ScreenShot2021 12 22at11.17.23AM fbcf006d39ae434a9b8bfd596774436e

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Actronikan Skinetic-puettava laite käyttää strategisesti kartoitettuja kosketuspisteitä, jotka tarjoavat realistisemman VR-kokemuksen.
  • Skinetic-liivi debytoi CES 2022 -messuilla.
  • Actronika antaa liivin ennakkotilattavaksi yhden kuukauden Kickstarter-kampanjan aikana maaliskuussa 2022.

Olet tuntenut sadepisaroita myrskyn aikana, mutta kuvittele tuntevasi taivaan lyövän kasvojasi, kun hyppäät laskuvarjolla lentokoneen takaa virtuaalitodellisuudessa (VR). Toistamalla kehomme fyysisessä maailmassa kokemia aistimuksia uusi puettava laite lupaa tehdä VR-maailman tuntumaan todellisemmalta. Actronika on käyttänyt vuosien kokemustaan ​​haptiikasta luodakseen liivimäisen puettavan asun, jonka avulla pelaajat voivat kokea todentuntuisia tuntemuksia virtuaalimaailmoissa. Se väittää tekevänsä tämän käyttämällä keitettyä versiota tunnetusta haptisesta mekanismista, jota se kutsuu «teräväpiirtovärähtelyhaptiksiksi». «Kun kosketamme esinettä, värähtelyt hajaantuvat kehoomme ja antavat meille mahdollisuuden ymmärtää pinnan tai esineen luonnetta, jonka kanssa kommunikoimme», Actronikan viestintäpäällikkö Marina Crifar selitti Lifewirelle sähköpostissa. «Värinähaptiikka koostuu näiden vuorovaikutuksen aikana syntyneiden värähtelyjen toistamisesta niin, että somatosensorinen järjestelmämme tulkitsee ne ja johtaa yhtenäiseen tuntoharhaan. Jotta Skinetic käyttäjät voivat tuntea eläviä tuntemuksia.»

High-Def Sensations

HaptX:n mukaan vibrotaktiilit palautelaitteet, jotka auttavat käyttäjiä tuntemaan äänen, ovat ylivoimaisesti yleisin kaupallisten haptisten laitteiden luokka. Alkeellisia esimerkkejä vibrotaktiilisesta palautteesta ovat matkapuhelimen humina sekä peliohjaimen jyrinä, kun taas Gloveone ja Manus symboloivat uusimman sukupolven vibrotaktiilista palautetta. Actronika väittää parantaneensa peliä optimoimalla käyttäjän käsityksen aistimuksista tarjoamaan paljon realistisemman kokemuksen kuin nykyisen sukupolven vibrotaktiiliset palautelaitteet. liivi [is] pystyy tuottamaan laajan valikoiman värähtelyjä, jotka kattavat 100 % ihmisen tärinähavainnosta. Crifar selittää, että Actronikan ryhmän tutkija Claire Richards auttoi kartoittamaan liivin suunnittelun kosketuspalautepisteitä tutkittuaan ihmiskehon herkkyyden vaihtelua eri stimulaatiopisteisiin. Hän väittää, että tämä kartoitus auttoi Skinetic-liiviä optimoimaan käyttäjien käsityksen ja arvostuksen aistimuksista. Se tekee liivistä myös hyödyllisen kaikenlaisiin mukaansatempaaviin VR-sovelluksiin harjoittelusta pelaamiseen.

Väkijoukon hallinta

Actronika ei kuitenkaan ole kaupungin ainoa peli VR-laitteille. Lifewirelle lähetetyssä sähköpostissa VR-harrastaja ja YouTuber GingasVR huomautti bHapticsin haptics-liivistä, jonka avulla käyttäjät voivat myös tuntea erilaisia ​​tuntemuksia, ja GingasVR:n mukaan se on markkinoiden edistynein kuluttajahaptiikan palauteliivi. Kysyttäessä Crifar toi esiin kaksi olennaista eroa Skinetic- ja bHaptics-liivien välillä. Ensinnäkin Crifar sanoi, että bHaptics-liivi integroi eksentrinen pyörivän massan (ERM) moottorit värähtelyihin, jotka käyttävät vain yhtä taajuutta ja ovat samaa tekniikkaa, jota käytetään puhelimissa ja vanhoissa peliohjaimissa. Toisaalta Skinetic-liivi integroi äänikelamoottorit, jotka käyttävät eri taajuuksia, peittäen näin «koko vibrotaktiilin havainnon» ja toistaen laajan valikoiman aistimuksia. «Liiviin on integroitu 20 patentoitua vibrotaktiilista äänikelamoottoria, jotka pystyvät synnyttämään laajan valikoiman värähtelyjä, jotka kattavat 100 % ihmisen vibrotaktiilista havainnointia», Crifar sanoi. Toinen merkittävä ero näiden kahden välillä, Crifar selitti, on se, että bHaptics-liivi toimii «audio haptics» -periaatteella ja muuntaa kaikki äänet värähtelyiksi. Sitä vastoin Skineticin haptiikkaa koristaa ääni. Crifarin mukaan tämä auttaa liiviä välttämään tuntemuksia, joita ei tarvitse taktisesti kääntää, kuten kaukainen räjähdys.

laita se

Lehdistötiedotteessa Actronika sanoi, että se antaa käyttäjille mahdollisuuden kokea Skineticin tulevassa Consumer Electronics Showssa Las Vegasissa tammikuussa 2022. Crifarin mukaan yritys on valmistellut erityisen kokemuksen auttaakseen CES:n osallistujia kokemaan Skineticin täysillä. «Se on lyhyt passiivinen esittely, joka on helpompi näyttää tapahtuman aikana. Tavoitteena on näyttää erilaisia ​​tuntemuksia, joita voit tuntea liivillä riippuen siitä, millaisia ​​vuorovaikutuksia sinulla on virtuaalitodellisuudessa», hän selitti.

Nuori tyttö yllättyi virtuaalitodellisuuskokemuksen aikana kotona

Vaikka Actronika ei ole jakanut liivin hintatietoja, Skinetic on julkaisun mukaan ennakkotilattavissa 22. maaliskuuta 2022 alkaen kuukauden Kickstarter-kampanjan aikana. «Muutama pelaaja on alkanut lisätä kosketustuntumaa VR:ään. Tuntemukselliset illuusiot ovat kuitenkin edelleen hyvin tasaisia», tiivisti Actronikan toimitusjohtaja Gilles Meyer. «Päätimme viedä tämän tekniikan mustavalkoisesta täysväriseksi!»

Por Markus