GettyImages 557060361 5689ea815f9b586a9e6bd3d0 scaled

Kylmällä autolla ajaminen pimeällä talvella ei ole hauskaa, ja se voi olla vaarallista, jos ikkunoita ei ole sulatettu tarpeeksi. Yksi halvimmista ja helpoimmista ratkaisuista on liittää lämmitin autosi tupakansytyttimeen. Mutta toimivatko nämä niche-rakenteet todella?

Toimivatko kannettavat tupakansytyttimen lämmittimet?

Tupakansytyttimen lämmittimet on suunniteltu muuttamaan autosi sähköjärjestelmästä tuleva energia lämmitetyksi ilmaksi. Ongelmana on, että ne voivat ottaa vain niin paljon virtaa, joten tuloksena oleva lämpö on niukkaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ne eivät voi korvata tavallista ajoneuvon lämmitysjärjestelmää. Auton tupakansytyttimet ovat 12 voltin pistorasioita, ja useimmat tupakansytyttimen lämmittimet voivat tuottaa vain noin 150 wattia energiaa, mikä ei ole paljon verrattuna tavalliseen hiustenkuivaajaan, joka tuottaa yleensä jopa 2000 wattia lämpöä. Periaatteessa tupakansytyttimen lämmittimet voivat tuottaa lämpöä, mutta ei paljon eikä koskaan perinteisen autonlämmittimen sijasta. Siksi ne sopivat paremmin hyvin yksinkertaisiin asioihin, kuten tuulilasin sulattamiseen tai käsien lämmittämiseen. Tupakansytyttimen lämmittimet ovat liian heikkoja kestämään tavallista lämmitysjärjestelmää.

Vaihtoehtoja tehtaalla asennetuille lämmittimille

Jos etsit vaihtoehtoa tehtaalla asennetulle lämmittimellesi, kannattaa harkita 12 voltin lämmitintä, joka on kytketty suoraan akkuun sisäänrakennetulla sulakkeella. Toinen vaihtoehto on kodin lämmitysjärjestelmä, joka on kytketty invertteriin. Molempia vaihtoehtoja rajoittaa autosi sähköjärjestelmän tuottaman tehon määrä. Jos haluat vain lämmittää autosi aamulla ennen työmatkaa, yksinkertainen tilanlämmitin voi olla kaikki mitä tarvitset. Akkukäyttöinen lämmitin voi olla tehokas myös, jos haluat vain sulattaa tuulilasisi. Ainoa todellinen korvaaja autojen tehdaslämmittimelle on yleislämmitin, joka perustuu jäähdytysnesteeseen sähköisen lämmityselementin sijaan, mutta ne ovat paljon kalliimpia ja vaikeampi asentaa kuin mikään näistä vaihtoehdoista.

Ongelma auton lämmittimissä ja tupakansytyttimissä

Tupakansytyttimen pistokkeilla on pieni teho. Suurin osa näistä piireistä on kytketty 10 tai 15 ampeerin sulakkeilla. 12 voltin jännitteellä jopa 200 watin lämmitin kuluttaa yli 16 ampeeria, mikä riittää useimpien tupakansytyttimen virtapiireihin. Jokaisen puhaltimella varustetun lämmittimen on myös osoitettava osa tehostaan ​​tuulettimelle. Tästä syystä monissa tupakansytyttimen pistorasioihin kytkettävissä autonlämmittimissä ei ole tätä ominaisuutta.

Vaihtoehtoiset tupakansytyttimen lämmittimet

Tässä on joitain kiertotapoja, jos et halua luottaa tupakanvaloon autosi lämmittämiseen. Mikään näistä ratkaisuista ei voi korvata tehtaalla asennettua lämmitintä. Noudata aina valitsemaasi takkaa koskevia asennus- ja käyttöohjeita.

Kytke 12 voltin lämmitin omaan piiriinsä

Tämä vaihtoehto edellyttää 12 voltin lämmittimen kytkemistä autosi sähköjärjestelmään. Mitä me pidämme?

  • Käytä oikeaa johdinmittaria korkealle virrankulutukselle ja asenna sulake suojaamaan uutta piiriä kunnolla.
  • Omaan piiriinsä kytketty 12 voltin lämmitin voi tuottaa paljon enemmän lämpöä kuin tupakansytyttimen lämmitin.

Mistä emme pidä

  • 12 voltin autonlämmittimet, jopa tällä tavalla johdotetut, ovat edelleen melko heikkoja.

Asenna invertteri ja käytä asuintilan lämmitintä

Tämä vaihtoehto edellyttää, että kytket invertterin suoraan akkuun ja kytket sitten pienen tilanlämmittimen, joka on suunniteltu käytettäväksi kotonasi. Pieninkin asunnon lämmitin voi tuottaa enemmän kuin tarpeeksi lämpöä autolle. Mitä me pidämme?

  • Mahdollistaa tehokkaampien liesien käytön.
  • Kodin lämmittimet voivat tuottaa enemmän lämpöä kuin 12 voltin lämmittimet.
  • Voi tehokkaasti korvata toimimattoman autonlämmittimen.

Mistä emme pidä

  • Kotien lämmittimet kuluttavat paljon tehoa.
  • Latausjärjestelmäsi ei kestä edes pientä lämmitintä.
  • Useimmat asuintilojen lämmittimet ovat vaarallisia käyttää ahtaissa tiloissa palovaaran vuoksi.

Mikä tahansa näistä vaihtoehdoista voi toimia, jos ne on asennettu oikein. 12 voltin lämmittimen kytkeminen omaan piiriinsä on tehokkaampaa kuin invertterin käyttö, mutta johdotus invertteriin on monipuolisempi ratkaisu, sillä sitä voi käyttää muuhunkin kuin pelkkä sähköauton lämmittimeen.

Por Markus