GettyImages 184371968 56a104ed5f9b58eba4b6b4d7

Kun asennat lisäakun, sinulla on useita eri vaihtoehtoja. Jos kuorma-autossasi on ylimääräinen akkupaikka, sinun ei tarvitse huolehtia asennosta. Niiden, jotka eivät ole niin onnekkaita, heidän on aloitettava päättämällä, mihin toinen akku asennetaan. Sinun tapauksessasi, kun akku on jo paikallaan, voit kytkeä sen sähköjärjestelmääsi tai jättää sen irti ja kytkeä vain 12 voltin pistorasia suoraan siihen. Kumpikin tapa toimii, ja se on todellakin sinusta kiinni, kuinka paljon työtä haluat tehdä ja mitä etsit valmiista tuotteesta.

Pohdintoja

Aloitetaan ensin lyhyellä varoituksella uuden syväkierron akun kytkemisestä sähköjärjestelmään. On kaksi tärkeää asiaa, jotka on pidettävä mielessä: syväkierron akkuja ei ole suunniteltu toimimaan «matalassa kierrossa», kuten käynnistysakut, ja elektroniikkasi ei tee eroa syväkierron ja käynnistysakkujen välillä, kun molemmat on kytketty.

Miksi katkaisukytkimet ovat parhaita?

Tätä silmällä pitäen voit kytkeä molemmat akut katkaisukytkimillä. On hyvä kytkeä molemmat akut samanaikaisesti, kunhan ne on kytketty rinnakkain, mutta kaksi irtikytkentää antaa sinulle enemmän hallintaa. Syy, miksi ne on kytkettävä rinnan, johtuu tavasta, jolla jännite ja virta toimivat rinnakkain sarjakytkentöihin verrattuna. Kun akut kytketään sarjaan, saat yhteensä 24 voltin tasavirtaa, ja sähköjärjestelmä on suunniteltu toimimaan 12-14 voltilla, joten on helppo nähdä, miten se voi aiheuttaa ongelmia. Jos akut on kytketty rinnan, akkujen jännitteitä ei lasketa yhteen. Jos käytät erottimia, voit irrottaa käynnistysakkun retkeilyn aikana, jolloin sähköjärjestelmä käyttää vain syväakkua. Voit sitten aktivoida syvän syklin erotuskytkimen, kun käynnistät ajoneuvon ja ajat normaalisti, koska syvän syklin akkua ei ole suunniteltu tällaiseen matalasykliin. Jos valitset tämän tien, voit yksinkertaisesti käyttää 12 voltin pistorasian jatkojohtoa saadaksesi virtaa missä tahansa leirintäalueellasi.

Tupakansytyttimen liittäminen akkuun

Jos et halua kytkeä uutta syväakkua ajoneuvosi sähköjärjestelmään, sekin on hyvä. Tupakansytyttimen liittäminen akkuun on todella helppoa, ja voit tehdä tee-se-itse -reitin tai ostaa tähän tarkoitukseen suunnitellun tuotteen. Tupakansytyttimen kytkemisessä akkuun ei itse asiassa ole mitään erityistä tai vaikeaa. Jos päätät mennä tee-se-itse-reitille, voit yksinkertaisesti valita haluamasi tupakansytyttimen, kytkeä johdot tai sopivan mittarin ja kytkeä sitten johdot akkuun (negatiivinen negatiiviseen ja positiivinen positiiviseen). Helppoa kytkentää varten voit käyttää alligaattoriklipsiä. Pysyvämmän yhteyden saamiseksi voit tarttua joihinkin vaihtoakun navoihin ja kytkeä ne tupakansytyttimeen tai 12 voltin lisävarusteliitäntään.

Säilytä turvallisuus

Tärkeintä on muistaa, että on paljon turvallisempaa, jos liität sulakkeen tekemääsi piiriin. Näin sulake palaa, jos jokin menee pieleen, mikä on paljon helpompi korjata kuin leirintäalue, joka yhtäkkiä syttyy oikosuljetusta tupakansytyttimestä ja räjähtävästä akusta. On myös kaupallisia tuotteita, jotka voivat suorittaa juuri tämän toiminnon, jos sinulla ei ole aikaa tai temperamenttia tämäntyyppisiin tee-se-itse-projekteihin. Niitä kutsutaan yleisesti «kiinnitettäviksi tupakansytyttimen sovittimiksi», ja ne koostuvat yksinkertaisesti tupakansytyttimestä, joka on yhdistetty alligaattorin pidikkeisiin.

Jos haluat kytkeä invertterin

Tietenkin on syytä huomata, että jos loppupelissäsi on invertterin kytkeminen, sinun on luultavasti parempi kytkeä invertteri suoraan akkuun sen sijaan, että tupakansytyttimellä näppäilet välittäjänä. Jos haluat liittää vain matkapuhelimen laturin tai muita vastaavia 12 voltin lisävarusteita, tupakansytyttimen pistoke on etsimäsi. Jos etsit invertteriä, paras vaihtoehto on kytkeä se suoraan akkuun.

Por Markus