Brickit on loistava opettavainen lelu mutta puuttuuko siita LEGOn pointti

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Brickit on sovellus, joka skannaa pinon LEGO-malleja ja luo ohjeita uusien mallien rakentamiseen.
  • Brickit voi auttaa lapsia palaamaan hylättyjen LEGO-sarjojen pariin.
  • Vapaa, mielikuvituksellinen leikki ja keskittynyt leikki ovat molemmat arvokkaita aktiviteetteja.
Ota valokuva LEGO-pinosta Brickit-sovelluksella, niin se tunnistaa kaikki palikat ja luo luettelon malleista, joita voit rakentaa niistä – mielikuvitusta ei tarvita. Brickit on hieno, mutta eikö LEGOn tarkoitus ole avata lapsen mielikuvitusta, ei vain opettaa häntä noudattamaan ohjeita? Katso lapsen leikkivän yhdellä maailman suosikkileluista, niin hän pian eksyy. He voivat aloittaa noudattamalla ohjeita LEGO Minecraft Panda Nurseryn rakentamiseen, mutta pian ne ovat vapaasti muotoiltuja. Tummuttaako Brickitin kaltainen sovellus tämän luovan halun? Vai onko siinä muutakin? «LEGO on loistava tapa edistää lapsen kehitystaitoja leikin avulla. LEGO kehittää hienomotorisia taitoja, visuaalisia motorisia taitoja, molemminpuolista koordinaatiota ja visuaalista havaintoa. Kun lapsi rakentaa omia LEGO-luomuksiaan, hän käyttää mielikuvitustaan, mutta on myös etuja on kopioida malleja malleja», lasten toimintaterapeutti Michele Schwartz kertoi Lifewirelle sähköpostitse. «Kun lapsi kopioi luomuksia joko LEGO-ohjeista tai Brickitin kaltaisesta sovelluksesta, hänen on käytettävä visuaalista havaintoa käyttääkseen. Visuaalinen havainto on kykyä vastaanottaa, käsitellä ja tulkita visuaalista tietoa. Nämä taidot ovat tärkeitä akateemisissa tehtävissä, kuten käsinkirjoituksessa, lukemisessa, oikeinkirjoituksessa ja matematiikassa. Ne ovat tärkeitä myös tosielämän tehtävissä, kuten ajamisessa», Schwartz sanoo.

Mikä tahansa suunta on hyvä

Kohdistamaton leikki johtaa kaikenlaiseen mielikuvitukselliseen hauskanpitoon. Katso vain, mitä muutamat lapset voivat tehdä vanhalla, ylisuurella pahvilaatikolla nähdäksesi kuinka pitkälle asiat voivat mennä. Mutta keskittynyt leikki voi myös olla arvokasta, eikä vain ohjeiden noudattamisen oppimisessa.

Helikopteri, joka on rakennettu LEGO palikoista ja Brickit-sovelluksen ohjeista.

«LEGOt ovat juuri sitä mitä ne ovat, koska ne tarjoavat lähes äärettömän määrän leikkimahdollisuuksia. Mutta asia on, että useimmat meistä eivät koskaan löydä niitä kaikkia», Mark Coster, STEM Geekin opetuslelu- ja aktiviteettisivuston perustaja kertoi Lifewirelle. sähköpostin kautta. «Lapset, jotka omistavat useita LEGO-sarjoja, todennäköisesti vain heittävät palikat pois pelattuaan tarpeeksi.» Brickitin kaltainen sovellus voi saada lapsen arvioimaan tiililaatikkonsa uudelleen. Ja kun he aloittavat tuossa laatikossa, he luonnollisesti palaavat omaan maailmaansa. «Joten Brickitin hieno puoli on, että se voi muuttaa lapsen näkemystä leluista, jotka hän on unohtanut tai piilottanut», Coster sanoo. «Se voi herättää uudelleen heidän intohimonsa ja tutkivan hengen ja työntää heidät varovasti jonkinlaiseen uudelleenkäyttöön. Totta puhuen: nykypäivän lapset ovat niin hajamielisiä, että sellaiset «lelut, jotka puhaltavat elämää vanhemmille leluille» ovat enemmän kuin tarpeellisia.» Kaikki riippuu kontekstista. Coster huomauttaa, että Brickit on arvokas juuri siksi, että elämme maailmassa, jota hallitsevat sovellukset ja muut näytön digitaaliset häiriötekijät. Se on tapa käyttää sovellusten pysäyttämättömältä näyttävää vetovoimaa polkuna takaisin todelliseen peliin. Kun lapsi rakentaa omia LEGO-luomuksiaan, hän käyttää mielikuvitustaan, mutta mallien kopioimisessa on myös etuja. «Maailmassa, joka ei ole niin täynnä häiriötekijöitä ja digitaalista kohinaa, Brickit olisi todennäköisesti ollut tarpeetonta, ellei suorastaan ​​haitallista», Coster sanoo. «Sen toimintaperiaate on vastoin intuitiivista: näyttämällä sinulle odottamattomia ja ei-ilmeisiä pelipolkuja, se itse asiassa sulkee pelin avoimesti! Ja projektipohjainen avoimuus on oppimisen ja kasvatuksen pilari.» Coster ehdottaa sovelluksen käyttämistä tapana näyttää, kuinka vanhoista vanhoista tiileistä voidaan helposti muuttaa jotain uutta pelkällä näkökulmaa muuttamalla.

Universaalit lelut

Brickit ei ole ensimmäinen yritys herättää vanhat LEGOt henkiin. Ilmainen universaali rakennussarja on sarja 3D-tulostettuja sovitinpalikoita, joita sinä ja lapsesi voit käyttää erilaisten rakennuslelujen osien yhdistämiseen.

3D-tulostettava ilmainen yleinen rakennussarja.

Yllätys on, kuinka paljon rakennusleluja on olemassa. Sarjan avulla voit yhdistää osia seuraavista: LEGO, Duplo, Fischertechnik, Gears! Gears! Gears!, K’Nex, Rrinkles, Bristle Blocks, Lincoln Logs, Tinkertoys, Zome ja Zoob. Useimmat lapset yrittävät jossain vaiheessa mennä naimisiin muiden lelujen osista. Erona tässä on se, että se on helpompaa ja todennäköisyys, että nämä osat eroavat uudelleen, ovat paljon suuremmat. Ilmainen yleinen rakennussarja näyttää paremmalta kuin Brickit, kun halutaan rohkaista lapsia käyttämään mielikuvitustaan.

Por Markus