airtags2 354c42c199e8408a92db5c35474ad294

Apple AirTagit luotiin tarkoituksena helpottaa kadonneiden tavaroiden löytämistä, mutta ne aiheuttivat myös turvallisuus- ja yksityisyyshuolia mahdollisesta ei-toivotusta seurannasta. Viime kuussa The Washington Post paljasti, kuinka helppoa joku voi olla vainoamassa toista ihmistä. Onneksi tuore päivitys, kuten CNET raportoi, näyttää ratkaisevan mahdollisen ongelman lyhentämällä ja satunnaistamalla ikkunaa, jossa AirTag antaa hälytyksen.

Kuva: Apple.

Ensimmäisen julkaisun jälkeen omistajistaan ​​erotetut AirTagit lähettivät automaattisesti varoitusäänen noin kolmen päivän kuluttua – hyvä kadonneista avaimista, vähemmän hyvä istutetuille jäljittäjille. Tämän nyt saatavilla olevan uuden päivityksen myötä AirTag antaa sen sijaan satunnaisesti hälytyksen 8–24 tunnin sisällä. Tämä antaa tahattomille AirTag-käyttäjille tietää laitteesta paljon aikaisemmin ja toivottavasti paremmin ehkäisee heidän väärinkäyttöään. Istutetun (tai vain tarpeettoman) AirTagin poistaminen käytöstä edellyttää sitä napauttamalla sitä iPhonella (tai muulla NFC-yhteensopivalla laitteella) ja noudattamalla näytön ohjeita. Android-laitteet eivät ole vielä yhteensopivia Applen Find My -verkon kanssa, mutta sitä varten on myös sovellus.

Apple AirTags -valikoima

Kuva: Apple.

AirTag-päivityksen myötä ilmoitettiin, että Android-sovellusta kehitetään auttamaan AirTag-tunnistuksessa. Tästä uudesta sovelluksesta ei ole paljastettu tarkkoja yksityiskohtia, mutta sen pitäisi ilmestyä myöhemmin tänä vuonna. Kaikkien uudesta päivityksestä kiinnostuneiden AirTag-käyttäjien ei tarvitse odottaa kauan. Jakelu on jo alkanut ja tapahtuu automaattisesti, kun AirTag on iPhonen kantaman sisällä.

Por Markus