cardmapr N8Pnhrcr73o unsplash 59a3fcc44b7d47188b024c0a94edd2bd

Tärkeimmät oppimispisteet

  • YouTube testaa videoille useita ääniraitoja, joita käyttäjät voivat vaihtaa löytääkseen oikean kielen tai kuvailevan äänen.
  • Vaikka useat ääniraidat ovat hyödyllisiä monikielisen sisällön tuottamiseen, ne tarjoavat myös helpommin saatavilla olevia kuvaavia ääniraitoja sokeille tai heikkonäköisille käyttäjille.
  • Asiantuntijat sanovat, että kuvailevan äänen tuominen yhteisön saataville on valtava edistysaskel, koska käyttäjien on tällä hetkellä etsittävä muualta.

Kun yhä useammat ihmiset käyttävät YouTubea päivittäin, helppokäyttöisen sisällön luominen useilla ääniraidoilla helpottaa sisällössä liikkumista käyttäjille, jotka puhuvat eri kieliä tai luottavat kuvaavaan ääneen. YouTube on lisännyt tasaisesti uusia esteettömyysominaisuuksia vuosien varrella, mukaan lukien automaattinen tekstitys live-sisällölle ja tekstitys videoille. YouTube testaa nyt useiden ääniraitojen käyttöä joillakin kanavilla, jotta sisällöntuottajat voivat ladata sisältöä, joka sisältää erityyppistä ääntä, jotta yleisö voi vaihtaa. Muutos ei ainoastaan ​​mahdollista monikielisen sisällön luomista, vaan sen avulla sisällöntuottajat voivat myös tallentaa kuvaavaa ääntä sokeille tai heikkonäköisille käyttäjille, mikä avaa uuden oven YouTuben vuorovaikutukseen. «Useita ääniraitoja helpottavat kerrottua ääntä sokeille», sanoi Sheri Byrne-Haber, saavutettavuuden puolestapuhuja Lifewirelle sähköpostissa. «Ilman tätä tukea yksilöiden olisi etsittävä kuvattua ääniraitaa, eikä ollut yhtenäistä paikkaa, missä se olisi.»

Johdonmukaisuuden luominen

YouTubesta on tullut yksi maailman vierailluimmista verkkosivustoista, ja videonjakosivustolla on noin 2,3 miljardia rekisteröitynyttä käyttäjää. Koska verkkosivustolle tulee joka kuukausi niin paljon käyttäjiä, sisällöntuottajien on järkevää julkaista sisältöä, joka on sekä vanhojen että uusien katsojien saatavilla ja helposti löydettävissä. Useat ääniraidat tarjoavat sokeille helpomman pääsyn kuvattuun ääneen. Mutta mitä tulee kuvaavaan ääneen, ei ole odotuksia – ainakaan vielä. Sellaisenaan kuvaavan äänen lisääminen videoihin edellyttää täysin erillisen videon laatimista. Sinun tulee sitten merkitä se selvästi, että se on tehty käyttäjille, jotka haluavat tai tarvitsevat kuvaavaa ääntä. Vaikka tämä menetelmä on toiminut vuosien ajan, se voi aiheuttaa hämmennystä käyttäjissä, jolloin monet sisällöntuottajat sisällyttävät kuvaavan ääniversion piilotettuna videona, johon he viittaavat videon kuvauksessa. Tämä tekee katsojien vaikeammaksi löytää kuvaavaa äänisisältöä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kuvaava ääni näkyy YouTubessa erillisenä ääniraitana. Vuonna 2020 traileri Assassin’s Creed Valhalla mukaan lukien mahdollisuus vaihtaa ääniraita kuvaavaksi ääneksi. Ominaisuutta ei kuitenkaan tuolloin juurikaan nähty muissa videoissa. Ubisoftin kaltaiset yritykset ovat jatkaneet videoiden julkaisemista ominaisuuden ollessa käytössä. Silti sisällöntuottajat eivät ole koskaan pystyneet toimittamaan jatkuvasti kuvaavaa ääntä ilman, että heidän on hypättävä ylimääräisten kehien läpi itse ja yleisönsä.

Saavutettavuuden asettaminen etusijalle

Vuonna 2019 raportoitiin, että YouTubeen ladattiin joka minuutti yli 500 tuntia sisältöä. Tämä sisältö vaihtelee informatiivisista videoista hauskoihin kissojen ja koirien kokoelmiin. Katsomasi sisällön tyypistä riippumatta sen tulee aina olla kaikkien saatavilla, jotka haluavat katsella sitä.

Olkapäältä katsova henkilö, joka katsoo YouTubea kannettavalla tietokoneella.

Siksi useiden ääniraitojen lisääminen on niin tärkeää YouTubelle. Se ei ainoastaan ​​avaa oven sokeille tai näkövammaisille käyttäjille nauttia enemmän sisällöstä, vaan se antaa myös monikielisten sisällöntuottajien mahdollisuuden tehdä sisällöstään helpommin eri kieliä puhuvien käyttäjien saatavilla. Tällä hetkellä käyttäjien, jotka haluavat luoda sisältöä sekä englanninkieliselle että ei-englanninkieliselle yleisölle, on ladattava kaksi erillistä videota. Tämä aiheuttaa enemmän paineita sisällöntuottajalle, jolloin hän voi keskittyä enemmän yhteen kieleen kuin toiseen, jolloin suljetaan pois käyttäjät, jotka luottavat siihen, että sisältö on helposti saatavilla heidän äidinkielellään. Antamalla sisällöntuottajille pääsyn useisiin ääniraitoihin, YouTube tasoittaa toimintaedellytyksiä ja helpottaa sisällöntuottajien julkaisemaan sisältöä, joka on suunniteltu tavoittamaan mahdollisimman monet ihmiset. Tämä on älykäs toimenpide, koska YouTube on maailman toiseksi käytetyin hakukone. maailman.

Por Markus