GettyImages 869378032 53d042e48b104aaf99d377f262f0cb42

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Asiantuntijat sanovat, että alaa keksitään uudelleen kohti uusia jakelualustoja.
  • Disney+ Hotstar on edelleen hallitseva suoratoistopalvelu Intiassa.
  • Netflix on maailman johtava sisällöntuottaja.

Netflixin äskettäinen päätös lisätä hindinkielinen käyttöliittymä heijastaa yhtiön aikomusta hallita globaaleja markkinoita. Netflix on nousemassa katalysaattoriksi vallankumoukselle, joka lupaa mullistaa elokuvateollisuuden perinteisen liiketoimintamallin. Uuden käyttöliittymän avulla asiakkaat pääsevät helposti käsiksi suosikkisisältöönsä äidinkielellään tai ainakin yhdellä äidinkielellään maassa, jossa on 22 kieltä.

Elokuvateollisuus keksi uudelleen

Tom Nunan, opettaja UCLA:n teatteri-, elokuva- ja televisiokoulusta, sanoo, että Netflix on hyvin rahoitettu ja kunnianhimoinen; hän ei näe esteitä hallita tilaa tulevina vuosina. Nunan uskoo, että suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Disney+ Hotstar (Intian suosituin palvelu), Amazon Prime Video ja muut, muuttavat alaa dramaattisesti. «Striimaus on ylivoimaisesti mukaansatempaavin ja tehokkain tarina viihdemaailmassa. Koko alaa suunnitellaan uudelleen kohti tätä uutta jakelualustaa, ja näemme massiivisten perinteisten studioiden, kuten Warner Bros., Universalin ja Disneyn, suunnittelevan sisällön toimitusketjunsa kokonaan uudelleen mukautumaan tähän uuteen, erittäin suosittuun ja turvalliseen palveluun, hän sanoi. Nunan sanoi, että suoratoiston voima on se, että yleisö voi nauttia haluamaansa sisältöä mukavasti omassa kodissaan.

Netflixin käyttäjillä on kielivaihtoehtoja

Netflixin käyttäjät voivat vaihtaa hindinkieliseen käyttöliittymään kielivaihtoehdon «Hallitse profiileja» -osiossa työpöydällä, televisiossa tai mobiiliselaimessa. Netflixissä jäsenet voivat määrittää kullekin tilille enintään viisi profiilia, ja jokaisella profiililla voi olla oma kieliasetus.

Netflix Edit Profile -näyttö kielivaihtoehdoilla

«Erinomainen Netflix-kokemuksen tarjoaminen on meille yhtä tärkeää kuin upean sisällön luominen. Uskomme, että uusi käyttöliittymä tekee Netflixistä entistä helpommin saavutettavissa ja sopii paremmin jäsenille, jotka pitävät hindistä», sanoi Monika Shergill, Netflix Intian sisällöntuottaja. lausunto. . «Ne (Netflix) on tällä hetkellä äänitetty ja tekstitetty yli 30 kielellä ympäri maailmaa, ja niillä on paikallisia sisällöntuottajia, jotka ostavat materiaalia äidinkielellä yli 25 erillisellä alueella», Nunan sanoi. «Laajentuminen hindiksi on siis luonnollinen kasvun indikaattori brändille, joka on nostanut globalisaation tärkeimmäksi tavoitteekseen.»

Netflixin voittostrategia

Netflix ottaa hieman kiinni täällä. Amazon Prime Video lisäsi vuonna 2018 hindinkielisen käyttöliittymän sekä palvelun viidellä muulla alueellisella kielellä (tamili, telugu, marathi, bengali ja kannada). Netflix-tilaajia on nyt yli 150 miljoonaa ja palvelusta on tullut niin suosittu, että arviolta 37 prosenttia maailman internetin käyttäjistä käyttää sisällöntuottajaa. Intiassa roolit ovat kuitenkin päinvastaiset. Markkinatutkimusyhtiö Janan mukaan Disney+ Hotstar on markkinajohtaja on-demand-videoissa 69,7 prosentin markkinaosuudellaan, ja Amazon (5 %) ja Netflix (1,4 %) ovat tuskin pelissä mukana. Kaiken kaikkiaan Disney+ Hotstarilla on lähes kahdeksan miljoonaa tilaajaa Intiassa ja yli 300 miljoonaa käyttäjää. Disney osti palvelun ja sen operaattorin Star Indian viime vuonna osana 21st Century Foxin 71 miljardin dollarin hankintaa.

Netflixistä voi tulla suoratoiston CNN

Nunan ennustaa, että Netflix repii Disney+ Hotstarin aseman Intiassa tulevina vuosina. ”Harvoilla brändeillä on niin selkeä ja keskittynyt lähestymistapa maailmanmarkkinoihin kuin Netflix. Disney+ tulee olemaan vahva Netflixin jälkeen, mutta Disney+:lla on hyvin erityinen, mutta arvostettu brändi”, Nunan sanoi. «Netflixillä on ainutlaatuinen asema tulla de facto globaaliksi johtajaksi viihdesisällössä, aivan kuten CNN tarjoaa vertailukelpoisen maailmanlaajuisen uutispalvelun, jota muovaavat ja ylläpitävät tietyt markkinat ympäri maailmaa.» Nunan näkee myös elokuvabisneksen kukoistavan edelleen, mutta suosien ensisijaisia ​​suoratoistopisteitä haavoittuvimpien elokuvaketjujen sijaan. Hän ennustaa, että elokuvateollisuuden pandemian jälkeinen maisema tulee näkemään vaurauden aikakauden.

Takanäkymä ihmisistä teatterissa

”Viihdeteollisuus kasvoi eksponentiaalisesti vuoden 1918 espanjainfluenssan jälkeen ja oletan, että alamme kokee samanlaisen kasvuaallon. Studiot, verkostot ja striimarit «tyhjentävät» hyllyjään tulevien pandemioiden pelossa, mikä johtaa «kultakuumeeseen» Hollywoodissa ja muissa viihteen pääkaupungeissa.» Hän jatkoi ja sanoi, että elokuvakokemus saattaa joutua kuvittelemaan kokonaan uudelleen. yksityistetympiä, turvallisempia istumavaihtoehtoja, parempi ilmanvaihto ja siksi luultavasti paljon korkeammat lippuhinnat. «Elokuvissa käyminen on kuin teatterissa Broadwaylla – kallis viihdevaihtoehto harvoille.» Ja Intiassa, jossa tulot henkeä kohti on murto-osa Yhdysvalloissa, kotikatselu on luultavasti suosikkipaikka.

Por Markus