiettyä tiedonsiirtoprotokollaa, joten on välttämätöntä löytää sovitinsarja, joka toimii tämän protokollan kanssa. Tarkista sitten erilaiset sovittimen kanssa yhteensopivia pääyksiköitä. Vaikka tämä hieman rajoittaa vaihtoehtojasi, sinulla on silti monia pääyksiköitä, joista valita. On myös tärkeää huomata, että sovitin ja pääyksikkö on asennettava samanaikaisesti työajan säästämiseksi. Ongelmana tässä on, että jos asennat uuden pääyksikön ennen kuin ajattelet ohjauspyörän säätimiä ja valitset ominaisuutta tukevan yksikön, sinun on purettava se uudelleen sovittimen asentamiseksi.

Ohjauspyörän säätimien ja jälkimarkkinoiden pääyksiköiden tyypit

Useimmissa järjestelmissä on kaksi päätyyppiä ohjauspyörän sisääntuloja (SWI): SWI-JS ja SWI-JACK. Vaikka Jensenin ja Sonyn pääyksiköt käyttävät SWI-JS:ää ja JVC, Alpine, Clarion ja Kenwood käyttävät SWI-JACKia, monet muut valmistajat käyttävät myös jompaakumpaa näistä kahdesta yhteisestä standardista. Avain OEM-ohjauspyöräsi äänenhallintatoimintojen säilyttämiseen jälkimarkkinapääyksikön kanssa on valita pääyksikkö, jossa on oikean tyyppinen ohjaustulo, löytää oikea sovitin ja kytkeä sitten kaikki, jotta kaikki soi hyvin yhdessä.

Tiedä milloin hakea ammattiapua

Pääyksikön asentaminen on suhteellisen yksinkertainen tehtävä, jonka melkein kuka tahansa voi suorittaa iltapäivällä tai vähemmän, ajoneuvosta riippuen. Useimmissa tapauksissa tämäntyyppinen päivitys on plug and play -toiminto, varsinkin jos löydät johtosarjasovittimen. Ääniohjainten asentaminen ohjauspyörään on tehtävä, jonka useimmat tee-se-itse-yritykset voivat tehdä kotona, mutta se on hieman monimutkaisempi. Toisin kuin muut auton audiokomponentit, näitä laitteita ei ole suunniteltu plug and play -käyttöön. Yleensä on olemassa ajoneuvokohtaisia ​​asennusmenettelyjä, ja sinun on yleensä kytkettävä osa tehdasjohdoista. Joissakin tapauksissa sinun on myös ohjelmoitava jokainen ohjauspyörän painike vastaamaan tiettyä pääyksikön toimintoa. Tämä antaa paljon vapautta räätälöinnin suhteen, mutta se on ylimääräinen monimutkaisuus, joka sinun on otettava huomioon ennen sukellusta. auttaa sinua.

Por Markus