GettyImages 1095286508 62494c90123f4d758b42d90b0c4d3459 scaled

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Uusi laite voi saada sinut tuntemaan virtuaalitodellisuuden suihkuttamalla kemikaaleja ihollesi.
  • Kasvava määrä niin sanottuja «haptisia» vempaimia on suunniteltu parantamaan virtuaalitodellisuutta.
  • Meta (entinen Facebook) ilmoitti äskettäin kehittävänsä haptisia käsineitä VR:lle.

Virtuaalitodellisuudesta (VR) voi pian tulla paljon realistisempi. Tutkijat ovat kehittäneet uuden tavan antaa sinun tuntea, mitä virtuaalimaailmassa tapahtuu, kun laitat VR-lasit päähän. Laite levittää ihollesi kemikaaleja reaktioiden laukaisemiseksi. Se on osa kasvavaa niin kutsuttujen «haptisten» vempaimien aaltoa, jotka on suunniteltu parantamaan virtuaalitodellisuutta. «Ihmiset käyttävät yleensä kaikkia aistejaan ymmärtääkseen ympäröivää maailmaa», VR-asiantuntija ja IEEE:n jäsen Todd Richmond kertoi Lifewirelle sähköpostihaastattelussa. «Virtuaaliympäristöissä visuaalisuus hallitsee yleensä kokemusta, mutta ihmiset huomaavat puuttuvia asioita. Haptiikan tuominen VR:ään voi syventää uppoamista.»

Kosketa Koskettu

Haptisten laitteiden on tarkoitus antaa sinun tuntea todellisia tuntemuksia virtuaalitodellisuudessa. Markkinoilla jo olevat haptiset laitteet vaihtelevat hanskoista VR-kuulokkeisiin liitettäviin bodyihin. Chicagon yliopiston Human Computer Integration Labin tutkijat ovat kehittäneet tavan tehdä ch. Äskettäisessä artikkelissa tutkijat kuvasivat puettavia vaatteita, joita voidaan käyttää missä tahansa kehossa. Puettavat vaatteet käyttävät silikonilaastareita ja mikropumppuja, jotka kuljettavat ihon pinnalle viittä erilaista kemikaalia, jotka tuottavat viisi ainutlaatuista fyysistä tunnetta kosketuskohdassa. «Kun näitä stimulantteja, jotka sisältävät turvallisia ja pieniä annoksia keskeisiä aktiivisia ainesosia, imeytyvät, käyttäjän ihon reseptorit aktivoituvat kemiallisesti, mikä tuottaa selkeitä haptisia tuntemuksia», tutkijat kirjoittivat verkkosivuillaan. Mentoli luo ihoa viilentävän tunteen, joka voi simuloida ulkona olemista kylmänä päivänä, kun taas kapsaisiini, joka tekee ruoasta mausteisen, antaa lämmön tunteen. «Haptics tuo meidät askeleen lähemmäksi täydellistä uppoamista ja «siellä olemista», Richmond sanoi. «Vaikka aavemaisten laaksojen haaste pysyy pelottavana, virtuaalimaailman ihmisen aistit ovat tulossa lähemmäksi analogisen maailman replikointia – mutta ei korvaamista.» Haptics tuo meidät askeleen lähemmäksi täydellistä uppoamista ja ‘olemista’.

Tunne metaverse

Vaikka haptiikka voi lisätä realismia, tekniikkaa on vaikea integroida nykyiseen kuulokkeiden sukupolveen, VR-yrityksen Virtuleapin toimitusjohtaja Amir Bozorgzadeh kertoi Lifewirelle. «Tunnetunteen kopioiminen on erittäin kattava saavutus, joten en näe sitä ominaisuutena, joka tulee saataville lähiaikoina», hän lisäsi. Haasteista huolimatta yritykset kilpailevat saadakseen haptiset laitteet käyttäjien käsiin. Meta (aiemmin Facebook) ilmoitti äskettäin kehittävänsä haptisia käsineitä parantaakseen virtuaalitodellisuutta. «Tavoitteena on yhdistää hanskat jonain päivänä VR-kuulokkeihisi, jotta saat mukaansatempaavan kokemuksen, kuten konsertti- tai pokeripelin pelaamisen metaversumissa, ja lopulta ne toimisivat myös AR-laseidesi kanssa», yhtiö sanoi lausunnossaan. . Metan käsine voi toimia VR-ohjaimena käyttämällä 15 uurrettua ja puhallettavaa muovityynyä, jotka tunnetaan toimilaitteina, The Vergen mukaan. Pehmusteet sopivat käyttäjän kämmenelle, sormien alle ja sormenpäihin. Takana on valkoiset merkit, joiden avulla kamerat voivat seurata sormien liikkumista tilassa, ja se käyttää sisäisiä antureita tallentaakseen käyttäjän sormien taipumisen.

Joku, joka järjestää kaupungin mallin uudelleen virtuaalitodellisuudessa kosketuksen avulla.

Monet teollisuudenalat työskentelevät integroidakseen VR:n haptiikkaan. Esimerkiksi armeija on innokas asiakas haptisille koulutusapuvälineille, jotka tekevät virtuaalitodellisuuden taisteluista ja sairaanhoidosta realistisempia. Engineering and Computer Simulations, Orlandossa, Floridassa sijaitseva yritys, ilmoitti äskettäin uuden laboratorion avaamisesta, jossa testataan uutta aistiteknologiaa armeijalle. Haptinen integraatio voisi antaa taistelulääkäreille mahdollisuuden parantaa koulutuksensa laatua ja mahdollisesti pelastaa enemmän ihmishenkiä, yhtiö sanoi lehdistötiedotteessa. Tulevaisuudessa kehittyneet haptiikka voivat saada käyttäjät tuntemaan, että heidät todella kuljetetaan toiseen paikkaan virtuaalitodellisuuden käytön aikana, Richmond sanoi. «Etäläsnäolo ja jatkuvat virtuaaliympäristöt muuttavat määritelmäämme «todellisuudesta» ja haastavat myös käsityksemme politiikasta, normeista ja yhteiskunnasta», hän lisäsi.

Por Markus