GettyImages 136864002 479891ea4d9f464e994e74978fe01d05

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Netflix testaa videoistaan ​​vain ääniversiota, jonka avulla käyttäjät voivat siirtyä ilman näyttöä.
  • Muutto tapahtuu, koska monet ihmiset kokevat näytön väsymistä koronaviruspandemian aikana.
  • Jos Netflixin pelkkä ääni -vaihtoehto ottaa kiinni, voimme nähdä videotuotannon renessanssin, joka on suunniteltu loistamaan sekä äänen että näytön suhteen, tarkkailijat sanovat.

Netflix testaa kykyään antaa käyttäjien kokea vain ääniversion elokuvistaan. Uusi vaihtoehto voi olla loistava tapa pitää tauko näytöistä samalla, kun voit nauttia suosikkiohjelmistasi. Netflixin siirtyminen tarjota elokuvia ilman kuvia on yritys kilpailla podcastien ja muun näytöttömän viihteen kasvavan suosion kanssa. Ääni on nopeimmin kasvava käyttöliittymä, ja koronaviruspandemian sammuttua monet ihmiset etsivät viihdevaihtoehtoja, asiantuntijat sanovat. «Monet ihmiset kokevat «näytön väsymistä», ja tämä tarjoaa tavan nauttia Netflix-sisällöstä ilman näyttöaikaa», Southwestern Universityn taloustieteen apulaisprofessori Debika Sihi sanoi sähköpostihaastattelussa. «Podcastien ja äänikirjojen kasvava suosio on luonut pohjan äänisisällön käytölle. Toiminnallisesta näkökulmasta tämä tila käyttää vähemmän dataa. Tämä on todennäköisesti tervetullut vaihtoehto, kun datasuunnitelmat venytetään maksimiin kaikkialla.»

Podcastit, mutta näytöille?

Netflix tarjoaa käyttäjille podcastin kaltaisen kokemuksen ohjelmiinsa, Android Police raportoi ensin. Se on käynnistänyt Androidin vain ääni -vaihtoehdon testin, jonka avulla käyttäjät voivat sammuttaa videon ja vain kuunnella TV-ohjelman tai elokuvan ääntä taustalla. «Etsimme jatkuvasti uusia tapoja parantaa Netflixin mobiilikokemusta jäsenillemme», Netflixin edustaja sanoi lausunnossaan. Lajike. «Suoritamme testejä eri maissa ja eri ajanjaksoina – ja tuomme ne laajalti saataville vain, jos ihmiset pitävät niitä hyödyllisinä.» Ominaisuuden käyttämiseksi tilaajat voivat ottaa käyttöön vain ääni -tilan valitsemalla «Video pois» -vaihtoehdon Netflix-sovelluksesta. Käyttäjien on kirjauduttava jokaiseen nimikkeeseen ja istuntoon voidakseen käyttää ominaisuutta. Interaktiivista sisältöä ei tueta vain ääni -tilassa. Tällä on myös todella mukava saavutettavuusetu sokeille, jotka jo nielevät videosisältöä… «On tärkeää, että viihdeyritykset tarjoavat vain äänivaihtoehtoja nykypäivän multimediamaailmassa», Pete Erickson, Modevin teknologiaverkoston perustaja sanoi. sähköpostihaastattelu. «Voimme omaksua tämän sisällön, emmekä meitä häiritse tarve kouluttaa silmäämme näytöllä.» «Käyttäjät voivat myös etsiä tiettyjä äänileikkeitä, joita he haluavat kuulla», Erickson lisäsi. «Minulla oli hyvä ystävä ala-asteella, jonka vanhemmat nauhoittivat jokaisen Star Trek -jakson (ennen VHS:n ilmestymistä), ja he kuuntelivat jaksoja ruoanlaiton aikana jne. Luulen, että monet käyttäjät haluaisivat kuulla suosikkinsa. esityksiä.»

Mahdollinen äänen renessanssi?

Jos Netflixin pelkkä ääni -vaihtoehto tarttuu, saatamme nähdä videotuotannon renessanssin, joka on suunniteltu loistamaan sekä äänen että näytön suhteen, Max Kalehoff, tekoälyyrityksen Realeyesin markkinointijohtaja, sanoi sähköpostihaastattelussa. «Tämä tarkoittaa, että äänisuunnitteluun, musiikkiin ja dialogiin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Muut suoratoistopalvelut todennäköisesti… [follow] sopii, jos se on varteenotettava tapa myydä olemassa olevaa sisältöä ja luoda lisää käyttöä ja asiakasuskollisuutta.» Muut suoratoistopalvelut todennäköisesti seuraavat Netflixin esimerkkiä tarjota vain äänivaihtoehtoja, Sihi sanoi ja lisäsi: Onko tälle toiminnolle kysyntää.» Hän huomautti, että YouTube tarjoaa jo samanlaisen ominaisuuden, jonka avulla käyttäjät voivat vain kuunnella ääntä toistaessaan videoita.

Nainen rentoutumassa kotona kuuntelemassa puhelintaan

Kyky kuunnella esityksiä voi auttaa myös näkövammaisia. «Tällä on myös todella mukava saavutettavuusetu sokeille yhteisölle, jotka jo nielevät videosisältöä, mutta pitkällä aikavälillä tämä tekee siitä paljon helpompaa ja luultavasti paljon haettavan», Erickson sanoi. Ääni on nopeimmin kasvava käyttöliittymä, jota kotiavustajat kannustivat, mutta se on nyt vaatimus kaikilla alustoilla, Erickson sanoi. ”Suuret sisällönjulkaisijat rakastavat Reuters äskettäin otettiin käyttöön uusia äänipohjaisia ​​palveluita, kuten niiden ääniarkistot, jotka antavat julkaisijoille pääsyn yli puoleen miljoonaan 1900-luvun alkupuolelta peräisin olevaan uutissisällöstä», hän lisäsi. Nyt saattaa olla täydellinen aika Kuuntele suosikkiohjelmiasi, tiedän, että olen valmis antamaan silmäni tauolle.

Por Markus