Jopa Siri tietaa etta Black Livella on merkitysta

Tiedät, että asiat menevät huonosti, kun digitaaliset avustajamme eivät anna meidän päästä eroon rasistisuudesta.

Sekä Siri että Google Assistant vahvistavat, että mustien elämällä on merkitystä systeemisen rasismin ja poliisin raakuuden vastaisten kansallisten ja maailmanlaajuisten protestien jälkeen.

Apple ja Google: Kun kysytään «Onko kaikilla elämillä väliä», Google Assistant vastaa: «Mustalaisten elämien merkitys ei tarkoita sitä, että kaikilla ihmisillä ei ole väliä. Se tarkoittaa, että mustat elämät ovat vaarassa tavalla, jota muut eivät ole. » Siri vastaa samaan kysymykseen «»Kaikilla elämillä on väliä» käytetään usein vastauksena lauseeseen «Black Lives Matter», mutta se ei edusta samoja huolenaiheita.» Siri ohjaa sinut sitten Black Lives Matter -verkkosivustolle.

Amazon: Toinen suuri digitaalinen avustaja, Alexa, on vähemmän suora. Amazonin vastaus sekä «Do Black Lives Matter»- että «Do All Lives Matter» -kysymyksiin on sama: «Uskon, että ihmiset ansaitsevat tulla kohdelluksi oikeudenmukaisesti, arvokkaasti ja kunnioittavasti.»

Se kiehuu: Voisi sanoa, että nämä megayritykset vain puhuvat ruohonjuuritason liikkeelle, mutta se ei ehkä ole huono asia. Totuuden upottaminen digitaalisiin avustajiin voi vain vahvistaa Black Lives Matter -konsepteja, kun yhä useammat meistä kääntyvät virtuaalisten auttajien puoleen saadakseen järkeä elämästään.

Lähde: Business Insider

Lue lisää digitaalisista avustajista

Por Markus