city AlexanderSpatari Getty 5a13972b47c26600378f0216

Mitä tietää

  • Etsi kaupungille ainutlaatuisia elementtejä (kuten maantiede tai arkkitehtuuri) ja sisällytä kuviisi rehellisiä kuvia ihmisistä.
  • Tutki kohteitasi tarkasti tai ota ilmakuva korostaaksesi tiettyjä yksityiskohtia ja luodaksesi vastakkainasettelua.
  • Kun kuvaat kaupungin horisonttia, käytä laajakulmaobjektiivia saadaksesi mahdollisimman paljon yksityiskohtia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit ottaa upeita valokuvia kaupungeissa.

Löydä, mikä tekee kaupungista erityisen

Kaupungissa kuvaamiseen liittyy monia mielenkiintoisia haasteita, kuten outoja valaistusolosuhteita, väkijoukkoja, voimakkaita valokontrasteja ja mielenkiintoisia kuvakulmia. Mutta samat elementit voivat auttaa sinua ottamaan joitain parhaista otoksistasi. Etsi kaupungille ainutlaatuisia elementtejä, kuten Chicagon Cows on Parade -taideinstallaatioita, joissa on taiteilijoiden inspiroimia lasikuitulehmiä kaikkialla kaupungissa. Jos kuvaat useita kopioita samasta teemasta, voit luoda hauskan albumin jaettavaksi ystävien kanssa.

Maantiede on osa kaupungin tarinaa

Etsi maantieteellisiä elementtejä, jotka ovat ainutlaatuisia kaupungille. Jos esimerkiksi kaupunki, kuten Denver, on lähellä vuoria, ota kuvia, jotka sisältävät ne. Tai jos kaupunki, kuten San Diego, on lähellä rantaa, käytä sitä valokuvatarinasi taustana. Sää voi olla myös osa kaupungin tarinaa. Jos suunnittelet vierailusi hyvin, saatat pystyä kuvaamaan San Franciscoa sumupeiton alla.

Ihmiset ovat myös osa kaupunkia

Älä unohda ottaa rehellisiä kuvia ihmisistä, jotka muodostavat kaupungin. Esimerkiksi kuva ikonisesta julkisivusta tai ravintolasta kertoo vielä paremman tarinan, jos siinä on joku, joka asuu kyseisellä alueella. Varmista vain, että hankit asianmukaisen luvan kaikilta, jotka käyttävät sinua valokuvassa.

Laita jalat kadulle

On lähes mahdotonta löytää mielenkiintoisia kuvakulmia valitsemiesi kohteiden kuvaamiseen työnnettäessä kaulaa ulos taksin tai kiertoajelubussin ikkunasta. Joten pue kävelykengät jalkaan ja tutki kohdealueita tarkasti. Etsi tapoja korostaa ainutlaatuisia arkkitehtonisia yksityiskohtia, vastakohtia (kuten kaupunkipuutarhaa pilvenpiirtäjineen taustalla) tai omituisia katuja tai kauppoja.

Tutustu kaikkiin kulmiin

Kaupungit tarjoavat mahdollisuuden nähdä lintuperspektiivistä ainutlaatuisella tavalla. Mene korkealle korkealle rakennukselle, pysäköintihalliin tai näköalatasanteelle ampumaan ylhäältä. Samalla tavalla voit ampua korkeita rakennuksia ja muita suuria rakenteita maasta. Kokeilun aikana yritä ottaa sekä vaaka- että pystykuvia. Joissakin kaupungeissa on yrityksiä, jotka tarjoavat helikopteriretkiä, jotka voivat tarjota sinulle lisäkulmia kaupunkimaisemien kuvaamiseen. Jos haluat sisällyttää yleiskuvaasi mahdollisimman suuren osan kaupungista, saatat joutua kuvaamaan laajakulmaobjektiivilla teleobjektiivin sijaan.

Valmistaudu kontrastiin

Suuret rakennukset voivat luoda vaikeita olosuhteita varjon ja valon terävien kontrastien vuoksi. Etsi lasirakennuksia luodaksesi mielenkiintoisia heijastuksia. Kokeile muutamaa eri asetusta eri kuvilla varmistaaksesi, että valotus on oikea.

Harkitse yökuvia

Jotkut kaupungit näyttävät paremmilta yöllä tai ehkä hyvin erilaisilta kuin päivällä. Esimerkiksi National Mall Washington DC:ssä on valaistu yöllä ja tarjoaa hyvin erilaisen visuaalisen kokemuksen kuin päivällä. Harkitse yökuvien ottamista, joissa näkyy kaupungin valot, erityisesti rakennuksista, joissa on ainutlaatuinen valaistus.

Por Markus