Kayta PlayStation VRlle Beyond Virtual Reality Gamingia

Et ole yksin, jos mietit, löytyykö PlayStation VR -lisävarusteeseen tarpeeksi hyviä virtuaalitodellisuuspelejä, varsinkin kun tarvitaan sekä VR-paketti että PlayStation-kamera. Vaikka se nautti vahvasta julkaisusarjasta, mikään menestyspeli ei todellakaan tekisi siitä välttämättömän. Mutta vaikka alennaisitkin kaikki virtuaalitodellisuuspelit, voit silti tehdä paljon PlayStation VR:llä. Tulet jopa hämmästymään joistakin käyttötavoista, mukaan lukien mahdollisuus käyttää VR-kuulokkeita PlayStationin lisäksi.

Elokuvatila ei-VR-peleihin

Vaikka PlayStation VR on suunniteltu virtuaalitodellisuuspelien pelaamiseen, sen toiseksi paras käyttö ei ole kaukana puusta. Kun käynnistät pelin, joka ei tue virtuaalitodellisuutta, kuulokkeet siirtyvät «elokuvatilaan». Tämä tila jäljittelee istumista noin kuuden metrin päässä teatterinäytöstä, ja sitä on saatavana kolmessa eri koossa: 117 tuuman «pieni» näyttö, 163 tuuman «keskikokoinen» näyttö ja mahtava 226 tuuman «suuri» näyttö. Ja jos arvasit, että et näe koko «isoa» näyttöä liikuttamatta päätäsi, olet oikeassa. Jopa «Medium»-näyttö pakottaa sinut kääntämään päätäsi keskittyäksesi näytön eri osiin. Useimmat meistä pelaavat pelejä näytöllä, jonka halkaisija on 40-60 tuumaa, joten jopa «pieni» näyttö on noin kaksi kertaa suurempi. Valitettavasti «Tiny»-näyttö liikkuu mukanasi, kun käännät päätäsi, mikä tekee siitä huonon pelaamisen. Tai oikeastaan ​​useimpiin tarkoituksiin. Medium näyttää olevan hyvä paikka pelaamiseen, mutta Large voisi olla loistava joihinkin peleihin, joissa sinun ei tarvitse viedä koko näyttöä kerralla. Tällä tavalla pelaaminen ei ole täydellistä. Virtuaalitodellisuuskuulokkeet voivat kärsiä «näytön oviefektistä», joka on pohjimmiltaan kyky erottaa yksittäiset pikselit näytöllä, koska silmäsi ovat vain tuuman päässä näytöstä. PlayStation VR -kuulokkeet tekevät hienoa työtä minimoiden tämän vaikutuksen, mutta se on silti olemassa. Onneksi tämä häviää helposti, kun toiminta alkaa.

Elokuvatila elokuvien ja television katseluun

Samalla elokuvatilalla on toinen erittäin hieno tarkoitus: katsella elokuvia kuin olisit elokuvateatterissa. Tämäkään ei ole täydellinen, mutta se on varmasti tarpeeksi hyvä niille elokuville, joita et uskonut näkemisen arvoisiksi teatterissa. Mukavilla kuulokkeilla ja elokuvatilalla «Medium» se tarjoaa upean kokemuksen yhdellä varoituksella: kuulokkeiden käyttäminen voi tuntua epämukavalta muutaman tunnin kuluttua. Tämä on tietysti ongelma VR-peleissä ja missä tahansa muussa käytössä. Ja tämä elokuvakokemus paranee ajan myötä, kun Sony parantaa elokuvatilaa (pitämällä sormet ristissä mukautetun tilan saamiseksi, jonka avulla voimme säätää näytön kokoa tuumaa kohti) ja useammat palveluntarjoajat tukevat VR:ää sovelluksessa. Hulu on jo hypännyt mukaan tarjoamalla virtuaalisen huoneen elokuvien ja TV:n katseluun, joka jäljittelee kaunista huonetta, josta on näkymät kaupungin horisonttiin ja jossa on valtava televisio, jossa voit katsella suosikkiohjelmiesi uusimpia jaksoja. Toivottavasti muut yritykset, kuten Netflix, seuraavat pian perässä.

Katso virtuaalitodellisuuselokuvia

Tällä hetkellä monet saatavilla olevista VR-elokuvista ja -videoista ovat jonnekin viileän ja nälkäisen välimaastossa. Monilla ei ole tarpeeksi resoluutiota uppoutuakseen kokemukseen. Sitä on hauska katsoa, ​​kun hankit PSVR:n ensimmäistä kertaa, mutta jotain, joka katoaa nopeasti taustalle. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että erityisesti VR:lle tehtyjä videoita ei ole paljon. Mutta hitaasti yritykset luovat VR:tä ajatellen. Voit jo katsoa joitain näistä ohjelmista palveluissa, kuten Within, jolla on PlayStation Storessa sovellus, jossa on Hulun kaltaisia ​​ominaisuuksia. Heillä ei ole vielä aivan takaluetteloa, mutta jotkin esitykset, kuten Invasion, joka kertoo kaniparista, joka pelastaa maailman avaruustunkeutujilta, ovat lupaavia.

Katso VR-videoita ja valokuvia

Se saattaa kuulostaa toistuvalta, mutta PlayStation VR tukee virtuaalitodellisuusvideota. Olemme käsitelleet erityisesti VR:ää varten suunniteltuja elokuvia, mutta ehkä vielä jännittävämpää on kotivideo ja 360 asteen valokuvat. Vaikka huippuluokan 360 asteen kamerat, kuten GoPro Omni, ovat melko kalliita, alemmasta päästä on tulossa yhä edullisempia. Tämä voi viedä ajatuksen kutsua ihmisiä viemään perheen lomasi aivan uudelle tasolle. Voit katsella VR-videoita ja valokuvia tallentamalla ne USB-asemalle ja asettamalla ne johonkin PS4:n USB-paikoista. PS4:n mediasoitin tukee VR-videota yleisimmissä muodoissa. YouTube tukee nyt myös PlayStation VR:ää. Kun käynnistät YouTube-sovelluksen kuulokkeiden ollessa päällä, sinulta kysytään, haluatko käynnistää YouTuben virtuaalitodellisuuden version. Tämän version avulla voit katsella sivustolle lähetettyjä 360 asteen videoita. Ja kuten voit kuvitella, videoita on paljon, aina stadionilla istumisesta jalkapallopeliä katsomassa, konsertin eturivissä olemisesta vuoristoradalla ajamiseen.

Pelaa pelejä tai katso elokuvia television ollessa käytössä

Jos PlayStation TV on jaettu useiden kotitalouden jäsenten kesken, tämä temppu voi olla hyödyllinen. PlayStation VR:n prosessointiyksikkö jakaa videosignaalin ja lähettää yhden kuulokemikrofoniin ja toisen televisioon. Kuitenkin, ellet pelaa peliä, joka käyttää molempia näyttöjä, kuten Keep Talking ja Nobody Explodes, television ei tarvitse todella näyttää PS4:n sisältöä. Tämä tarkoittaa, että yksi henkilö voi katsella kaapelia televisiosta, kun toinen pelaa peliä tai katselee elokuvaa PSVR-kuulokkeilla.

Pelaa XBOX ONE-, XBOX 360- tai Wii U -pelejä sillä

Hauskaa kyllä, XBOXisi voi liittyä hauskanpitoon. Cinema-tila toimii minkä tahansa HDMI-kaapelin kautta tulevan videon kanssa. Joten jos vaihdat PS4:n kaapelin HDMI IN -liittimen toiseen HDMI-kaapeliin, voit itse pelata XBOX ONE-, XBOX 360-, Wii U- tai muita pelejä konsolista, jossa on HDMI OUT -portti. Voit jopa liittää tietokoneesi, jos se tukee HDMI:tä. Yksi varoitus tässä on se, että VR-prosessointiyksikkö on silti liitettävä PS4:ään USB-kaapelilla elokuvatilan ohjaamiseksi, ja PS4:n on tietysti edelleen oltava päällä.

Rentoutuminen

Älkäämme unohtako virtuaalitodellisuudessa saatavilla olevaa meditatiivista kokemusta. Harmonix Music tunnetaan parhaiten Rock Band -musiikkipeleistään, mutta he sukeltavat VR-kokemukseen Harmonix Music VR:n avulla. «Peli» (löysästi käytetty) antaa sinun matkustaa saarelta saarelle ja rentoutua audiovisuaalisen kokemuksen saamiseksi. Voit jopa yhdistää oman musiikkikirjastosi sen sijaan, että rajoittuisit johonkin nimen mukana tulevista seitsemästätoista kappaleesta.

…ja aikuisille suunnattua sisältöä

Monet aikuisille suunnatut videosivustot tarjoavat nyt virtuaalitodellisuusvideo-osion. PlayStation 4:n verkkoselain ei kuitenkaan vielä tue virtuaalitodellisuutta, joten näiden videoiden toistamiseksi sinun on ladattava ne tietokoneelta USB-asemaan ja kytkettävä ne PlayStation 4:n USB-porttiin. Onko hyvä idea ladata jotain aikuisten sivustolta? Ei oikeastaan.

Tulevaisuuden käyttökohteita ovat matkustaminen, tutkimus ja koulutus

Yksi jännittävimmistä PlayStation VR:n käyttötavoista aivan nurkan takana on matkustaminen. Yritykset, kuten Hilton ja Reel FX, julkaisevat jo matkavideoita, kuten Destination: Inspiration, joka voi olla loistava tapa tutustua osiin maailmassa, jota emme ole koskaan nähneet, ja ehkä päättää seuraavan matkamme määränpäästä. Matkailu ei ole ainoa alue, jolla VR voi menestyä. Tutkimus ja koulutus ovat kaksi aluetta, jotka vaikuttavat luonnolliselta vastineelta. Tämä näkyy PlayStation Worldsin «Ocean Descent» -kokemuksessa. Pelin sijaan «kokemus» Ocean Descent pudottaa sinut veteen kolmeen eri syvyyteen, jotta voit katsella ympärilläsi uivaa meren elämää. Alimmalla tasolla on hai, joka ei ole kovin iloinen nähdessään sinut. Kuulostaako koulutusmatkalta Sea Worldiin? Varma.

Por Markus