fix iphone wont turn of 4134989 c32a35004ac44747bcd25bd5db7ef4dc

IPhone, joka on juuttunut päälle, on harvinainen tilanne, mutta jos se tapahtuu sinulle, tässä on mitä tapahtuu ja kuinka korjata se.

Syyt, miksi iPhonesi ei sammu

Todennäköisimpiä syitä siihen, miksi iPhonesi ei sammu, ovat:

 • Se on jäätynyt ohjelmistoongelmien vuoksi.
 • Sleep/Wake-painike on rikki.
 • Näyttö on rikki eikä reagoi napautuksiin.

Nämä ohjeet koskevat kaikkia iPhone-malleja.

Kuinka korjata iPhone, joka ei sammu

Ennen kuin yrität mitään näistä vaiheista, kokeile ensin tavallista tapaa sammuttaa iPhone. Vanhemmissa iPhone-malleissa pidä nukkumis-/herätyspainiketta painettuna ja pyyhkäise sitten Kytke pois päältä liukusäädin. Jos sinulla on uudempi iPhone, pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna, kunnes liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta puhelin vetämällä liukusäädintä. Jos tavallinen iPhonen uudelleenkäynnistysprosessi ei toimi tai korjaa ongelmaa, kokeile näitä neljää vaihetta tässä järjestyksessä:

 1. Hard reset iPhone. Ensimmäinen ja helpoin tapa sammuttaa iPhone, joka ei sammu, on käyttää hard reset -tekniikkaa. Tämä on samanlainen kuin tavallinen tapa käynnistää ja sammuttaa iPhone, mutta se on täydellisempi laitteen ja muistin nollaus. Älä huoli, et menetä mitään tietoja. Käytä kovaa nollausta vain, jos iPhonesi ei käynnisty uudelleen millään muulla tavalla.

 2. Ota AssistiveTouch käyttöön. Tämä on siisti temppu, joka on erityisen hyödyllinen, jos iPhonesi fyysinen Koti-painike on rikki, eikä sitä voida käyttää puhelimen nollaukseen (se toimii myös malleissa, joissa ei ole Koti-painiketta). Tässä tilanteessa sinun on käytettävä ohjelmistovaihtoehtoa. AssistiveTouch tuo näytölle Home-painikkeen ohjelmistoversion ja antaa sinun tehdä kaiken, mitä fyysinen painike voi tehdä.

 3. Palauta iPhone varmuuskopiosta. Jos hard reset ja AssistiveTouch eivät korjaa sitä, ongelmasi liittyy todennäköisesti puhelimen ohjelmistoon, ei laitteistoon. Keskivertoihmisen on vaikea selvittää, onko ongelma iOS:ssä vai asentamassasi sovelluksessa, joten paras vaihtoehto on palauttaa iPhone varmuuskopiosta. Tämä poistaa kaikki tiedot ja asetukset puhelimestasi, poistaa sen ja asentaa sen sitten uudelleen, jotta saat uuden alun. Se ei ratkaise kaikkia ongelmia, mutta ratkaisee paljon.

 4. Ota yhteyttä Applen tukeen. Jos mikään näistä vaiheista ei ratkaissut ongelmaasi eikä iPhone silti sammu, ongelmasi voi olla suurempi tai paljon vaikeampi kuin voit ratkaista kotona. On aika kutsua mukaan asiantuntijat: Apple. Voit saada puhelintukea Applelta (sinua veloitetaan, jos puhelimesi ei ole enää takuun alainen). Voit myös mennä Apple Storeen saadaksesi henkilökohtaista apua. Jos haluat niin, muista varata Apple Genius Bar -aika etukäteen. Tekniselle tuelle on kova kysyntä Apple Storesissa, ja ilman ajanvarausta joudut todennäköisesti odottamaan pitkään ennen kuin pääset puhumaan jonkun kanssa.

FAQ

 • Kuinka korjata Android-puhelin, joka ei sammu?

  Jos Android on jumiutunut, yritä käynnistää se uudelleen painamalla virtapainiketta ja pitämällä sitä painettuna noin 30 sekunnin ajan. Lataa uusin sovellus ja Android-käyttöjärjestelmän päivitykset ja vapauta tilaa laitteesi kiintolevyltä, jos mahdollista. Jos mikään muu epäonnistuu, harkitse Android-puhelimesi tehdasasetusten palauttamista.

 • Miksi näyttöni ei sammu puhelun aikana?

  Yleensä älypuhelin käyttää läheisyysanturia nähdäkseen, milloin olet puhelussa. Se havaitsee, kun korvasi on kosketusnäytön lähellä, ja sammuttaa näytön. Jos näyttö ei sammu puhelun aikana, läheisyysanturi voi olla viallinen, se saattaa vaatia puhdistusta tai puhelimen kotelo tai kansi saattaa estää sen.

Por Markus