samuel foster cQWXGcHwVrg unsplash bde993d5568c4d2386f2c616394d4cb5 scaled

Mitä tietää

 • Kun käytät vaiheittaisia ​​ohjeita, napauta tiekartta > Raportoi > onnettomuus, Vaara, Nopeuden säätö tai Tietyö.
 • Tai napauta karttanäytössä ympyröi «minä» oikeassa yläkulmassa > Ilmoita ongelmasta > onnettomuus, Vaara, Nopeuden säätö tai Tietyö.
 • Sano «Hei Siri, täällä tapahtui onnettomuus» tai käytä CarPlayta > raporttikuvake > onnettomuus, Vaara, Nopeuden säätö tai Tietyö.

Tämä artikkeli sisältää ohjeet onnettomuuden ilmoittamiseen Apple Mapsissa, mukaan lukien ohjeet onnettomuuksista ilmoittamiseen Sirin ja CarPlayn avulla ja onnettomuuden selvittämiseen.

Ilmoita onnettomuudesta

Seuraavissa ohjeissa oletetaan, että osaat jo käyttää Apple Mapsia. Voit ilmoittaa onnettomuudesta suoraan laitteesi Apple Mapsissa. Voit kuitenkin käyttää Siriä tai CarPlayta myös ajaessasi.

Huomautus

Onnettomuusraportointiominaisuudet ovat tällä hetkellä vain Apple Maps -käyttäjien saatavilla Yhdysvalloissa ja Manner-Kiinassa. Laitteessasi on oltava myös iOS 14.5 tai uudempi.

 1. Jos haluat ilmoittaa onnettomuudesta, kun käytät tarkkoja reittiohjeita, napauta tiekartta näytön alareunassa päästäksesi lisävaihtoehtoihin. Jos haluat tehdä ilmoituksen Kartta-päänäytöstä, napauta ympyröi «minä» oikeassa yläkulmassa.

 2. Napauta Raportoi tai Ilmoita ongelmasta.

 3. Valitse asianmukaisin tapahtumatyyppi napauttamalla sitä. Voit valita onnettomuus, Vaara, Nopeuden säätö tai Tietyö.

  Huomautus

  Jotkin tapahtumatyypit eivät ehkä ole käytettävissä sijainnistasi riippuen.

 4. Apple Maps käyttää GPS-sijaintiasi merkitäkseen karttaan oikean tapahtuman.

Sirin ja CarPlayn käyttäminen onnettomuuksien ilmoittamiseen

Ajon aikana voit ilmoittaa onnettomuudesta turvallisemmin pyytämällä Siriä ilmoittamaan siitä tai käyttämällä autosi CarPlay-näyttöä, jos sinulla on sellainen. Siri on ylivoimaisesti helpoin vaihtoehto. Sinun tarvitsee vain sanoa: «Hei Siri, täällä on onnettomuus» tai «Hei Siri, jokin estää tien.» Siri hoitaa loput puolestasi. Jos haluat ilmoittaa onnettomuudesta CarPlay-näytöllä samalla, kun saat tarkkoja ohjeita, napauta Raportoi kuvake, joka näyttää puhekuplalta, jossa on huutomerkki. Sieltä pääsee eteenpäin. naputtaa onnettomuus, Vaara, Nopeuden säätö tai Tietyö.

Mitä tapahtuu, jos teet ilmoituksen onnettomuudesta?

Jos kohtaat liikenneonnettomuuden käyttäessäsi Apple Mapsia ajoneuvossasi, voit ilmoittaa siitä sovelluksessa. Ilmoitettuaan onnettomuuden Apple arvioi onnettomuuden (ottaen huomioon muiden kuljettajien raportit) ja mahdollisesti merkitsee sen kaikkien nähtäväksi sovelluksessa. Muut kuljettajat saavat ilmoituksen, kun he lähestyvät sijaintia.

Onnettomuuksien siivoaminen

Jos saat Apple Mapsiin ilmoituksen onnettomuudesta, mutta et näe mitään tiellä, voit ilmoittaa sovellukselle, että onnettomuus on ratkaistu. Helpoin tapa tehdä tämä on käyttää Siriä sanomaan: «Hei Siri, onnettomuus on korjattu.» Tai jos haluat tehdä tämän laitteeltasi tai CarPlay-kortiltasi, napauta etiketti ja napauta sitten poistettu. Jos onnettomuus tapahtuu, voit myös käyttää . naputtaa yhä täällä.

FAQ

 • Voinko ilmoittaa nopeusmittarista Apple Mapsissa?

  Joo. Ilmoita ongelmasta yllä olevien ohjeiden mukaisesti ja valitse sitten Nopeuden säätö onnettomuuden sijaan.

 • Kuinka näen liikenteen Apple Mapsissa?

  Lehdistö i -kuvaketta oikeassa yläkulmassa päästäksesi asetuksiin, siirry kohtaan Kortti välilehti ja varmista Liikenne on käytössä. Oranssit viivat edustavat liikenneruuhkaa ja punaiset viivat raskasta liikennettä.

 • Kuinka voin ottaa Apple Map -ilmoitukset käyttöön?

  Voit hallita sovellusilmoituksia iPhonessa siirtymällä osoitteeseen asetukset > ilmoituksia ja valitse sovellus. Varmista että Salli ilmoitukset on käytössä.

Por Markus