1DXbody 3Q hiRes.0 042d91b1a05d436b9cd9abd20ed776cd

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Canon on virallisesti luopunut lähes 70 vuotta vanhasta kamerasuunnittelusta.
  • SLR-kameroissa ja sitten DSLR-kameroissa yhdistyivät äärimmäinen joustavuus ja riittävä kuvanlaatu.
  • Peilittömät kamerat todennäköisesti korvaavat järjestelmäkamerat muutaman vuoden kuluttua.

DSLR on historian menestynein ja kestävin kamerasuunnittelu, mutta sarja lähestyy loppuaan. DSLR-kameran perusrakenne juontaa juurensa 1940-luvun lopulta ja kestää kauemmin kuin mikään muu kameramalli sen ainutlaatuisen yhdistelmän äärimmäistä joustavuutta, pientä kokoa ja kestävyyttä ansiosta. SLR-kamerat ovat heittäytyneet sotavalokuvaajien kangaskasseihin, häitä, muotia, muotokuvia, urheilua ja kaikkea muuta kuvaavien. Ja Hasselbladin keskikokoinen versio meni jopa kuuhun. Mutta hänen aikakautensa on ohi; Canon ilmoitti juuri, ettei se suunnittele uusia DSLR-laitteita. EOS-1D X Mark III on viimeinen ammattimainen malli; tulevaisuus on peilitön. «Nykyään peilittömät kamerat ovat ottamassa valtaansa ominaisuuksien ja anturin laadun suhteen. Tämä yhdistettynä niiden jo ennestään pieniin, kevyisiin runoihin ja uusien peilittömien objektiivien jatkuvaan virtaukseen, kaikki nämä tekijät muuttavat tasapainoa peilittömän kameran hyväksi. tyyppisiä kameroita», ammattivalokuvaaja ja valokuvausopettaja Mario Pérez kertoi Lifewirelle sähköpostitse.

refleksi

Ennen SLR:tä tai Single Lens Reflexiä kamerat olivat yleensä tilaa vieviä ja/tai rajoitettuja. Voittajatemppu oli rungossa oleva peili, joka heijasti kuvan objektiivista etsimeen. Näin valokuvaaja näkee tarkan kehyksen, joka näkyy filmillä tai anturilla. Peili kääntyy ylös («heijastusosa») pois tieltä juuri ennen kuvan ottamista.

Rectaflex, ensimmäinen pentaprismajärjestelmäkamera katseluun silmien tasolla

Tämä tarkoitti, että valokuvaaja saattoi käyttää ultrateleobjektiivia ja katsoa sen läpi nähdäkseen etäisen kohteen läheltä. Leican etäisyysmittarikamerat olivat hyödyttömiä tele- tai ultralaajakulmaobjektiivien kanssa, koska katsot aina erillisen, kiinteän etsimen läpi. Tämä tarkoitti, että järjestelmäkameraa voitiin käyttää kaikenlaiseen valokuvaukseen. Ainoa syy valita eri kamera on käyttää suurempaa filmikehystä (paremman resoluution saavuttamiseksi) tai pienempää taskukameraa. SLR siirtyi digitaaliseen vaihtamalla filmin anturiin, mutta nyt peilitön tekniikka on tehnyt tästä maagisesta heijastuspeilistä vanhentunutta.

peilitön

Peilitön kamera ottaa suoran syötteen kameran anturista ja lähettää sen etsimessä (tai kameran takaosassa) olevalle näytölle. Tämä tarkoittaa, että et enää tarvitse peiliä. Ja koska peili vie paljon tilaa, peilittömät kamerat ovat paljon pienempiä. Tämä tarkoittaa myös pienempiä linssejä, mutta on myös muita etuja. Nykyään peilittömät kamerat ovat ottamassa valtaansa ominaisuuksien ja anturin laadun suhteen. Esimerkiksi DSLR näyttää tarkan kehyksen, mutta ei voi näyttää varsinaista viimeisteltyä valokuvaa. Tätä varten sinun on otettava silmäsi pois optisesta etsimestä ja tarkistettava näyttö. Peilitön kamera näyttää tarkan kuvan, jonka aiot ottaa, ennen kuin otat sen. Voit esikatsella tarkennusta, valotusta ja jopa kuvaa mustavalkoisena. Nykyään anturit ja näyttötekniikka ovat riittävän nopeita ja korkearesoluutioisia kilpailemaan järjestelmäkameran optisen kuvan kanssa kaikilla noilla lisäeduilla. Ja näyttää siltä, ​​​​että markkinat heijastavat tätä. Suurin osa meistä käyttää puhelimia kuvien ottamiseen. Mutta ammattilaiset vaihtavat pienempiin, nopeampiin ja käyttäjäystävällisempiin peilittömiin kameroihin.

Niche-asettelut

SLR saattaa olla tähän mennessä historian joustavin kamera, mutta se ei tarkoita, että se olisi ollut paras kaikessa mitä teki. » [Leica-style] etäisyysmittari oli suosittu vaihtoehto kauan sitten, lähinnä sen kompaktiuden vuoksi», ammattivalokuvaaja Rafael Larin kertoi Lifewirelle sähköpostitse. Itse asiassa Leica valmistaa ainoat nykyään saatavilla olevat ammattimaiset filmikamerat, jotka ovat etäisyysmittareita. On myös muita erikoiskameratyyppejä. , mutta ne määräytyvät yleensä niiden anturin koon perusteella, eikä kameran erilaisen suunnittelun perusteella. «Keskikokoiset kamerat ovat vaihtoehto niille, jotka etsivät jopa parempaa kuvanlaatua kuin DSLR pystyy tuottamaan», Larin sanoo. fysiikassa, suuret anturit eivät tarkoita vain suuremman resoluution. Ne antavat myös pienemmän syväterävyyden. Eli ne voivat tehdä taustasta sumeamman kuin kamerat, joissa on pienemmät anturit. Mutta sekään ei ole este peilittömille kameroille. jättiläismäiset anturit.Ellei puhelin kamerat parantuvat huomattavasti ja tarjoavat yhteensopivuuden lisäobjektiivien tai studiovalaistuksen kanssa s, on melko varmaa, että peilittömät kamerat syrjäyttävät järjestelmäkameroiden lähitulevaisuudessa.

Por Markus