GettyImages 1257057803 2091c71d34df4f248589219108f8574a

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Yksi trendeistä, joita näemme vuoden 2021 Consumer Electronics Showssa, on hyvinvointiteknologian kasvu.
  • Hyvinvoinnin teknologisia innovaatioita ovat puettavat vaatteet, tyynyt, sisäpuutarhat ja paljon muuta.
  • Asiantuntijoiden mukaan hyvinvointiteknologian avulla voimme hallita fyysistä ja henkistä terveyttämme helpommin.

Consumer Electronics Show (CES) 2021 on tänä vuonna virtuaalinen, mutta näemme silti kaikki uusimmat teknologiatuotteet ja trendit. Monet tuotteet ovat tänä vuonna keskittyneet hyvinvointikategoriaan, sillä hyvinvoinnin lisäämisen tarve on noussut entistä tärkeämmäksi. Asiantuntijat sanovat, että CES 2021 -messuilla debytoinut hyvinvointiteknologia näyttää laajemman alan trendin, joka pyrkii yksilöimään tapojamme teknologian avulla. «Hyvinvointiteknologia on erittäin tärkeä tälle vuodelle ja sen jälkeen, koska se helpottaa terveellisten elämäntapojen omaksumista, jotka auttavat pidentämään elämäämme ilman sairauksia», kirjoitti Michael D. Ham, Pure365:n perustaja ja COO. sähköpostilla osoitteeseen elinehto.

Hyvinvointiasusteet

Vaikka puettavat vaatteet eivät ole mitään uutta teknologia-elämässä, hyvinvointiin keskittyvät puettavat vaatteet ovat kasvattamassa suosiotaan, kuten tämän vuoden CES 2021 -tapahtuman tuotteiden esikatseluista näkyy. Asiantuntijat sanovat, että puettavat laitteet auttavat antamaan meille terveystietomme ja terveydentilamme edistymisen reaaliajassa. «Toinen palvelu, joka sen mukana tulee… [wellness technology] on parempi käsitys siitä, kuinka yksilöllistä «hyvinvointi» on», Sophie Welsman, The Soundin tutkimus- ja konsultointijohtaja, kirjoitti elinehto sähköpostitse. «Teknologia, joka auttaa ihmisiä keräämään tietoja ja käyttämään niitä hyvinvointitottumustensa mukauttamiseen (riippumatta siitä, mitä syödä, kuinka kauan nukkua, milloin tai miten harjoitella tai kuinka onnistunut heidän meditaationsa oli), tulee olemaan jatkuvassa roolissa.»

Henkilö, joka käyttää kannettavaa tietokonetta keittiön pöydän ääressä Cove-asussa.

Yksi näistä puetettavista vaatteista lupaa olla «itsehoidon tulevaisuus». Feelmore Labsin luoma Cove pyrkii vähentämään stressiä ja ahdistusta (joita monet meistä ovat kokeneet viimeisen vuoden aikana). Laite toimii kohdistamalla hellävaraista tärinää korvien taakse, avaamalla luonnollisen biologisen reitin ihon ja aivojen välillä ahdistusta säätelevälle aivoosalle, mikä johtaa syvään rauhallisuuden tunteeseen. Sitten on SOUL-yhtiön valmistama BLADE, joka kutsuu itseään korvasi Fitbitiksi. Laite käyttää tekoälyä harjoituksen analysointiin tarjotakseen reaaliaikaisia ​​valmennusneuvoja, kuten vinkkejä juoksumuodosta, askelleveydestä ja yleisen suorituskyvyn parantamisesta harjoituksen aikana.

Takaisin perusasioihin

Uutena vuonna, jolloin meillä on vielä paljon aikaa jäljellä, monet ottavat uusia harrastuksia, kuten puutarhanhoitoa, pitääkseen itsensä kiireisenä ja vähentääkseen stressiä tekemällä jotain mistä nauttivat. Asiantuntijoiden mukaan hyvinvointi ei sisällä vain fyysistä terveyttä, vaan myös yhteyden palauttamista perusasioihin, kuten luontoon.

Gardeninin sisäpuutarha.

«Olen innoissani hyvinvointiteknologiasta, joka ei keskity pelkästään fyysiseen terveyteen, vaan myös auttaa meitä luomaan yhteyden luonnonmaailmaamme biofiilisen suunnittelun periaatteiden (eli sisäpuutarhojen, taiteen/kuvien, äänimaisemien) kautta», Ham kirjoitti. «Jos voimme olla yhteydessä luontoon päivittäin, ymmärrämme paremmin, mistä hyvä terveys tulee.» Ensimmäinen täysin automatisoitu sisätiloissa oleva pystysuora viljelyjärjestelmä saa debyyttinsä CES 2021 -messuilla. Gardyn käyttää uudenlaista tekniikkaa, nimeltään hybrionic-tekniikka, tarjotakseen tuoretuotteita kodeissamme. Tekoälypohjaisella apusovelluksella varustettu järjestelmä voi kasvattaa jopa 30 kasvia samanaikaisesti integroidun LED-valaistuksen ja kuuden gallonan vesisäiliön avulla, joka on täysin itsenäinen viikkoja lisäämättä vettä.

Hyvää yötä

Kaikki tämä huomioon ottaen unitekniikka on valtava tämän vuoden CES:ssä. Tautien torjunta- ja ehkäisykeskusten mukaan aikuiset tarvitsevat vähintään seitsemän tuntia unta yössä parhaan terveyden ja hyvinvoinnin saavuttamiseksi. Monilla meistä on luultavasti ollut unettomia öitä kuluneen vuoden aikana, mutta tämän vuoden CES-messuilla esiintyneet teknologiayritykset yrittävät taistella yhteistä unenpuutetta vastaan. Tällainen älykäs tyyny yrittää ratkaista levottomien nukkujien ongelman säätämällä korkeutta automaattisesti henkilön nukkumisasennon mukaan nukkuessaan. AirCozy Interactive Smart Pillow tarjoaa jopa ratkaisun kuorsaajille: se havaitsee kuorsauksen ja ravistaa tyynyä varovasti ylös ja alas estääkseen sinua kuorsauttamasta samalla, kun se rohkaisee sinua nukkumaan kyljelläsi selän sijaan. Haluta lisää? Katso kaikki CES 2021 -tapahtumamme täältä.

Por Markus