carsolarbatterycharger 5680a3b85f9b586a9edda02a

Toisin kuin tavalliset akkulaturit, jotka on kytkettävä pistorasiaan, aurinkolaturit toimivat missä tahansa, josta on selkeä näkymä taivaalle. Mutta voiko aurinkolaturi todella tarjota tarpeeksi virtaa auton akun lataamiseen?

Toimivatko aurinkoenergian laturit todella?

Vaikka aurinkoenergialla toimivilla akkulatureilla on joitain tärkeitä rajoituksia. Ne eivät ole läheskään yhtä tehokkaita kuin tavalliset auton akkulaturit, joten älä odota lataavasi akkuasi yhtä nopeasti kuin tavallisella laturilla. Toisin kuin tavalliset laturit, joissa on useita ampeeriasetuksia, aurinkoakkulaturit lähettävät tyypillisesti hyvin pienen määrän virtaa. Tästä syystä ne ovat hyödyllisempiä latauksen ylläpitämiseen kuin tyhjentyneen akun elvyttämiseen. Voit käyttää aurinkoenergialla toimivaa auton akkulaturia nollalaturina, mutta jäähdytät kantapääsi, kun akku on täysin tyhjä.

Kuinka aurinkoenergian laturit toimivat

Aurinkoakkulaturit toimivat muuntamalla auringosta tulevaa energiaa sähköksi, joka voidaan varastoida akkuun. Tämä saavutetaan aurinkosähköpaneelilla, joka on sama perustekniikka, jota käytetään asuin- ja kaupallisissa tiloissa sähkön tuottamiseen paikan päällä. Aurinkoakkulatureissa käytetyt aurinkopaneelit eivät kuitenkaan ole mitään verrattuna asuin- tai kaupallisissa aurinkosähköjärjestelmissä käytettyihin aurinkopaneeleihin. Vaikka tekniikka on sama, aurinkoenergian auton akkulatureissa käytetyt paneelit voivat tyypillisesti tuottaa jopa 1500 mA. Ja vaikka voit teknisesti ketjuttaa useita latureita yhteen, niin tekeminen on vaarallista, jos et tunne tekniikkaa.

Voivatko aurinkoenergian laturit ladata auton akkuja?

Aurinkolaturin tuottaman tehon määrä riippuu useista tekijöistä, kuten rakenteen laadusta ja siitä, kuinka paljon auringonvaloa on saatavilla. Keskimäärin ne toimittavat 500-1500 mA. Siksi aurinkolaturit ovat tehokkaampia kuin nollalatturit. Yksi ongelma on, että useimmissa aurinkolatureissa ei ole jännitteensäädintä virransyötön vaihtamiseksi tai katkaisemiseksi. Tämä tarkoittaa, että et voi «asettaa ja unohtaa sitä» kuten tekisit vuodonvalvontalaturilla. Paras tapa käyttää aurinkolaturia on antaa aluksi enemmän virtaa ja sitten kaventaa sitä, kun akku on lähes täysin ladattu. Huippuluokan laturit voivat tehdä tämän automaattisesti, ja muissa latureissa on manuaaliset säätimet, joiden avulla voit asettaa «kurssin» aloitusnopeuden ja «hienon» lopetusnopeuden. Kuten kaikissa aurinkolatureissa, auringonvalo on ratkaisevan tärkeä. Jos kestät vain 500 mA pilvisenä päivänä pohjoisella leveysasteella, siinä kaikki. Ne voivat olla hyödyllisiä hetkessä, mutta temperamenttinen saatavuus tarkoittaa, että et todennäköisesti voi luottaa niihin.

Por Markus