168624425 56a104a53df78cafdaa7e693

Ohjauspyörän äänenohjaussovittimet eivät ole yhtä tunnettuja tai ymmärrettyjä kuin räikeämpiä auton äänentoistojärjestelmän komponentteja. Silti niistä tulee yhä tärkeämpiä, kun tehtaalta tulee joka vuosi uusia autoja, joissa on jonkinlainen ääniohjaus ohjauspyörässä.

Mitä ovat ohjauspyörän ääniohjaimet?

Ohjauspyörän ääniohjaimet vähentävät vaarallista kommunikointia autoradion kanssa ajon aikana. Perusideana on käyttää näitä säätimiä nostamatta käsiäsi ohjaustangosta tai irrottamatta katsettasi tieltä.

Erityiset säätimet vaihtelevat ajoneuvosta toiseen, mutta niiden avulla voit usein säätää äänenvoimakkuutta, vaihtaa radiosta lisätuloihin, vaihtaa kanavaa, ohittaa raitoja ja paljon muuta. Kun tehdasautostereossa on Bluetooth-yhteys, ohjauspyörän ääniohjaimet sisältävät yleensä painikkeen tai painikkeita, joilla voit soittaa puheluita, katkaista puhelun ja suorittaa muita toimintoja puhelimellasi. Jos ajoneuvossa on ääniohjaus, siihen on yleensä painike. Koska nämä ohjaimet ovat hyödyllisiä ja voivat lisätä turvallisuuttasi tiellä helpottamalla radion käyttöä irrottamatta katsettasi tieltä, ajatus ohjauspyörän ääniohjaimien käytön menettämisestä estää monia ihmisiä päivittämästä auton stereot.

Päivitä autostereosi menettämättä ohjauspyörän äänen säätimiä

Ohjauspyörän audiosäätimien yleistyminen on luonut tilanteen, jossa jostain, joka oli joskus harvinaista luksusta, on nopeasti tulossa todellinen päänsärky kaikille, joilla on myöhäinen malliauto ja halu päivittää pääyksikköään. Helppo korjaus on jättää ohjauspyörän säätimet kokonaan pois sen sijaan, että rakentaisi huippuluokan äänijärjestelmän, mutta sen ei tarvitse olla. Onneksi on olemassa tapoja päivittää mitä tahansa tehdaspääyksikköä menettämättä olennaisia ​​ominaisuuksia, eivätkä ohjauspyörän äänenohjaimet ole poikkeus. Tässä avain tehdasohjauspyörän ohjaimien yhdistämiseen uuteen pääyksikköön on osa, joka tunnetaan nimellä ohjauspyörän ääniohjaussovitin. Nämä sovittimet toimivat käytännössä istumalla ohjauspyörän säätimien ja uuden pääyksikkösi välissä ja tulkitsemalla toisilleen lähettämiä komentoja.

Ohjauspyörän ääniohjaimet pääyksikön sovittimen yhteensopivuus:

Jälkimarkkinoiden pääyksiköt eivät ole yleisesti yhteensopivia ohjauspyörän säätimien kanssa, mutta suuret valmistajat tarjoavat hyvän peiton. Useimmat huippuluokan navigointipääyksiköt sisältävät tämän toiminnon, ja myös huomattava osa muista siellä olevista jälkimarkkinayksiköistä tekee samoin. Et voi olettaa, että pääyksikkö toimii ohjauspyörän säätimien kanssa, mutta ne ovat olemassa. Tärkeintä on tehdä tutkimus ja tarkistaa yhteensopivuus ennen ostamista. Tarkista pakkauksen ominaisuuksien luettelosta, onko pääyksikkö yhteensopiva ohjauspyörän äänenhallintalaitteiden kanssa. Ohjauspyörän säätimien kanssa yhteensopivissa pääyksiköissä on yleensä jotain seuraavanlaista: langallinen kaukosäätimen tulo tai SWI, (joka tarkoittaa ohjauspyörän tuloa) funktiona. Joissakin pääyksiköiden ominaisuusluetteloissa määritellään myös SWI-JS, SWI-JACK tai SWI-X. Nämä ovat tietyntyyppisiä ohjauspyörän äänenhallintalaitteita, joita käytetään sekä alkuperäisissä varusteissa että jälkimarkkinoilla olevissa keskusyksiköissä.

  • SWI-JS: Tulee sanoista Steering Wheel Input Jensen ja Sony. Löytyy Jensenin ja Sonyn pääyksiköistä ja muista tätä standardia käyttävistä pääyksiköistä.
  • SWI-TAKKI: tarkoittaa Steering Wheel Input JVC:tä, Alpinea, Clarionia ja Kenwoodia. Näitä neljä suurta valmistajaa ja jotkut pienemmät myös käyttävät.
  • SWI-X: Tämä on yleinen standardi, joka löytyy joistakin jälkimarkkinoiden pääyksiköistä.

Adapterin valinta ohjauspyörän äänenhallintaan

Vaikka monet jälkimarkkinapääyksiköt on johdotettu hyväksymään ulkoiset tulot, ne eivät osaa tulkita ohjauspyörän eri alkuperäisten äänensäätöasetusten komentoja. Jotta pääyksikkö ymmärtää nämä ohjaustulot, tarvitset sovittimen, joka toimii välittäjänä. On olemassa useita yrityksiä, jotka valmistavat näitä sovittimia, ja jokainen niistä on hieman erilainen. Nämä valmistajat tarjoavat kuitenkin hyvän peiton, joten sinun pitäisi pystyä löytämään yhteensopiva sovitin mihin tahansa autoon, jossa on ohjauspyörän säätimet. Jotkut ohjauspyörän äänenohjaussovittimet toimivat tietyn pääyksiköiden osajoukon kanssa, jolloin SWI-JS, SWI-JACK ja SWI-X tulevat käyttöön. Jotkut äänenohjaussovittimet on suunniteltu erityisesti toimimaan SWI-JS- tai SWI-JACK-pääyksiköiden kanssa, joten voit valita oikean sovittimen näiden tietojen perusteella. Joskus tarvitaan myös erillinen CAN-sovitin ohjauspyörän säätimen ja sovittimen väliin. Toisaalta jotkut ohjaustangossa olevat äänenohjaussovittimet ovat yleiskäyttöisiä, eli niitä voidaan käyttää ulkoisia tuloja hyväksyvän pääyksikön kanssa riippumatta siitä, minkä tyyppisestä SWI:stä on kyse. Tärkeintä on selvittää, minkälaisen SWI:n kanssa olet tekemisissä, jotta saat käsiisi yhteensopivan ohjauspyörän äänenhallintasovittimen.

Por Markus