Valitse Jump Starter Jump Box tai Akkulaturi

Kaksi päätyyppiä käynnistimet ovat erilliset hyppylaatikot ja plug-in-yksiköt. Hyppylaatikot ovat suljettuja, huoltovapaita akkuja, joihin on kiinnitetty hyppykaapelit. Plug-in-yksiköt ovat akkulatureita, jotka pystyvät syöttämään valtavan määrän virtaa, jonka käynnistysmoottori käyttää käynnistäessään moottoria, olettaen, että olet lähellä pistorasiaa, johon voit kytkeä sen. Jos käynnistät autosi kotona, laturi/käynnistysapu on hyvä valinta. Muussa tapauksessa katso erillisiä hyppylaatikoita.

Plug-in-käynnistimet ja laturit

Useimmat nollalatturit toimittavat 2–10 ampeeria ja niissä on useita asetuksia. Akun keston kannalta on tyypillisesti parempi ladata osan tai koko latausta hitaasti pienemmällä ampeerivirralla, mutta aina ei ole kätevää odottaa, että 2 ampeerin latauslaturi tekee tehtävänsä. Joissakin akkulatureissa on käynnistysasento, joka syöttää suurempaa virtaa. Riippuen siitä, kuinka alhainen akku, voit ehkä käynnistää laturin, valita Start-asetuksen ja käynnistää moottorin välittömästi.

Suurin etu kytkettävän käynnistyskäynnistimen/akkulaturin ostamisessa on yhtälön latausosa. Vaikka joidenkin laturien Start-asetuksella tai jumpboxilla saatava välitön käynnistys on hyödyllinen, se ei ole hyvä latausjärjestelmällesi. Koska nykyaikaisia ​​latureita ei ole suunniteltu lataamaan täysin tyhjiä akkuja, jonkun pakottaminen tekemään niin voi lyhentää niiden tehokasta käyttöikää. Jos sinulla on laturi käsillä ja voit odottaa hetken, että se tekee tehtävänsä, odottaminen voi säästää kalliilta laturin korjauslaskuilta myöhemmin. Plug-in-yksiköiden suurin haittapuoli on, että ne on kytkettävä. Vaikka jotkin käynnistimet/laturit ovat pieniä ja kannettavia, ne eivät toimi, jos et löydä paikkaa niiden kytkemiseksi. päätät ostaa plug-in-yksikön, etsi sellainen, jossa on muun muassa seuraavat ominaisuudet:

  • Useita lataustiloja (esim. 6V tai 12V)
  • Useita ampeeriasetuksia (esim. 2/10/75A)
  • Kelluva latausvaihtoehto

Kannettavat hyppylaatikot ja virtalähteet

Toista käynnistintyyppiä kutsutaan yleensä hyppylaatikoksi, koska se on pohjimmiltaan laatikossa oleva akku. Tyypillinen hyppylaatikko koostuu suljetusta, huoltovapaasta akusta, joka on kiinteästi kiinnitetty järeisiin hyppykaapeleihin. Kokonaisuus on kätevässä (yleensä puhallusmuovatussa muovi) pakkauksessa. Toisin kuin plug-in-yksiköt, hyppylaatikot eivät voi ladata tyhjää akkua. Ne ovat kuitenkin kannettavia ja voivat tarjota tarvittavan virran auton käynnistämiseen täysin tyhjällä akulla. Tämä tekee hyppylaatikosta parhaan valinnan kaikille, jotka haluavat käynnistää autonsa ulkona. Niin kauan kuin valitset laitteen, jossa on riittävän suuri akku ja pidät sen ladattuna, voit kuljettaa sitä tavaratilassasi eikä sinun tarvitse koskaan huolehtia akun loppumisesta. Holvilaatikon käytön haittana on, että tyhjällä akulla ajaminen ei ole hyväksi vaihtovirtageneraattorille. Jos sinulla on tapana hypätä tyhjennetyn akun yli pomppulinnalla ja sitten ajaa ympäri kaupunkia, voit keinotekoisesti lyhentää laturin käyttöikää. Ongelmana on, että nykyaikaiset vaihtovirtageneraattorit tarvitsevat akusta 12 V:n tulon toimiakseen kunnolla, eikä tyhjä akku pysty tarjoamaan sitä. Lisäksi tyhjän akun lataaminen vaatii enemmän työtä kuin latauksen ylläpitäminen, ja vaihtovirtageneraattorit on suunniteltu vain latauksen säilyttämistä ajatellen. Hyvä pomppulaatikko voi kuitenkin olla hengenpelastaja, ja voit vähentää laturin mahdollisia vaurioita ajamalla tyhjällä akulla mahdollisimman vähän. Jos sinulla on kotona akkulaturi, käytä se mahdollisimman pian. Jos ei, pyydä ystäväsi tai naapurisi apua tai jätä autosi mekaanikolle lataamaan akku. Jos et ole varma, miksi se alun perin epäonnistui, käynti mekaanikon luona on myös hyvä tilaisuus tarkistaa lataus- ja sähköjärjestelmät ongelmien varalta. 2:58

3 parasta kannettavaa käynnistintä

Kannettavan hyppylaatikon ominaisuudet

Jos päätät ostaa kannettavan käynnistimen, joitain ominaisuuksia kannattaa etsiä:

  • Sisäinen akku korkealla varakapasiteetilla
  • Raskaat kaapelit ja puristimet
  • Ilmakompressorit
  • hätävalot
  • Radiot
  • 12 voltin lisäpistorasiat
  • Invertterit

Plug-in Jump Starters vs Kannettavat hyppylaatikot

Koska plug-in-käynnistyslaitteilla ja kannettavilla yksiköillä on kummallakin vahvuutensa ja heikkoutensa, sinun kannattaa hankkia yksi niistä. Jos sinulla on varaa vain yhteen, kannettava laite on luultavasti paras vaihtoehto, koska voit käyttää sitä missä tahansa. Jos kuitenkin yhdistät kannettavan yksikön pistokelaturiin/hyppykytkimeen, voit ladata akun kotiin palattuasi, mikä säästää rahaa ja päänsärkyä tulevaisuudessa.

Luo oma hyppylaatikkosi

Koska hyppylaatikko on pohjimmiltaan suljettu lyijyakku, jossa on sisäänrakennetut hyppykaapelit, on teknisesti mahdollista tehdä oma. Hyppylaatikon ostaminen on kuitenkin yleensä halvempaa kuin sellaisen rakentaminen. Jotkut korjauslaitokset rakentavat jumpperilaatikoita kiinnittämällä useita akkuja käsitrukkiin, johdottamalla ne rinnakkain paksuilla kaapeleilla ja yhdistämällä kunnon jumpperikaapeleita. Tämä asennus tarjoaa paljon ylimääräistä kapasiteettia, mutta se ei ole kannettava. Jos haluat tehdä oman hyppylaatikon, paras ja turvallisin tapa on hankkia sinetöity, huoltovapaa akku, jossa on korkeakäynnistysvahvistimet (CA) ja kylmäkäynnistysvahvistimet (CCA) riittävän suuren akkukotelon lisäksi. sen sisällä. Akkukotelo on tärkeä osa yhtälöä; Vaikka suljetut lyijyakut eivät yleensä vuoda kaatuessaan, ne voivat ja usein vuotavat iän, ylilatauksen ja muiden tekijöiden vuoksi. Viimeinen asia, jonka tarvitset oman DIY-hyppylaatikon tekemiseen, on sarja jumpperikaapeleita. Sinun ei tarvitse kiinnittää niitä pysyvästi akkukoteloon, mutta voit halutessasi.

Por Markus