GettyImages 74077189 57f7c0863df78c690f63589a

Kaupunkilegendat ovat kestäviä tarinoita mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta niiden suosio on huipussaan Halloween-kauden aikana. Jotain haalistuvista lehdistä, kurpitsoista ja raikkaasta ilmasta helpottaa naurettavien nuotiotarinoiden uskomista. Jopa videopeleihin perustuvat kaupunkilegendat saavat pidempään valokeilassa lokakuun edetessä, mukaan lukien kyseenalainen väite, että Pokemon Redillä ja Pokemon Blueilla on pelien koodiin piilotettu häiritsevä kuollut käsispriite. Tämä legenda tunnetaan nimellä «White Hand Sprite» tai «Dead Hand Sprite». Nintendon sarjassa on jo muutamia urbaaneja legendoja. Pokemon Lost Silverin legenda puhuu pelistä, jossa Pokemon-kouluttaja kuolee pitkän, yksinäisen kuoleman, ja siellä on edelleen paljon ensimmäisen sukupolven Pokemon-faneja, jotka väittävät, että Pokemon Red/Blue’s Lavender Town -musiikki voi aiheuttaa hulluutta (katso «Lavender Townin oireyhtymä»).

Valkoisen käsispriteen tarina

Ei ole yllättävää, että White Hand Sprite -legenda perustuu myös Lavender Towniin – «kuninkaalliseen purppuraiseen» kylään, joka toimii kuolleiden Pokemonien hautausmaana. Tarinan mukaan Valkoinen Käsi ilmestyisi satunnaisessa kohtaamisessa Lavender Towerin kolmannessa kerroksessa (samassa paikassa, jossa äiti Marowak kuoli suojellessaan vauvaa Cubonea rakettitiimin vangitsemiselta). White Hand Sprite, jonka oletetaan olevan haudattu Pokemon Red/Blue -musiikkiin koodi, kuten «WhiteHand.gif», sisältää kammottavia yksityiskohtia. Luustolisäkkeen luiset sormet ovat kiertyneet puolinyrkiksi, ja luista roikkuu mätäneviä lihaliuskoja. Roikkuvat jänteet osoittavat, että toinen olento on katkaissut käden. White Handin sanotaan sisältävän neljä animaatiota: «esittely»-animaatio, tyhjäkäynnistysanimaatio ja kaksi hyökkäysanimaatiota, jotka on merkitty pelikoodiin «Fist» ja «Brutal». Esityksen aikana «Fist» White Hand puristaa nyrkkiin ja heilahtaa eteenpäin. «Julma» hyökkäys on kuitenkin epämääräisempi. Legendan mukaan suurin osa liikkeiden animaatiokehyksistä puuttuu pelin koodista ja käsi avautuu vasta ennen kuin kuva katkeaa. Valkoinen käsi ilmestyy uudelleen muutaman sekunnin kuluttua, nyrkki on jälleen puoliksi kiinni.

Pokemon White Hand Sprite on myytti

Valkoinen käsi on myytti. Ja toisin kuin Lavender Town Syndrome ja Pokemon Lost Silver, se ei ole edes erityisen hyvin kirjoitettu myytti. Valkoisen käden mustavalkoinen sprite on varmasti häiritsevä, mutta muuten tarinassa ei ole järkeä. White Hand pitäisi olla animoitu, mutta ensimmäisistä Pokemon-peleistä – samoista peleistä, joissa tutkitaan Lavender Toweria – ei ole animoituja vihollisia. Pokémon Crystal vuodelta 2001 ennen Game Boyta Color oli ensimmäinen animoitu Pokemon-nimi, mutta nekin liikkeet olivat yksinkertaisia. White Handin oletetut animaatiot ovat monimutkaisia, joita sarja ei näkisi moneen vuoteen sen suunnittelun jälkeen. Ei kuitenkaan ole vaikea ymmärtää, miksi White Hand sprite -myytti keksittiin. Pokemon Red/Blue’s Lavender Tower on aavemainen paikka, joka räjäyttää pelin muita aurinkoisia paikkoja («aurinkoinen» metaforisessa mielessä, koska Red/Blue ovat mustavalkoisia Game Boy -pelejä). Lisäksi Lavender Towerissa asuu myös «GHOST»-vihollinen, aave-spriite, joka toimii tornin vihollisten tukijana, kunnes voit tunnistaa heidät Silph Scope -esineestä. GHOST Sprite näyttää aika kammottavalta, jopa lasten leikin ominaisuuksiltaan. Sitä ei myöskään voi taistella tai vangita, mikä tekee siitä pokemon pokemonien keskuudessa. Valkoisen käden myytin luoja aikoi selvästi, että olento kantaa saman uhkaavan läsnäolon kuin GHOST. Vähän lisätyöllä legenda olisi voinut olla vakuuttava.

Por Markus