GettyImages 1023153056 68cb88a838c54a9ca19e5abe5e81e279

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Spotifyn uusi Blend-ominaisuus luo automaattisesti soittolistan kahden ihmisen musiikkimaun perusteella.
  • Sekoitukset päivitetään päivittäin käyttäjien kuuntelutottumusten mukaan.
  • Blend on saatavilla sekä premium- että ilmaisille käyttäjille.

Yhtenä niistä vanhemmista millenniaaleista, jotka viettivät kiusallisen paljon aikaa lukiossa täydellisen miksaus-CD:n kokoamiseen, löysin Spotifyn uuden Blend-ominaisuuden hauskan, nopean uuden tavan jakaa musiikkia ystävien kanssa kuluttamatta tunteja. Käytä täydellisen soittolistan luomiseen. . Edelleen beta-tilassa Blend on uudenlainen soittolista, joka kehittyy kahden kuuntelijan musiikkimaun perusteella. Toisin kuin Spotifyn nykyiset jaetut soittolistat, Blend poimii ja päivittää kappaleet automaattisesti sen sijaan, että jokainen käyttäjä lisäisi kappaleita manuaalisesti. Vaikka pidin Blendistä kaukana täydellisestä, mielestäni kaikkien pitäisi kokeilla sitä. Hyvä uutinen on, että Blend vaihtuu säännöllisesti ja valinnat tuntuivat ajan myötä muuttuvan merkityksellisemmiksi molemmille ihmisille.

Mikä on Spotify Blend?

Blend analysoi kahden Spotify-käyttäjän musiikkimaun luodakseen miksauksen. Soittolistat muuttuvat päivittäin sen mukaan, mitä kukin henkilö kuuntelee ja työskentelee sekä ilmaisilla että premium-tileillä. Jokaisen numeron vieressä on profiilikuva henkilöstä, jonka makua se edustaa (tai molempia, jos käyttäjillä on yhteinen numero). Blendin löytäminen Spotify-sovelluksesta ei ollut aivan intuitiivista, mutta erittäin helppokäyttöinen, kun jäljitin sen verkkooppaan avulla. Blendin avulla voit luoda linkin, jonka voit lähettää ystävällesi luodaksesi ainutlaatuisen sekoituksen. Blendin aktivointi on mahdollista vain Spotifyn matkapuhelinsovelluksissa, mutta niitä sekoituksia voi kuunnella jälkikäteen tietokoneilla Web Playerin kautta.

Automaattinen sekoitus

Blendiä kokeillakseni tein kolme erillistä miksausta ystävieni Bettinan, Samin ja Emilyn kanssa, kaikki 3,5 tunnin sisällä. Vaikka me kaikki voisimme löytää yhteisen sävelen tyyliemme välillä, jokaisella ihmisellä on oma makunsa.

Ystävät istuivat lattialla nojaten ajoneuvoa vasten ja jakavat musiikkia älypuhelimesta langallisilla kuulokkeilla.

Varhaiset miksaukset kattoivat suurimmaksi osaksi monenlaisia ​​musiikkigenrejä. Jotkut kappaleet olivat täysin sopusoinnussa molempien ihmisten maun kanssa, ja toiset jättivät meidät raapimaan päätämme. Samin kanssa tekemäni sekoitus muuttui villiksi funk-, indie-, elektroniikka-, reggaeton-, pop- ja monien muiden joukossa. Se tarttui artisteihin, joita me molemmat rakastamme, kuten Beck. Sam totesi kuitenkin, että sekoitus tukahdutti joitain tarkempia tyylejä, joihin hän oli viime aikoina jaksannut, kuten metsästysrockia, perheystävällisiä kappaleita dinosauruksista ja Ethio-Jazzia. Se sisälsi myös muutamia kappaleita, joita en koskaan uskonut heidän valitsevan häntä, kuten Karol G:n «Bichota». Emilyn sekoitus indie- ja elektropop-musiikkia virtasi parhaiten, ehkä siksi, että meillä oli jo hyvin samanlainen maku. musiikkia. Bettinan miksaus sisälsi enemmän tanssimusiikkia, mikä on järkevää sen mukaan, missä kuuntelutottumuksemme menevät päällekkäin. Minulle Blendin suurin haittapuoli on, että sekoitukset voivat olla hieman sotkuisia. Soittolistat yhdistivät toisinaan erilaisia ​​genrejä ja kappaleita, jotka eivät sujuneet hyvin. Bettinan kaksi ensimmäistä kappaletta olivat folk Simon & Garfunkel ja elektroniikkaartisti deadmau5 – ei välttämättä yhdistelmä, jota voisi odottaa samalta soittolistalta. Ja Samin miksauksessa en olisi koskaan seurannut Beta Bandin rentoa «Dry the Rain» -kappaletta Ozunan bilekappaleella «Síguelo Bailando», koska tyylit ovat niin erilaisia. Huomasin myös, että vaikka jotkin samoista kappaleista esiintyivät sekoituksissa edustamassa minua, ne eivät välttämättä olleet suosikkejani. Hyvä uutinen on, että Blend vaihtuu säännöllisesti ja valinnat tuntuivat ajan myötä muuttuvan merkityksellisemmiksi molemmille ihmisille.

Spotify-logo näkyy iPhonessa.

Pitäisikö sinun käyttää Spotify Blendiä?

Blendistä puuttuu ystävilleni tekemien henkilökohtaisten sekoitusten vivahteet ja johdonmukaisuus, mutta se on ehkäpä virkistävin asia siinä. Se poistaa pelon valita täydellisiä kappaleita jaettavaksi ja antaa molemmille ihmisille mahdollisuuden löytää uutta musiikkia, jota he eivät ehkä muuten kohtaa. Blend myös puhaltaa uutta elämää jaetuille soittolistoille päivityksillä, kun ihmisten maku muuttuu. Koska Blendin aloittaminen jonkun kanssa on yhtä helppoa kuin linkin lähettäminen tai aktivoiminen, ei ole mitään syytä olla kokeilematta sitä. Ainakin saat paremman ymmärryksen ystäviesi kuuntelemasta musiikista, löydät uusia artisteja ja ehkä jopa naurat sen mukana tuleville guilty pleasure -kappaleille.

Por Markus