GettyImages 533766041 57bdbedc5f9b58cdfdee6bea

Mitä tietää

 • Suunnittele projektisi määrittääksesi, mihin kaiuttimet sijoitetaan ja miten johdot ohjataan.
 • Mittaa sitten ja leikkaa kaiuttimille reiät.
 • Reititä sitten kaiutinkaapelit > liitä kaapelit kaiuttimiin > kiinnitä kaiuttimet seinään.

Tässä artikkelissa opastetaan seinäkaiuttimien asentaminen olemassa olevaan kipsilevy- tai kipsilevyseinään. Listasta ja kipsistä tehdyt seinät vaativat erilaisia ​​menetelmiä, eikä niitä käsitellä tässä artikkelissa.

Seinän sisäisten stereokaiuttimien asennus

Seinään asennettavat stereokaiuttimet ovat loistava vaihtoehto erinomaiseen äänenlaatuun, jos sinulla ei ole kaiutinkaappeja. Kun seinäkaiuttimet on maalattu sopimaan huoneen sisustukseen, ne sulautuvat ympäristöön ja antavat kotiteatterillesi mukautetun ilmeen.

 1. Suunnittele projektisi ja seuraa jokaista vaihetta. Tarkista asennusvaiheet ja tutki kotisi suunnittelua löytääksesi parhaan lähestymistavan projektille. Tarvitset luultavasti pääsyn ullakolle tai ryömintätilaan ohjataksesi kaiutinjohdot äänikomponenteista jokaiseen sisäänrakennettuun kaiuttimeen. Harkitse parhaita vaihtoehtoja saavutettavuuden perusteella.

 2. Määritä kaiuttimien paras sijainti.

  • Paikanna seinien takana olevat esteet, kuten putket, nastat tai johdot, poraamalla seinään pieni 1/4 tuuman reikä ja asettamalla vaateripustin 90 asteen kulmaan. Siirrä vaateripustin seinässä tunteaksesi mahdolliset esteet. Jos löydät sellaisen, korjaa pieni reikä ja etsi toinen paikka.
  • Etsi seinätyylejä. Sisäänrakennetut kaiuttimet tulee asentaa seinäkiinnikkeiden väliin. Voit paikantaa nastat napauttamalla seinää tai käyttämällä nastaetsintä.

  Seinäkaiuttimet tulee sijoittaa korvien korkeudelle, yleensä noin 38-42 tuumaa lattiasta.

 3. Mittaa ja leikkaa kaiuttimille reiät.

  • Käytä leikattua mallia. Useimmissa sisäänrakennetuissa kaiuttimissa on leikattu malli. Kiinnitä malli seinälle minne haluat kaiuttimen olevan ja piirrä ääriviivat lyijykynällä. Käytä vesivaakaa varmistaaksesi, että malli on oikein kohdistettu ja suora.
  • Leikkaa reikä. Poraa ensin 1/2 tuuman reikä mallin sisäkulmaan. Leikkaa manuaalisella kipsilevysahalla syvennyksen kaikkia neljää reunaa pitkin ja poista kipsilevypala. Älä huolehdi karkeista reunoista leikkauksen ympärillä; kaiutinkehys peittää ne.
 4. Suunnittele kaiutinkaapeleiden asennus. Kaiutinkaapeleiden ohjaamiseksi vahvistimesta tai vastaanottimesta kaiuttimiin on yleensä kolme vaihtoehtoa.

  • Vedä johdot pään yläpuolelle lattian tai katon ryömintätilan läpi.
  • Vedä johdot sivuttain seinien läpi.
  • Vedä johdot lattiaa pitkin, mieluiten jalkalistojen taakse, sitten seinän läpi ja ylös kaiuttimiin.

  Harkitse vaihtoehtojasi tarkastamalla huoneen kaiutinjohdon ja kipsilevyn saavutettavuus.

 5. Reititä kaiutinjohdot tilanteesi mukaan:

  • Lattiasta tai ryömintätilasta: Sinun on porattava pääsyreikä seinän ylä- tai alalevyn läpi ja seinään.
  • lateraalinen: Kun vedät johtoja sivusuunnassa seinien läpi, leikkaa kipsilevyyn pieniä reikiä työkaluveitsellä paljastaaksesi nastat ja poraa nastoihin riittävän suuria reikiä langalle. Seinissä olevien reikien tulee olla halkaisijaltaan vain 1 tuuma tai tarpeeksi leveitä paljastamaan nastan molemmat puolet.
  • jalkalistat takana: Irrota jalkalistat ja leikkaa kipsilevyyn kanava johtimia varten ja vaihda sitten jalkalistat.
 6. Asenna kaiuttimet. Jos haluat maalata kaiutinkehykset ja säleiköt seiniä vastaaviksi, maalaa ne ennen niiden asentamista. Käytä aina spraymaalia ja peitä kaiuttimen komponentit ensin.

  • Liitä johdot kaiuttimiin.
  • Kiinnitä kaiutin seinään. Useimmat seinäkaiuttimet kiinnittävät kaiuttimen seinään koiranjalkakiinnikkeillä. Kun olet asettanut kaiuttimen syvennykseen, kiristä kaiuttimen etuosassa olevat ruuvit. Joissakin kaiuttimissa on kehäpuristin, joka käyttää koko runkoa kaiuttimen kiinnittämiseen seinään.
 7. Testaa järjestelmää. Käynnistä järjestelmä ja testaa kaiuttimien ääntä. Aloita alhaisella äänenvoimakkuudella, jotta vahvistin ei vaurioidu, jos liitännöissä on ongelmia.

Por Markus