Voiko Fix a Flat vahingoittaa rengaspainemittarin antureita

Rengaspaineen valvontajärjestelmän antureiden ja Fix-a-Flatin kaltaisten tuotteiden välinen suhde on monimutkainen. Perinteinen viisaus on sanonut jo jonkin aikaa, että tuotteet, kuten Fix-A-Flat ja TPMS-anturit, eivät sekoitu, mutta asiantuntijoiden mielipiteet ovat muuttuneet viime vuosina. Tämä artikkeli kattaa renkaassa olevat TPMS-anturit, mikä koskee monia alkuperäisiä (OE) TPMS-antureita ja monia jälkimarkkinaantureita. Koska nämä anturit on rakennettu venttiilin varteen, herkkä anturiosa on renkaan sisällä. Jos TPMS:ssäsi on anturit sisäänrakennettuna, älä huoli. Fix-a-Flatin kaltaiset tuotteet eivät voi vahingoittaa antureitasi.

Vahingoittaako Fix-a-Flat rengaspaineantureita?

Fix-a-Flat ei vahingoita rengaspainemittarin anturia joutuessaan kosketuksiin sen kanssa. On muutamia asioita, jotka tulee muistaa, kun käytät Fix-a-Flatia renkaassa, joka sisältää rengaspaineen valvontaanturin, mutta pääasia on, että voit käyttää sitä hätätilanteessa, kunhan teet tarvittavat toimenpiteet asenna anturisi jälkikäteen suojataksesi.

Erilaiset hätärenkaiden korjaustuotteet

Fix-a-Flat on tuotemerkki, jota ihmiset käyttävät usein viitatakseen kaikkiin saman tuotevalikoiman tuotteisiin, samalla tavalla kuin ihmiset kutsuvat pehmopaperia yleisesti nimellä Kleenex, viittaavat valokopioon Xeroxina tai Googlena kaikessa tiedonhaussa. verkko. Kuitenkin tuotteet, kuten Fix-a-Flat, Slime ja muut hätärenkaiden tiivistimet ja pumput, toimivat kaikki samalla yleisellä periaatteella, jossa ruiskutetaan tiivisteaine ja täytetään sitten rengas ilmalla tai muulla kaasulla. Näitä hätärenkaiden korjaustuotteita on kahta tyyppiä. Ensimmäinen sisältää sekä tiivistysainetta että jonkinlaista painekaasua, yleensä paineistettuna kanisterissa. Kun tämän tyyppistä tuotetta käytetään, rengas on sekä tiivis että hieman täytetty. Toinen renkaan hätäkorjausseostyyppi koostuu ilmapumpun lisäksi tiivisteaineesta. Tiivisteaine tiivistää puhkeamisen sisältä ja pumpun avulla rengas täytetään turvalliselle tasolle. Tämän tyyppisten tuotteiden ympärillä on myös kaksi jatkuvaa huhua. Ensimmäinen on, että ne voivat aiheuttaa tulipalon tai räjähdyksen, ja toinen on, että ne voivat vahingoittaa renkaita, vanteita ja TPMS-antureita.

Syttyvät renkaat

Fix-a-Flat on hätäkorjaustuote, joka yhdistää tiivisteaineen ja painekaasun samaan annostelijaan. Yhdessä vaiheessa kaasu oli syttyvää, mistä johtuu huhu, että Fix-a-Flat aiheuttaa tulipaloja tai räjähdyksiä. Ajatuksena oli, että jos hätäkorjaustuote käyttää syttyvää kaasua ja levittää sitä syttyvää kaasua renkaan sisään, se voi syttyä palamaan korjauksen aikana. Koska useimmat rengaskorjaukset sisältävät renkaan lävistäneen vieraan esineen poistamisen ja reiän poraamisen pois erikoismetallityökalulla, ajatus työkalun hankaamisesta renkaan sisällä olevia teräshihnoja vasten voi synnyttää kipinän ja sytyttää jäljelle jääneen palavan materiaalin. renkaassa. hätä Fix-a-Flat -sovelluksen side oli hyvin todellinen. Nykyään Fix-a-Flat käyttää palamattomia materiaaleja, mutta huhu jatkuu, ja on aina mahdollista, että joku jossain vielä valmistaa hätärengastuotetta, jossa käytetään syttyvää ponneainetta tai jollakin on vielä vanhaa vanhaa Fix-tölkkiä varastossa. a-Matellaan, joka toimii edelleen. Pääasia on, että jos ostat uuden Fix-a-Flat-tölkin paikallisesta varaosaliikkeestä, sinun ei tarvitse huolehtia renkaiden räjähtämisestä korjauksen aikana.

TPMS-anturien, renkaiden ja vanteiden vauriot

Jos etsit kuvaa Fix-a-Flatin vahingoittamista vanteista tai TPMS-antureista, valmistaudu hakemaan rengasverta. On epäselvää, aiheuttavatko tämäntyyppiset vauriot nykyaikainen Fix-a-Flat, vanhemmat versiot vai vastaavat saman sarjan tuotteet. On myös epäselvää, kuinka kauan tämän tyyppisen korroosion ja muiden vaurioiden ilmaantuminen kestää. Esimerkiksi Fix-a-Flat väittää, että sen tuote on turvallinen käytettäväksi TPMS:n kanssa, mutta sillä on varoitus, että sinun on korjattava, puhdistettava ja tarkastettava rengas välittömästi. Joten vaikka tuote nykyisessä koostumuksessaan on suunniteltu turvalliseksi käytettäväksi TPMS-antureiden kanssa, pitkällä ajamisella ilman renkaan puhdistusta ja korjaamista voi olla odottamattomia seurauksia. Fix-a-Flat on kiertotapa. Käytön jälkeen sinun tulee poistaa rengas vanteelta, korjata pysyvästi ja jättää tiivisteaine pois. Fix-a-Flat-tiivisteen jättäminen renkaaseen pitkäksi aikaa voi johtaa renkaiden epätasaiseen kulumiseen, vaikka sinun ei tarvitse huolehtia TPMS:stä. Kaikki hätärenkaiden korjaustuotteet jättävät renkaaseen jonkinlaista jäännöstä, joka on puhdistettava. Tämä on ongelma, koska useimmat rengaskorjaukset, joihin liittyy jonkinlainen puhkeaminen, voidaan korjata ajoneuvossa tai ainakin irroittamatta rengasta vanteelta. Tyypillinen toimenpide sisältää vieraan esineen poistamisen, reiän puhdistamisen erikoistyökalulla ja tulpan asentamisen. Kun ruiskutat renkaaseen tuotetta, kuten Fix-a-Flat tai Slime, rengas on irrotettava vanteesta ja puhdistettava ennen kuin se voidaan korjata. Jos tyhjentynyt rengas yksinkertaisesti tiivistetään, tiiviste jää renkaaseen. Tämä voi tehdä renkaan tasapainottamisen vaikeaksi tai mahdottomaksi ja voi tehdä TPMS-anturista hyödyttömän tai epätarkan.

Puhdista renkaat ja TPMS-anturit Fix-A-Flatin käytön jälkeen

Kun tuot renkaan korjattavaksi Fix-A-Flatin tai Slimen kaltaisten tuotteiden käytön jälkeen, on tärkeää ilmoittaa myymälälle, että käytit jotakin näistä tuotteista. Fix-a-Flatin ja muiden vastaavien tuotteiden valmistajat suosittelevat renkaan ja vanteen sisäpuolen puhdistamista vedellä ennen korjausten tekemistä sen sijaan, että vain tukkisivat vaurioituneen renkaan, joka on tilapäisesti korjattu Fix-a-Flatilla. Jos ajoneuvossa on TPMS-järjestelmä, on myös tärkeää, että anturit puhdistetaan tässä vaiheessa. Useimmissa tapauksissa TPMS-anturin puhdistaminen ennen vaurioituneen renkaan korjaamista ja asentamista tekee siitä taas käyttökelpoisen. Itse asiassa Consumer Reports testasi useita erilaisia ​​hätäkorjaustuotteita ja -ajoneuvoja, ja he havaitsivat, että mikään näistä tuotteista ei vaurioittanut TPMS-antureita, jos anturit puhdistettiin tuotteen käytön jälkeen.

Por Markus