hero 1LW577534 1 b28c7bb6c02c4c50b2d23d82bfc37dc7
Mitä me pidämme?

 • Vankka fyysinen näppäimistö
 • Sopii hyvin soittamiseen ja tekstaamiseen
 • Alhainen hinta

Mistä emme pidä

 • Jotkut ohjelmistot on poistettu käytöstä
 • Huono kameran laatu
 • Selain toimii epäjohdonmukaisesti

Vaikka rikkinäiset ja vanhentuneet ohjelmistot haittaavatkin, ZTE Z432 on yksi parhaista peruspuhelimista tekstiviestien lähettämiseen.

2.8

ZTE Altair 2 Z432

ZTE Z432

tässä artikkelissa

Ostimme ZTE Z432:n, jotta asiantunteva arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Älypuhelimet ovat suurelta osin eliminoineet puhelimet, joissa on fyysinen näppäimistö, mutta jos haluat tämän ominaisuuden joka tapauksessa, et ole ilman vaihtoehtoja. AT&T Z432 on pieni ja uskomattoman kevyt puhelin, jossa on täydellinen QWERTY-näppäimistö. Se on valmis puheluille ja tekstiviesteille, ja jos vihaat ajatusta viestien kirjoittamisesta näytölle, Z432 voi olla jumalan lahja. Mikä parasta, se on yllättävän edullinen. Tässä vanhemmassa puhelimessa on kuitenkin joitain merkittäviä puutteita toiminnassa, ilmeisesti sen iästä johtuen, se on rajoitettu 3G-verkkoon, eikä se voi luotettavasti tehdä paljon muuta kuin soittaa ja lähettää tekstiviestejä.

ZTE Z432

Suunnittelu: kaikki näppäimistöstä

ZTE Z432 on selvästi saanut inspiraationsa klassisista BlackBerry-puhelimista, sillä siinä on 4:3 suorakaiteen muotoinen näyttö navigointipainikkeiden yläpuolella ja täysi QWERTY-näppäimistö. Siinä ei ole mitään joidenkin BlackBerry-mallien premium-yksityiskohtia, mutta se on kaikki kiiltävää mustaa muovia hopeakoristeilla ilman teeskentelyä, että tuntuu huippuluokan laitteelta. Se on vain halpa, toimiva versio samanlaisesta suunnittelusta. Rakenne tuntuu tukevalta, mutta vain 3,24 unssia painava puhelin on myös järkyttävän kevyt. Itse avaimet ovat hyvin, hyvin pieniä, mutta ne toimivat melko hyvin. Meillä oli toisinaan vaikeuksia puristaa vääriä kirjaimia niiden koon vuoksi, ja toivoimme välilyöntinäppäin olevan hieman isompi ja näkyvämpi. Kaiken kaikkiaan se on kuitenkin parempi kokemus kuin numeronäppäimistön tekstiviestien lähettäminen, ja se voi tehdä eron joillekin käyttäjille.

Rakenne tuntuu kuitenkin vankan tukevalta, vaikka se näyttää laadultaan hieman lelumaiselta. Sisäänrakennettua tallennustilaa ei ole paljon 256 Mt:n sisäisellä tallennustilalla, mutta vain 149 Mt on käytettävissä valokuville, videoille ja musiikille. Onneksi voit käyttää jopa 32 Gt:n microSD-korttipaikkaa lisätäksesi mediaa ja tallentaaksesi ylimääräisiä kamerakuvia ja videoita.

Asennusprosessi: Helppo

ZTE Z432:n asennusprosessissa ei ole paljon tekemistä. Irrotettavaa akkua ei ole pakkauksessa, joten sinun on väännettävä takakansi auki ja asetettava se paikalleen. Aseta kansi takaisin paikoilleen ja pidä puhelimen oikealla puolella olevaa virtapainiketta painettuna käynnistääksesi puhelimen. Sinun on käytettävä AT&T:n prepaid-sivustoa tai puhelinnumeroa puhelimen aktivoimiseksi.

Suorituskyky: niukka, mutta hyväksyttävä

ZTE Z432 tuskin sisältää edistynyttä tekniikkaa. Esimerkki: Qualcomm QSC6270 -prosessori julkaistiin vuonna 2007 – eikä se ole kirjoitusvirhe. Se on kymmenkunta vuotta vanha. Se ei ole kovin nopea puhelin. Pieni tauko esiintyy esimerkiksi avattaessa päävalikkoa sekä vaihdettaessa toiseen sovellukseen tai työkaluun kyseisessä valikossa. Se on kieltämättä yksinkertainen puhelin ja sen hoitamat tehtävät eivät ole kovin intensiivisiä, joten se sopii hyvin siihen. Älä odota paljon nopeuden tai ominaisuuksien suhteen.

Yhteydet: vain 3G

3G-verkkoja varten suunniteltu Z432 ei toimi nykyaikaisissa 4G LTE -verkoissa eikä muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon. Se ei ole kovin nopea standardi, ja koska siirtyminen 4G LTE:hen ja 5G:hen, operaattorit eivät lisää kapasiteettia 3G-verkkoihinsa. Se sopii hyvin tekstiviestien lähettämiseen ja soittamiseen, mutta jos yrität ladata verkkosivustoja, huomaat varmasti hitaat nopeudet.

Näytön laatu: Epäselvä näyttö

320 x 240, 2,4 tuuman TFT-LCD-näyttö on melko tyypillinen laatu tavalliselle puhelimelle ja verrattavissa useimpiin käännettäviin puhelimiin huolimatta eri näyttösuhteista. Lyhyesti sanottuna se ei ole hienoa, mutta se saa työn tehtyä.

Jos vihaat ajatusta viestien kirjoittamisesta näytölle, Z432 voi olla jumalan lahja. Kaikki näyttää hieman epäselvältä ja teksti voi olla hieman epäselvää. Se voisi olla askeleen kirkkaampi, ja katselukulmat eivät ole suuret kummaltakaan puolelta tai alhaalta katsottuna. Mutta loppujen lopuksi, ottaen huomioon kuinka uskomattoman halpa tämä puhelin on, se on hyvä siihen, mitä tarvitset.

Äänenlaatu: Vaihtuva ääni

ZTE Z432:n takaosassa on pieni aukko kaiuttimelle, joten se ei pysty tuottamaan suurta, kukoistavaa ääntä. Tuotos on hieman ohutta ja ehdottomasti rajoitettua. se voi kuitenkin mennä melko kovaksi musiikkia kuunneltaessa, mikä on outoa, koska kaiuttimen toisto on erittäin hiljaista. Joka tapauksessa puhelun laatu oli vakaa, selkeä ja helppo kuulla kuulokkeita käytettäessä.

ZTE Z432

Kameran/videon laatu: melko karkea

Kamera on ehdottomasti ZTE Z432:n heikko kohta. 2 megapikselin kamera ei yksinkertaisesti ole varustettu kaappaamaan paljon yksityiskohtia, ja ulos tulevat matalaresoluutioiset kuvat ovat jatkuvasti epäselviä. Hämärässä otetut valokuvat ovat erittäin karkeita, ja ilman automaattitarkennustoimintoa Z432 ei tiedä, mihin yrität tähtää. Samaan aikaan videon laatu on huippuluokkaa 320 x 240 vain 15 kuvaa sekunnissa, joten tuloksena oleva kuvamateriaali ei ole vain sumeaa, vaan katkonaista. Tämä puhelin ei ole se puhelin, jota tarvitset, jos haluat ottaa valokuvia tai videoita tien päällä.

Akku: kestää

900 mAh:n irrotettava akkupaketti on melko pieni tavalliselle puhelimelle, ja 4,5 tunnin puheaikaarvio tekee tämän selväksi. Laitteen alhaisen tehon vuoksi se voi kuitenkin kestää melko pitkään valmiustilassa. ZTE ehdottaa, että se voi kestää jopa 10 päivää, ja kun emme käyttäneet puhelinta muutamaan päivään, olimme yllättyneitä nähdessämme, että akkutanko ei ollut liikkunut tuumaakaan. Koska tämä on kuitenkin vanhempi puhelin, puhelimen mukana tuleva akku saattaa olla jo heikentynyt. Muutaman kerran, kun latasimme puhelimen täyteen, akkupalkki oli jo osittain tyhjä. Mahdollisuus pitää lataus valmiustilassa teki meihin edelleen vaikutuksen, mutta paketti ei ehkä kestänyt niin kauan kuin alun perin oli tarkoitettu.

Ohjelmisto: suuria ongelmia

Tässä ZTE Z432:n kokemus suurelta osin hajosi meille: jotkin tärkeimmistä ominaisuuksista eivät vain toimi enää. Törmäsimme tähän ongelmaan, kun yritimme määrittää sähköpostiosoitetta sisäänrakennetulla ohjelmalla ja huomasimme, että emme voineet määrittää Gmail-osoitetta. Ominaisuus on olemassa, mutta se ei vain toimi.

Puhelimen ikä näkyy todella toiminnallisuudessa, joka ei vain toimi enää. Muualla olemme yrittäneet käyttää sisäänrakennettua AT&T Navigator -sovellusta GPS-avusteisten vaiheittaisten reittiohjeiden antamiseen. Tämä ominaisuus epäonnistui jälleen kirjautumisen aikana lukuisista yrityksistä huolimatta. Ja kun käytimme verkkoselainta, monet sivustot, joita yritimme käyttää, eivät vain latautuneet. Kirjoitimme osoitteen, selain näytti yrittävän muodostaa yhteyden, mutta mitään ei tapahtunut. Ehkä selain on huonosti varusteltu käsittelemään nykypäivän monimutkaisia ​​verkkosivustoja, mutta se on todellinen ongelma. Kaiken kaikkiaan se lisää kokemusta soittamisen ja tekstiviestien lähettämisen ydinliiketoiminnan ulkopuolelle. Saatat pystyä käyttämään muuta kuin Gmail-sähköpostiosoitettasi, ja usein vierailemasi verkkosivut voivat toimia hyvin. Mutta se on iso kysymysmerkki, puhumattakaan suuresta riskistä kaikille, jotka harkitsevat tämän puhelimen hankkimista. Yleisesti ottaen käyttöliittymä on melko yksinkertainen. Keskimmäisen navigointipainikkeen painaminen tuo esiin päävalikkonäytön, jossa on kuvakkeiden ruudukko, joka osoittaa sinut sovelluksiin, kuten musiikkiin, kameraan, viesteihin, selaimeen ja asetuksiin. Kuten mainittiin, se voi olla hieman hidasta uuteen sovellukseen avattaessa, mutta ei ole vaikeaa löytää perille.

Hinta: Super halpa

On epäselvää, kuinka paljon ZTE Z432 alun perin myytiin, kun se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2014 – emme löytäneet tarkkaa luetteloa. Mutta nykyään voit löytää sen 30 dollarilla tai vähemmän Amazonista. Pinnalta katsottuna se on melko hyvä tarjous toimivalle puhelimelle, varsinkin sellaiselle, jossa on bonusominaisuus, kuten täydellinen QWERTY-näppäimistö. Yllä mainitut ohjelmistoongelmat kuitenkin heikentävät arvolupausta, jos haluat tehdä muutakin kuin soittaa ja lähettää tekstiviestejä.

ZTE Z432 vs. Alcatel Go Flip

Alcatel Go Flip on myös saatavana hintaan 30 dollaria tai vähemmän joidenkin operaattorien kautta, ja se on paljon uudempi puhelin, jossa on 4G LTE -ominaisuudet. Soitaessa ja tekstiviestien lähettämisessä kumpi tahansa puhelin tekee tempun – se riippuu todellakin siitä, pidätkö puhelimen käännettävästä muodosta vai haluatko ZTE Z432:n täyden QWERTY-näppäimistökokoonpanon. Go Flip on melko kevyt työkalujen ja sovellusten suhteen, joten siinä ei ole navigointi- tai edes muistiinpanosovellusta, mutta ainakin verkkoselain toimii paremmin kuin Z432: n. Kumpikaan näistä puhelimista ei ole erityisen hyvä yleislaitteena, mutta molemmat suorittavat ydintehtävät riittävän lujasti ottaen huomioon niiden erittäin alhaiset hinnat. Ja Go Flip on paremmin varustettu tulevaisuutta varten LTE-tuella.


Lopullinen tuomio

Rajoitettu ammattiFyysisen näppäimistön ja hinnan välillä jotkut potentiaaliset ostajat saattavat nähdä ZTE Z432:n täydellisenä valintana. Kuitenkin ikä luurin todella näkyy toimintoja, jotka eivät vain toimi enää. Jos olet tyytyväinen viestinnän olemukseen, sinulla on kaikki hyvin, kaikki muut haluavat etsiä muualta.

Samanlaisia ​​arvioimamme tuotteet:

 • BlackBerry KEYone
 • BlackBerry-avain 2
 • Samsung Galaxy Note 9

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  Altair 2 Z432

 • Tuotteen merkki:

  ZTE

 • Artikkelinumero

  793573235466

 • Hinta

  28,90 dollaria

 • Tuotteen mitat

  0,44 x 2,38 x 4,48 tuumaa.

 • Varastointi

  256 Mt

 • Prosessori

  Qualcomm QSC6270

 • Akun kapasiteetti

  900mAh

 • Kamera

  2MP

 • Portit

  micro USB

 • Alusta

  ZTE

 • Takuu

  1 vuosi

Por Markus