Miksi Spotify testaa halvempaa tilausvaihtoehtoa

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Spotify testaa uutta «Plus»-sopimusta muutamalla eri hintapisteellä.
  • Spotify Plus sisältää rajattomat ohitukset ja mahdollisuuden kuunnella mitä tahansa kappaletta albumeista ja soittolistoista.
  • Asiantuntijat sanovat, että alhaisemmat kustannukset voisivat houkutella uusia kuuntelijoita, jotka haluavat käyttää Premiumin ominaisuuksia ilman, että täysi hinta kuluisi kuukausibudjettiin.
Spotify testaa uutta mainoksilla tuettua suunnitelmaa, jossa on joitain lisäominaisuuksia, ja asiantuntijoiden mukaan se voi auttaa houkuttelemaan uusia käyttäjiä, jotka haluavat premium-ominaisuuksia ilman mainoksia ilman täysiä kustannuksia. Yhtenä musiikin suoratoistopelin suurimmista nimistä Spotify on rakentanut vankan perustan ilmaisille ja maksullisille tilausvaihtoehdoilleen. Nyt se kuitenkin testaa myös halvempaa mainostuettua suunnitelmaa. Aiemmin Spotify tarjosi vain ilmaisen mainoksilla tuetun vaihtoehdon ja Premium-version, joka tarjoaa rajattomasti ohituksia ja muita ominaisuuksia. Spotify Plus sisältää joitain näistä premium-ominaisuuksista, mutta se on silti mainostuettu. Jos Spotify löytää tavan tehdä tästä suunnitelmasta houkutteleva kuluttajille, se voisi tarjota kuuntelijoille enemmän ilman, että se maksaa heille liikaa. «Spotifyn siirto ei ainoastaan ​​lisää yrityksen maksavaa käyttäjäkuntaa, vaan myös auttaa käyttäjiä kokemaan maksullisen tilauksen edut», Artlistin markkinointijohtaja Shahar Aizenberg kertoi Lifewirelle sähköpostissa.

Heitä verkko

Viimeisen vuoden aikana Spotify on tuonut lisää sisältöä alustalleen, erityisesti eksklusiivisen sisällön muodossa. Hyvä esimerkki tästä on, kuinka Spotify on lisännyt palvelussaan saatavilla olevien premium-podcastien määrää, mukaan lukien jotkut julkkikset, kuten Barack Obama, Joe Rogan ja muut. Kaikki tämä oli osa suoratoistopalvelun suunnitelmaa laajentaa käyttäjäkuntaansa. Spotify palvelee jo 345 miljoonaa käyttäjää, joista 155 miljoonalla on maksullinen Premium-tilaus.

Spotify MacBookissa

Mutta Spotify ei ole ainoa suoratoistovaihtoehto. Sen on kilpailtava suoraan Applen ja Googlen kaltaisten yritysten kanssa, jotka tarjoavat omia musiikin suoratoistopalveluja Apple Musicin ja YouTube Musicin muodossa. Amazonilla on myös oma suoratoistopalvelu, mikä tarkoittaa, että Spotifyn on löydettävä muita tapoja erottua joukosta. Joidenkin Premium-ominaisuuksien ripustaminen ilmaisille kuuntelijoilleen voisi olla hyvä tapa suojata nämä käyttäjät Spotifyssa, koska se voisi lisätä palveluun lisäarvoa joillekin.

Tee saalis

Tietenkään Spotify Plus ei ole vielä taattu. Näissä testeissä on kerättävä paljon dataa, kuten se, maksavatko käyttäjät kuukausittaisen tilauksen samalla kun he kuuntelevat mainoksia. On myös mahdollista, että nykyinen tarjous muuttuu Spotifyn pyrkiessä löytämään täydellisen hinnan. Jos Spotify kuitenkin onnistuu sitomaan käyttäjät halvempaan vaihtoehtoon, se saattaa pystyä muuttamaan nämä keskitason suunnitelmat täysimittaisiksi Premium-suunnitelmiksi tulevaisuudessa. «Ilmainen versio on ominaisuuksiltaan hyvin rajallinen, mutta hyppy 10 dollariin kuukaudessa Premium-ylellisyyden vuoksi on kustannus tai henkinen este monille», Merchant Maverickin digitaalisen markkinoinnin johtaja Mary Brown selitti e- posti. Spotifyn siirto ei vain lisää yrityksen maksavia käyttäjiä, vaan myös auttaa käyttäjiä kokemaan maksullisen tilauksen edut. Tämä ei ole myöskään ensimmäinen kerta, kun näemme suoratoistopalvelun tarjoavan mainoksilla tuettua tilausta. HBO Maxilla on mainoksilla tuettu versio, aivan kuten Hulu, ja viimeksi YouTube on alkanut testata omaa «kevyt» tilaustaan. On täysin järkevää, että Spotify yrittää jollakin tavalla muuttaa monet ilmaisista kuuntelijoistaan ​​tilaajiksi. On myös pieni riski, että nykyiset Premium-käyttäjät palaavat Plus-vaihtoehtoon, kun se tulee laajalti saataville. Brown, pitkäaikainen Spotify Premium -tilaaja, sanoo, että Premium-käyttäjät eivät todennäköisesti alene, koska Spotify Plus otetaan uudelleen käyttöön. Hän sanoo, että useimmilla Premiumin käyttäjillä on se jo välttääkseen ärsyttäviä mainoksia, joita toistetaan ilmaisen käyttäjän kuunteluistunnon aikana. Mutta se ei tarkoita, etteikö tämä halvempi, mainoksilla tuettu suunnitelma olisi houkutteleva. «Jos olisin täysin uusi Free-suunnitelman kuuntelija, keskitason suunnitelma voisi olla ponnahduslauta Premium-päivitykseen», Brown huomautti.

Por Markus