fotos instagram 5684a92a5f9b586a9e0d419e 5aa0319e43a10300379c5bfa

Mitä tietää

  • Mene asetukset > Kamera > kytkeä päälle Ajoittaa vaihtaa. Näpäytä . suoristaaksesi valokuvan horisonttia muokata > rajata työkalu.
  • Suunnittele kuvien muokkaamista kuvaamisen jälkeen ja yritä parantaa kuvien muokkaussovelluksia kuvauksen jälkeen.
  • Jos mahdollista, käytä High Dynamic Range (HDR) -tilaa tai erityistä HDR-sovellusta korostaaksesi varjoja ja valokohtia.

Tässä artikkelissa selitetään useita tapoja, joilla voit ottaa parempia auringonlaskukuvia iPhonesi kameran kanssa.

Varmista, että horisontti on tasainen

Monissa sosiaalisessa mediassa julkaistuissa auringonlaskukuvissa on yleinen ongelma, joka on suhteellisen helppo korjata: vino horisonttiviivat. Kamerasovelluksissa on usein ruudukon vaihtokytkin, mukaan lukien sisäänrakennettu kamerasovellus. Vuonna Kamera valikosta iPhonen asetuksista löydät ajoittaa vaihtaa. Tämä näyttää ruudullasi kolmasosan ruudukon, kun käytät kameraa. Kun kuvaat, kiinnitä huomiota kohtauksen horisonttiviivoihin ja pidä ne suoraan ruudukkoviivoja vasten.

Useimmissa valokuvasovelluksissa on suoristussäätö, jos olet jo ottanut kuvia, jotka ovat vinossa. Se sisältyy sisäänrakennetun iOS Photos -sovelluksen muokkausominaisuuksiin. Voit käyttää suoristusominaisuutta napauttamalla muokata katsellessasi valokuvaa kameran rullassa ja valitse sitten rajata työkalu. Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle kulma-asteikolla, jolloin kuvan päälle tulee ruudukko, joka auttaa sinua suoristamaan horisonttiviivoja. Pitämällä horisonttiviivat ensin suorina, saat kaiken irti sommittelustasi ilman, että sinun tarvitsee rajata kuvan tärkeitä osia muokkaaessasi kuvaa sen suoristamiseksi. Se myös pitää kuvasi tasapainoisena ja miellyttävänä silmälle.

Kuvaa muokataksesi

Tekniikka on mennyt pitkälle, mutta mikään kamera ei pysty tallentamaan silmän näkemän syvyyttä. Kun otamme kuvia, meidän on tehtävä valintoja. Pimiössä oli elokuvan aikanakin kyse editoinnista. Ansel Adams sanoi aina, että negatiivi on pisteet ja printti on suorituskyky. Kun App Store tuli saataville ja valokuvien muokkaussovellukset tulivat taskuihimme, iPhonesta tuli ensimmäinen laite, jolla voit ottaa, muokata ja jakaa valokuvia ilman, että niitä tarvitsisi ladata muistikortilta tietokoneeseen.

Sininen taivas veden päällä.

Vaikka auringonlaskut vaativat harvoin editointia, on viisasta suunnitella joitain muokkauksia jo ennen kuvan ottamista. Esimerkiksi yksityiskohtien kaappaaminen pilviin voi olla vaikeaa, jos et ole varovainen sen suhteen, mitä valitset kuvaa valottaessasi. Monet sovellukset, kuten Camera+, ProCamera ja ProCam 2, antavat sinun erottaa tarkennuksen valotuksesta, joten voit napauttaa kohtauksen osaa tarkentaaksesi ja toista osaa asettaaksesi valotuksen. Jopa peruskamerasovelluksella voit napauttaa kuvan osaa, jonka haluat valottaa. Jos asetat valotuksen kirkkaaseen taivaan osaan, tummat osat muuttuvat usein täysin tummiksi. Jos valitset kuvasta tumman osan, auringonlaskun taivas haalistuu. Temppu on valita jotain keskeltä ja käyttää muokkaussovellusta tuomaan värit ja kontrasti todella esiin. Jos sinun on valittava, tähtää taivasta, valo taivaalle ja muokkaa varjoja. Mustavalkoiset auringonlaskut voivat olla erittäin houkuttelevia. Yksivärinen taivas voi olla yhtä dramaattinen kuin värillinen taivas.

Kokeile joitain muokkaussovelluksia

Nykyään käytettävissäsi on monia ilmaisia ​​muokkaussovelluksia iPhonelle ja Androidille. Tehokkaat kuvankäsittelytyökalut, kuten Snapseed ja Filterstorm. Photoshopista on myös iPhone-versio. Nämä tarjoavat sinulle vaihtoehtoja, joista voit vain haaveilla muutama vuosi sitten. Snapseed toimii erityisen hyvin auringonlaskukuvissa; draamasuodatin parantaa kontrastia ja tekstuureja valossa. Saatat huomata, että tämä on ainoa säätö, joka sinun on tehtävä auringonlaskukuvaan.

Nainen kirjautui puhelimeen auringonlaskun aikaan

Tutustu myös sovelluksiin, kuten SlowShutterCam. Laskevan auringon kanssa on aina hauska leikkiä, ja kun olet lähellä vettä, SlowShutterCam voi tuottaa tehosteen, joka muistuttaa pitkää valotusta edistyneemmällä kameralla. Pehmentävä vaikutus voi tuottaa kauniita tuloksia auringonlaskun aikaan ja antaa kuvallesi maalauksellisen tuntuman.

Kokeile HDR:ää

Yleinen menetelmä kuvan sävyalueen laajentamiseksi on yhdistää kaksi tai useampia kuvia prosessissa, jota kutsutaan High Dynamic Range (HDR) -alueeksi. Yksinkertaisesti sanottuna tämä prosessi sisältää varjoille altistetun kuvan yhdistämisen valoisan kuvan kanssa yhdeksi kuvaksi, jossa molemmat alueet ovat hyvin valotettuja. Joskus tulokset ovat luonnottomia ja häiritseviä. Mutta kun se tehdään oikein, et joskus huomaa, että HDR-prosessia on käytetty. Monissa iPhonen kamerasovelluksissa, mukaan lukien sisäänrakennettu kamera, on HDR-tila, joka tuottaa usein parempia auringonlaskutuloksia. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kuitenkin oma HDR-sovellus, kuten ProHDR tai TrueHDR, antaa sinulle suurimman hallinnan. Voit ottaa HDR-kuvan sovelluksesta tai ottaa tumman ja kirkkaan valokuvan ja yhdistää ne manuaalisesti HDR-sovelluksessa.

Kultainen auringonlasku veden yllä ja lumpeet.

Vaikka auringonlaskun siluetit voivat olla miellyttäviä, joskus pimeiden alueiden yksityiskohdat voivat tarjota kontekstin. HDR antaa sinulle mahdollisuuden näyttää värit ja yksityiskohdat taivaalla ja yksityiskohdat tummissa varjoissa. Koska yhdistät kahta tai useampaa kuvaa luodaksesi yhden HDR-kuvan, jalusta tai jokin muu iPhonen tukena voi auttaa pitämään yhdistettyjen valokuvien reunat puhtaina. Vaihtoehtoisesti voit tallentaa liikkeen luovasti tietäen, että otat kaksi kuvaa ja yhdistät ne yhteen.

Tutki valoa

Ole kärsivällinen. Paras valo ja väri tulevat usein sen jälkeen, kun aurinko on horisontin takana. Etsi parasta väriä muutama minuutti auringonlaskun jälkeen. Tutustu myös siihen, kuinka laskevan auringon matala kulma valaisee ympäröivää maailmaa. Reunavalaistus ja taustavalotehosteet voivat luoda voimakkaita kuvia. Auringonlaskuissa ei aina ole kyse auringosta ja pilvistä.

Näön torni auringonlaskun aikaan.

Por Markus