Kuinka uudet tekoalylla toimivat alyrenkaat voivat auttaa muuttamaan liikennetta

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Rengasvalmistaja Goodyear julkistaa SightLinen, uuden kulutuspinnan kulumisen havaitsemisohjelmiston, tekoälypohjaisen älyrenkaan ohjelmiston, joka auttaa kuljettajia tiellä.
  • Tämä innovaatio voi muuttaa tapaa, jolla toimituspalvelut, kyydissä toimivat kuljettajat ja kuluttajat ovat vuorovaikutuksessa liikenteen kanssa. Turvallisuuden lisääminen.
  • Älykkäät renkaat ovat edelleen liian uusia asiantuntijoiden punnitsemiseksi kunnolla, mutta kuljettajatietojen keräämisessä pilveen voi olla ongelmia.

Käynnistä moottorisi itse! Rengasvalmistajat esittelevät uusia älyrenkaita, joissa on älykäs tekoälyohjelmisto, jonka tarkoituksena on antaa kuljettajille auttava käsi. Rengasvalmistajat, kuten Goodyear ja Bridgestone, tekevät yhteistyötä tekoälyohjelmistojen kehittäjien kanssa luodakseen itsestään tunnistavia renkaita, jotka voivat ilmoittaa kuljettajille, kun ne on vaihdettava. Tiedot voivat auttaa vähentämään mahdollisia vaaroja. Ensimmäiset tien päällä testaajat ovat viimeisen kilometrin toimitusajoneuvoja, jotka toimittavat asiaankuuluvia tietoja pilvilaskenta-alustoille tarjotakseen reaaliaikaista tietoa älykkään AI-suunnittelun avulla. Innovaatio ei ole vielä valmis massakäyttöön, mutta mahdollisuudet ovat jo asiantuntijoiden punnitsemassa. Auto-onnettomuuksien lieventämisestä askeleiden älykkääseen seurantaan ja tieolosuhteiden muutosten havaitsemiseen. «[I]Tämä lanseeraus luo perustan yhdistetyn renkaan tulevaisuudelle, jossa jokainen rengas tarjoaa älykkyyttä», sanoi Goodyearin SightLinen lehdistötiedote. «Tulevaisuudessa, [the] Teknologia antaa palautetta renkaan lisäksi myös tieolosuhteista, mikä mahdollistaa yhdistetyn, autonomisen liikkuvuuden.

Tien päässä

Älykkäillä renkailla on potentiaalia muuttaa ajotapaamme. Goodyear aikoo ottaa renkaiden älykkään tekoälyteknologian käyttöön kaikissa uusissa tuotteissa vuoteen 2027 mennessä, kesäkuun 16. päivän lehdistötiedotteen mukaan. Uuden sukupolven älyrenkaat ovat matkalla pakettiautojen kanssa.

Käsitteellinen älyrengaskuva.

Kulumisanturien ja mahdollisten renkaiden havaitsemiskyvyn ansiosta älykäs suunnittelu on hyödyllinen pakettiautoissa ja voi olla potentiaalinen etu Uber- ja Lyft-kuljettajille, jotka kokevat lisääntyneen renkaiden kulumisen ja nopeusluokituksen. Renkaiden kunnon seuranta tekoälyn avulla voisi auttaa kuluttajia olemaan aktiivisia renkaiden huollossa, mikä voisi auttaa säästämään satoja ihmishenkiä vuosittain. Liikenneturvallisuuslautakunnan tietojen mukaan rengasvauriot aiheuttavat vuosittain keskimäärin 33 000 onnettomuutta. Etenkin räjähdysten osuus on noin 2 000. Kyse ei kuitenkaan ole vain kuluttajan eduista. Rengasvalmistajat saavat myös sopimuksesta jotain irti keräämällä tietoja ajotottumuksista ja kuljettajien menosta. Teoriassa he voivat myydä nämä tiedot mainostajille saadakseen enemmän voittoa ja laajentaa liiketoimintamalliaan ostajan ja myyjän välisen yhteyden ulkopuolelle. Älykkäät renkaat pitävät kuluttajat sidoksissa rengasvalmistajiin enemmän kuin vain nopeaan renkaanvaihtoon muutaman vuoden välein.

Kuljetuksen tulevaisuus?

Alan asiantuntijat eivät ole vielä tehneet lopullista tuomiota älykkäiden renkaiden vaikutuksesta. Consumer Reports antoi äskettäin «insinöörien ja muiden koulutettujen ammattilaisten ryhmän» testaamaan ja tarkistamaan uudet renkaat. Tekniikka on vielä liian uusi kommentoitavaksi, he sanoivat. «[Consumer Reports] ei ole vielä suorittanut älykkäiden taajuuksien arviointeja tai testejä, joten se ei voi kommentoida kehittyvää teknologiaa», sanoi Douglas Love, viestintäjohtaja lausunnossaan. Elämän lanka. «Tulevaisuudessa, [the] teknologia antaa palautetta renkaan lisäksi myös tieolosuhteista, mikä mahdollistaa yhdistetyn, autonomisen liikkumisen. Chirag Shahilla, Washingtonin yliopiston Human Centered Design and Engineering -ohjelman apulaisprofessorilla, on kriittisempi näkemys älybändeistä ja niiden yhteydestä kuluttajiin. Hän uskoo, että se voisi olla rengasvalmistajien yritys saada takaisin markkinaosuutta. «Uskon, että suuri syy Goodyearille ja muille ajaa tätä teknologiaa on tiedonkeruu. Renkaiden läpiajotietojen kerääminen avaa heille täysin uuden mahdollisten palveluiden maailman”, Shah sanoi Lifewiren sähköpostihaastattelussa. «He voisivat jakaa (myydä) näitä tietoja eri virastoille ja kumppaneille eri tarkoituksiin, mukaan lukien tieolosuhteiden, ajotottumusten, liikenneruuhkien yms. ymmärtäminen. Kuvittele, että sinulla on sovellustilaus, joka seuraa ajotietojasi ja käyttäytymistäsi. jäljittää ja esittelee sinua auttamaan sinua. aja paremmin tai vältä huonoja tieosuuksia. Kuvittele syöttäväsi nämä tiedot miljoonilta kuljettajilta ja miljardeista kilometreistä karttapalveluihin [like] Google Kartat.»

Por Markus