HD Radio vs Satellite Radio 39d76f31f6004812bb90e4c6e83d85fd

Suurin ero HD-radion ja satelliittiradion välillä on lähetystekniikka, jota kaikki käyttävät. Satelliittiradio käyttää satelliitteja sisällön lähettämiseen. HD-radio on maanpäällisen lähetyksen digitaalinen laajennus. Ohjelmoinnissa, saatavuudessa ja hinnassa on joitain keskeisiä eroja.

Yleiset tulokset

HD radio

  • Analogisten radiolähetysten digitaalinen laajennus.
  • Rajoitettu maantieteellinen kattavuus.
  • Digitaalinen signaalimuunnos tarjoaa selkeämmän signaalin kuin analoginen radio, jolla on näkyvää sisältöä.
  • Vaatii yhteensopivan pääyksikön tai virittimen.
  • Ei kuukausimaksuja tai tilauksia.

satelliittiradio

  • Satelliittilähetykset kattavat kokonaiset maanosat.
  • Vain yksi palvelu (Sirius XM) saatavilla Pohjois-Amerikassa.
  • Vaatii yhteensopivan vastaanottimen sekä kuukausittaisen tilauksen.
  • Rajoitettu mainonta.

Satelliittiradio on saatavilla eri mantereilla, mutta HD-radio on saatavilla vain tietyillä markkinoilla. Satelliittiradio vaatii kuukausitilauksen, kun taas HD Radio on ilmaista. Kumpi on parempi, riippuu pitkälti ajo- ja kuuntelutottumuksistasi.

Maanpäällinen/HD-radio vs. satelliittiradio

Maanpäällinen radio on rajoitettu maantieteellisille alueille. Vaikka syndikoitua sisältöä muilta markkinoilta saattaa esiintyä paikallisilla markkinoilla, tämä sisältö lähetetään ja vastaanotetaan paikallisesti. Satelliittiradio puolestaan ​​kattaa koko mantereen samalla ohjelmalla. HD Radio on tavaramerkkitermi iBiquityn kehittämälle digitaaliselle/analogiselle hybridilähetysteknologialle. Järjestelmä toimittaa digitaalista sisältöä analogisiin vastaanottimiin. Tämän vetovoima on selkeämpi ääni ilman sumua tai staattista häiriötä. Se mahdollistaa myös sisältötietojen lähettämisen autostereoon tai näyttöön ja mahdollistaa useamman paikallisen aseman saapumisen tietyn signaalin sisällä. Tarvitset yhteensopivan pääyksikön tai virittimen HD-radion kuuntelemiseen, mutta kun sinulla on HD-radio, sinulla on se pysyvästi. Kuukausimaksua tai tilausta ei vaadita. Satelliittiradio puolestaan ​​vaatii yhteensopivan pääyksikön tai kannettavan satelliittivirittimen sekä kuukausitilauksen.

Ainoa satelliittiradion tarjoaja Pohjois-Amerikassa

Pohjois-Amerikassa on vain yksi satelliittiradion tarjoaja: Sirius XM. Sirius ja XM olivat alun perin kaksi itsenäistä yritystä. He sulautuivat vuonna 2008, kun kävi selväksi, että kumpikaan ei selviä yksin. Tämä loi tehokkaasti satelliittiradiomonopolin Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. FCC hyväksyi sulautumisen, koska se kilpaili palvelusta äänen suoratoistopalvelujen kanssa.

Pitäisikö sinun hankkia HD- vai satelliittiradio?

Satelliittiradio tarjoaa ohjelmia, joita et voi saada maanpäällisen radion kautta – ja päinvastoin. Jotkut suositut radioisännät, kuten Howard Stern, vaihtoivat satelliittiradioon varhain ja ovat saatavilla vain satelliittitilauksella. Toinen syy, miksi ihmiset rakastavat satelliittia, on mainonnan puute joillakin asemilla. Maanpäällisillä asemilla on se etu, että ne kohdistavat paikalliseen yleisöön kansallisen sijaan paikallisen musiikin kohokohtien, uutisten ja live-soiton kautta. Kilpaillakseen satelliittiradion, podcastien ja suoratoistopalvelujen kanssa jotkin maanpäälliset radioasemat lähettävät sisältöä rajoitetusti tai ei lainkaan mainoksia. Jos markkinoillasi on saatavilla paljon HD-radiosisältöä, saatat olla tyytyväinen HD-radioon. Jos pidät satelliitin kansallisesta ja (enimmäkseen) mainoksittomasta ohjelmoinnista, voit nauttia Sirius XM -radiotilauksesta. Toinen vaihtoehto on ohittaa maanpäällinen ja satelliittiradio ja suoratoistaa radiota iHeartRadion kaltaisen sovelluksen kautta tai hypätä podcastien maailmaan.

Por Markus