Mario Luigi Wallpaper screenshot 59b77f1b396e5a00103bdd39

Vuoden 1983 videopelionnettomuuden jälkeen Nintendo elvytti kotikonsoliteollisuuden Nintendo Entertainment Systemin (NES) ja Super Mario Bros vuonna 1985. Yli kolme vuosikymmentä myöhemmin Super Mario on edelleen Nintendo Switchin ja Nintendo 3DS:n lippulaivasarja. Tämä artikkeli viittaa Super Mario Bros. alkuperäiselle NES:lle, jota ei pidä sekoittaa vuoden 1983 arcade-peliin Mario veljet.

Mielet Super Mario Brothersin takana

Super Mario Bros. ei ollut ensimmäinen tasohyppelyvideopeli, mutta se oli ylivoimaisesti menestynein ja loi arkkityypin, jota kaikki muut genren pelit seurasivat. Legendaarisen pelisuunnittelijan Shigeru Miyamoton idean konsepti Super Mario Bros. kehittyi hänen vuoden 1981 arcade-hitistään Donkey Kong, yhden näytön tasohyppely, joka esitteli pelaajat ensin Marioon (tuohon aikaan nimeltään Jump Man). Miyamoto jatkoi yhden näytön tasohyppelymalliensa parantamista arcade-klassikoillaDonkey Kong Juniori (1982) ja kippari Kalle (1982) ennen kuin hän antoi Mariolle oman tittelinsä. vuosi 1983 Mario veljet. sisälsi yhteistyöpelin ja esitteli Marion veljen Luigin, joka toimi toisena pelaajana. Kun Marion alkuperäinen ammatti oli puuseppä, veljistä tuli putkimiehiä, jotka taistelivat viemäriputkista tulevia pahoja kilpikonnia vastaan. Jälkeen Mario veljet., Miyamoto aloitti kaikkien aikojen ensimmäisen konsolipelinsä Nintendo Famicomille (japanilainen versio Nintendo Entertainment Systemistä),Pac-Man tyylinen sokkelopeli nimeltä paholaisen maailma (1984). Miyamoto valvoi uutta kehittäjää, Takashi Tezukaa, joka konkretisoi Miyamoton suunnitelmia ja konsepteja sekä itse pelin osia. Sillä aikaa paholaisen maailma ei ollut tasohyppelypeli, mutta sillä oli suuri vaikutus Mario-pelien roistojen suunnitteluun.

Mario Bros. Super Mario Bros.

Joukkueen seuraava peli oli historiallinen Super Mario Bros., Miyamoto loi ensisijaiset mallit ja Tezuka toteuttaa ne. Otsikko yhdisti elementtejä kaikista Miyamoton aiemmista tasohyppelyistä; kuitenkin sen sijaan, että kaikki toiminta tapahtuisi yhdellä näytöllä, veljien piti kulkea koko maailman läpi. Erilainen kuin alkuperäinen Mario veljet., sisarukset eivät voi leikkiä samaan aikaan. Luigi pysyy toisen pelaajan hahmona, mutta jokainen taso pelataan yksin, ja pelaajat vaihtavat tasojen välillä. Peli koostuu kahdeksasta maailmasta, joista jokainen on jaettu sarjaan tasoja, bonushuoneita ja pomokohtaamisia. Kannettava peli Uusi Super Mario Bros. edessä Nintendo DS on nostalginen uusintaversio alkuperäisestä NES-klassikosta.

Super Mario Bros. Tarina, hahmot ja lisävoimia

Pelin tavoitteena on, että Mario pelastaa prinsessa Toadstool, jonka Bowser, Koopasin kuningas, on kidnapannut. Hänen kätyrinsä koostuvat sekä uusista että tutuista vihollisista, mukaan lukien:

 • Koopa Troopas: Killer kilpikonnat
 • Koopa laskuvarjomiehet: Lentävät tappajakilpikonnat
 • goombas: Kävelevät sienilennot
 • Buzzy Beetles: Kypärää käyttävät hyönteiset
 • Hammer Brothers: vasaranheitto tuhkaa ostamassa
 • Lakitu: Pilvellä ratsastavat kilpikonnat, jotka heittävät pois piikkiset lemmikkinsä
 • Piikkinen: Lakituksen piikkikuoritut lemmikit
 • Piranhan kasvit: Putkimiehiä syöviä kasveja ponnahtaa esiin putkista
 • Halpa-halpa: Lentävä kala
 • bullet bill: Jättiläisiä luoteja silmillä
 • blooper: Seepia, jolla on kotiutusominaisuudet
 • podoboo: Tulipallojen hyppääminen

Taistellakseen vihollisiaan vastaan ​​Mario ja Luigi luottavat Sienivaltakunnan kivilohkoihin piilotettuihin tehosteisiin:

 • Maagisia sieniä: Tee Mariosta kaksinkertainen kokonsa
 • tulikukka: Antaa Mariolle vallan ampua tulipalloja
 • supertähti: Tekee Mariosta voittamattoman
 • 1-Up sienet: Antaa Mariolle ylimääräisen elämän
 • kolikoita: Kerää 100 ylimääräistä elämää varten

Jokainen taso liikkuu lineaarisesti oikealta vasemmalle eikä anna pelaajan palata takaisin. Alustat koostuvat maamassoista, lohkoista, kivistä, laitureista, putkista, pilvistä ja merenpohjasta (vedenalaisissa tasoissa). Jokaisella tasolla on useita piilotettuja bonusalueita, mukaan lukien loimiputket, joiden avulla voit ohittaa tasoja.

Super Mario Brosin perintö.

Peli sai niin suuren vastaanoton, että Nintendo alkoi yhdistää Super Mario Bros. kanssa ankan metsästys ja yhdistämällä sen NES:n kanssa myynnin lisäämiseksi. Miljoonat ihmiset ostaisivat NES:n pelatakseen Super Mario Bros. Sen jälkeen lähes jokainen Nintendo-järjestelmä on julkaissut Mario-pelin; esimerkiksi, Super Mario Odyssey oli Nintendo Switchin julkaisunimi. Erillisenä pelinä myymisen ja järjestelmän mukana toimitetun pelin välillä Super Mario Bros. siitä tuli kaikkien aikojen myydyin videopeli lähes 24 vuoden ajan, ja kaikkiaan 40 241 miljoonaa NES-versiota myytiin maailmanlaajuisesti. Wii Sports lopulta rikkoi tämän ennätyksen vuonna 2009 60,67 miljoonalla kopiolla.

Por Markus