GettyImages 1263350411 ba2219b7a56845cd94b8f961671a31f7

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Asiantuntijoiden mukaan Apple Walletiin tallennetut digitaaliset avaimet tarjoavat paremman suojan kuin fyysiset avainkortit.
  • Asiantuntijat sanovat, että avainkortin kopioiminen on helpompaa kuin jonkun iPhonen kloonaaminen ja Apple ID:n käyttäminen.
  • Kaikkien hotellien Apple Wallet -huoneavaimet ovat toistaiseksi epätodennäköisiä, sillä asiantuntijat huomauttavat, että hinta on liian korkea pienille yrityksille.

Asiantuntijoiden mukaan hotelliavainten kiinnittäminen Apple Walletiin on kätevä ja turvallinen vaihtoehto, mutta myös rahakustannukset rajoittavat sen sekä hotelleihin että niiden vieraisiin. Hyatt uskoo, että Apple Walletiin tallennettu digitaalinen hotelliavain on erittäin turvallinen ja kätevä, kontaktiton vaihtoehto fyysisille avaimille ja avainkorteille. Se on myös pienen askeleen päässä World of Hyatt -sovelluksessa jo tarjotuista digitaalisista huoneen avaimista, koska se käyttää samaa Near Field Communication (NFC) -tekniikkaa. Ei ole kohtuutonta epäillä tällaisen järjestelmän turvallisuutta, mutta asiantuntijat uskovat, että vaikka Apple Wallet -avaimet eivät ole idioottivarmoja, ne ovat jopa turvallisempia kuin fyysiset avaimet. He kuitenkin huomauttavat myös, että tästä mukavuudesta ja turvallisuudesta voi tulla melko jyrkkä hinta kaikille osapuolille. «On yleensä turvallisempaa käyttää digitaalista avainta, koska jonkun täytyy hankkia ja vaarantaa mobiililaite päästäkseen laittomasti hotellihuoneeseen», sanoi Aubrey Turner, nollaluottamusturvayrityksen Ping Identityn neuvonantaja Lifewirelle lähettämässään sähköpostissa. «Ihmiset jättävät avaimensa sisäänkirjautumisen yhteydessä tarjoamaansa pahviseen huoneen avainpidikkeeseen, jolloin mahdolliset varkaat näkevät hotellihuoneen numeron ja helpottaa sisään murtautumista.»

Parempi kuin kortit?

Mukavuutta ja turvallisuutta on mainostettu tärkeimpinä näkökohtina hotelliavainten tallentamisessa Apple Walletissa, ja asiantuntijat ovat suurelta osin samaa mieltä. Pieni fyysinen avainkortti voidaan helpommin hukata tai varastaa kuin iPhone, ja kuten Turner totesi, monet fyysisen huoneen avaimet sisältävät myös huoneen numeron. Jos iPhonesi katoaa tai varastetaan, varkaiden on voitava avata se avaimen käyttöä varten. Sinulla on myös mahdollisuus seurata kadonnutta iPhonea Find My -sovelluksella – fyysisiä avaimia ei yleensä voida jäljittää samalla tavalla.

Lähikuva älypuhelimella, joka avaa älylukon.

«Verrattuna perinteisiin avaimiin, jotka eivät vaadi lisätekijöitä, Apple on hyödyntänyt uutta laatua ravintola-alalla myöntämällä, poistamalla ja todentamalla käyttäjiä», sanoi Wojciech Syrkiewicz-Trepiak, infrastruktuurin koodin (IaC) turvallisuusinsinööri. ) -yhtiö Spacelift, Lifewire-sähköpostissa: «Lisäksi Apple Wallet suhtautuu tietoturvaan melko vakavasti; siksi kolmannen osapuolen kompromissin todennäköisyys ei ole vain pieni, vaan myös lähes mahdoton, koska siihen ei ole tunnettuja tapoja.» Syrkiewicz-Trepiak huomautti myös, että jotkin NFC-lukkoon tarkoitetut fyysiset avainkortit ovat helposti kopioitavissa. «Kun se on tehty», Syrkiewicz-Trepiak sanoi, «kortti on voimassa niin kauan kuin olemassa oleva kortti on aktiivinen järjestelmässä.» Apple Walletin digitaalisella avaimella ei ole samaa haavoittuvuutta, vaikka Turner myönsi, että puhelimen kloonaaminen on teknisesti mahdollista. Tällainen asia on kuitenkin epätodennäköinen, koska se vaatii paljon työtä Apple ID:si vaarantamisen lisäksi. Myös inhimilliset virheet on huomioitava. Turnerin mukaan «yli 15 vuoden matkan aikana minulle on toisinaan annettu avain hotellihuoneeseen, joka oli varattu, joten epäilen, että tämän mukavuuden vuoksi tehdään virheitä adoption lisääntyessä.»

Hieman rajoitettu laajuus

Joten yleisesti ottaen asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että Apple Wallet on erittäin turvallinen järjestelmä digitaalisille avaimille. Mark Zisek, hotellipalveluyrityksen Front Desk Supplyn kaupallisten toimintojen johtaja, suhtautuu teknologiaan kuitenkin eri tavalla. Se ei ole turvallisuusriski, mutta käytettävyys ja mukavuus ovat enemmän taloudellinen kysymys.

Avoin hotellihuoneen ovi näppäimistöllä, joka näyttää huoneen oven takana.

«Lukkojen päivittäminen on kallista. Lukkojärjestelmien vaihtamiseen kuluu kymmeniä tuhansia dollareita hotellista riippuen», Zisek sanoi Lifewire-sähköpostissa. «Hyatt ja suuret hotellibrändit voivat saavuttaa tämän, koska heillä on todennäköisesti sopimus. lukkojen valmistajat Riippumattomille ja boutique-hotelleille tämä vaihtoehto tulee kalliiksi, eikä heillä välttämättä ole henkilökuntaa määrittämään, kuinka Apple Wallet -huoneen avaimet otetaan käyttöön parhaiten.» Sitten on kysymys vain iPhonen käytöstä. Kontaktiton digitaalisen avaimen syöttö laitteella, jota useimmat ihmiset kantavat mukanaan, on nopeampaa ja yleensä kätevämpää kuin ohut muovipala. Mutta entä ajat, jolloin et halua kantaa mukanasi kallista elektronista laitetta? «Tämä pätee erityisesti lomanviettäjiin, jotka saattavat olla menossa uima-altaalle eivätkä ehkä halua 1000 dollarin avainkorttinsa kastuvan tai varastamisen vaarassa», Zisek huomautti. «Se on kätevä suurelle määrälle vieraita, mutta ei varmasti kaikille. .»

Por Markus