Canon D80 review 57d805ad5f9b589b0a87ec8c 5c7d71c246e0fb0001edc8b2

Nopealla suljinnopeudella varustetun kameran löytäminen on itse asiassa melko helppoa. Useimmat kuluttajatason digitaalikamerat voivat kuvata jopa 1/1000 sekunnin suljinnopeudella, mikä on riittävän nopea pysäyttämään liikkuvan kohteen toiminnan. Tarkista vain kameran tiedot löytääksesi suljinnopeusalueen.

Jos tarvitset lyhyemmän suljinajan, harkitse päivittämistä DSLR-kameraan (digitaalinen järjestelmäkamera), jonka suljinajat voivat ylittää 1/1000 sekunnin. Edistyneet nopeudet sopivat erinomaisesti erikoistehostevalokuvien ottamiseen, kuten vesipisaran roiskeiden kuvaamiseen.

Haasteita ja vinkkejä

Kun sinulla on kamera, sen kuvaamisesta nopeimmalla suljinnopeudella tulee haaste. Useimmat kohdista ja ammu kamerat asettavat suljinnopeuden automaattisesti kuvausolosuhteiden mukaan. Voit «auttaa» kameraa valitsemaan nopean suljinnopeuden valitsemalla Shutter Priority kameran asetuksista tai käyttämällä tilapyörää. Jotkut vakiokamerat eivät kuitenkaan tarjoa tällaista asetusta. Tarkistaaksesi, onko kamerassasi suljinajan esivalinta, katso näytön valikot ja katso, millaisia ​​asetuksia on saatavilla. Jos kamerassasi on tilapyörä, suljinajan esivalintatila (jota joskus kutsutaan TV:ksi) pitäisi olla luettelossa. Toinen vaihtoehto on asettaa kameran kuvausohjelmaksi Sport pakottaaksesi kameran käyttämään nopeaa suljinaikaa. Voit myös yrittää valita kamerasi sarjakuvaustilan, joka käskee sen ottamaan useita kuvia peräkkäin lyhyessä ajassa. Kehittyneiden DSLR-kameroiden avulla voit säätää asetuksia, kuten suljinaikaa, manuaalisesti. DSLR-kamerat on kuitenkin suunnattu edistyneemmille käyttäjille, ja ne ovat paljon kalliimpia kuin kohdista ja ammu -kamerat. Käytä aikaa omistajan käsikirjan tutkimiseen, jotta opit käyttämään sitä oikein.

Nopeammat vaihtoehdot

Jos haluat normaalia 1/1000 sekuntia hitaamman suljinajan, vaihtoehtoja on, mutta lopulta kulutat paljon enemmän rahaa kuin kiinteän objektiivin kameraan tai lähtötason DSLR-kameraan. Jotkut kamerat voivat kuvata jopa 1/4000 tai 1/8000 sekunnin suljinajalla. Tällaiset huippuluokan suljinajat eivät todellakaan ole välttämättömiä jokapäiväisessä valokuvauksessa, mutta niistä voi olla hyötyä erikoiskuvauksessa. Jos esimerkiksi haluat kuvata suurella aukolla kirkkaassa auringonvalossa, jolloin objektiiviin pääsee paljon valoa, erittäin nopea suljinnopeus voi rajoittaa kuvakennoon osuvan valon määrää, jolloin valokuva on hyvin valotettu. . Samoin kuvaajat, jotka kuvaavat nopeaa toimintaa, kuten moottoriurheilua, huomaavat yleensä, että 1/1000 sekunnista ei ole tarpeeksi nopea pysäyttämään toimintaa hyvin. DSLR-laitteet voivat käsitellä tämän tyyppisiä valokuvia helposti. Jos tarvitset jopa 1/8000 sekuntia nopeampia nopeuksia, olet todennäköisesti jäänyt käyttämään erityistä nopeaa kameraa päivittäiseen valokuvaukseen tarkoitetun digitaalikameran sijaan.

Por Markus