boy with tablet in minivan teenaged sister driving 580521807 5b9d510b46e0fb0024515512

Yleisesti ottaen Internetin saamiseen autoon on kolme tapaa: erillisen hotspotin käyttäminen, puhelimen jakaminen ja autosi sisäänrakennetun Internet-yhteyden käyttäminen (saatavilla lisävarusteena joissakin autoissa). Täällä keskustelemme omistettujen hotspottien ominaisuuksista, käyttötavoista ja eduista.

Tietoja mobiilihotspoteista

Kannettava mobiili hotspot on laite, joka muodostaa yhteyden Internetiin ja jakaa yhteyden käyttäjien kanssa, joilla on oikeat tunnistetiedot. Toisin sanoen se luo oman yksityisen Wi-Fi-verkkonsa, johon käyttäjät voivat yhdistää laitteensa. Se on kannettava, kannettava reititin.

Useimmat suuret mobiilipalveluntarjoajat tarjoavat hotspot-laitteita ja niihin liittyviä sopimuksia. Lisäksi jotkut yritykset keskittyvät yksinomaan mobiili-internet-palveluihin. Kolmannen osapuolen mobiilihotspotit ovat myös käytettävissä datasuunnitelmasi kanssa. Jokaisella laite- ja suunnitelmatyypillä on etuja ja haittoja ominaisuuksien ja verkon saatavuuden suhteen, mutta niillä kaikilla on sama perustoiminto.

Mobiilitukipisteiden edut

Oman hotspotin käytön tärkein etu muihin menetelmiin verrattuna on siirrettävyys: voit ottaa sen mukaan minne tahansa, myös ajoneuvoon. Vaikka useimmat hotspotit eivät ole erityisesti suunniteltuja autoille, ne liitetään 12 voltin lisävarustepistorasioihin ja USB-portteihin, jotka ovat yleisesti saatavilla nykyaikaisissa autoissa. Toinen etu on yksinkertaisuus. Mobiilihotspotin ainoa tarkoitus on yhdistää muita laitteita Internetiin. Voit määrittää älypuhelimesi toimimaan hotspotina jakamisena tunnetulla menetelmällä, mutta todennäköisesti käytät puhelintasi myös muihin tarkoituksiin. Tämä voi olla monimutkaista ja vaatia enemmän kaapeleita ja liitäntöjä. Jos esimerkiksi luotat puhelimeen GPS-ohjeiden, handsfree-puheluiden ja hotspot-toimintojen saamiseksi pitkän matkan aikana, akku tyhjenee nopeasti, joten puhelin on ladattava liikkeellä ollessasi.

Ratkaisuja autonvalmistajille

Useat autonvalmistajat tarjoavat hotspot-toimintoja ajoneuvoissaan; yksityiskohdat vaihtelevat tapauskohtaisesti. Esimerkiksi joissakin BMW-ajoneuvoissa voit yhdistää Internetiin yhdistetyn laitteesi auton sisäänrakennettuun järjestelmään, joka sitten luo sinulle Wi-Fi-verkon. Sinulla on oltava yhteensopiva laite ja tilaus. Fordin FordPass Connect tarjoaa sisäänrakennetun Wi-Fi-yhteyden jopa 10 laitteelle joissakin vuoden 2018 ja uudemmissa malleissa. Samoin Mercedes tarjoaa Wi-Fi-yhteyden autoon jopa kahdeksalle laitteelle. Tämäntyyppinen yhteys vaatii maksullisen kuukausitilauksen.

Miksi tarvitset internetin autoosi?

Älä koskaan surffaa Internetissä ajaessasi. Tästä syystä mobiilin hotspotin todellinen hyöty on enemmän matkustajissa kuin kuljettajassa. He voivat tehdä kaiken kotonaan laitteillaan elokuvien katselusta ostoksille. Mobiilihotspotit voivat kuitenkin myös antaa kuljettajalle mahdollisuuden suoratoistaa liikennettä, säätietoja, uutisia ja musiikkia ajon aikana ja työskennellä kannettavalla tietokoneella lepopysäkillä.

Por Markus