Apple App Clipsin kayttaminen iOS 14

App Clips tarjoaa sinulle sovelluksen ominaisuudet vain yhtä käyttöä varten ilman, että sinun tarvitsee ladata koko sovellus ja luoda tili. Applen App Clips -ominaisuus tarjoaa juuri oikeat sovelluksen ominaisuudet juuri silloin, kun tarvitset sitä, nopeasti ja turvallisesti. Tässä on mitä sinun tulee tietää, jotta voit käyttää Apple App Clipsia iOS 14:ssä ja uudemmissa. Sovellusleikkeet eivät ole samoja kuin Applen valmistamat Clips-sovellukset. Se on hämmentävää, tiedämme! Onneksi meillä on kaikki tiedot Clips-sovelluksesta, joilla ei ole mitään tekemistä App-Clipsin kanssa.

Mikä on iPhone App Clip?

Sovellusleikkeet ovat iOS 14:n ja iPadOS 14:n ja uudempien versioiden ominaisuus. Ne tarjoavat sinulle pieniä osia sovelluksen toiminnoista, kun tarvitset niitä ilman, että sinun on ladattava koko sovellusta.

Ajattele asiaa näin: sano, että haluat vuokrata skootterin tai polkupyörän jostakin tienvarsikioskista. App Clipin avulla sinun ei tarvitse ladata koko sovellusta. Sen sijaan lataat vain pienen osan isommasta sovelluksesta, joka sisältää vain sillä hetkellä tarvitsemasi toiminnot (luo tili, maksa ja avaa skootterin tai pyörän lukitus). App Clipin avulla valmistut paljon nopeammin ja pienemmällä tiedonkulutuksella kuin tavallisella sovelluksella. App Clips toimii iPhonessa, iPod touchissa ja iPadissa. App Clips on pohjimmiltaan Applen vastaus Google Instant Appsiin, jotka ovat olleet saatavilla Androidille vuodesta 2018 lähtien.

Kuinka saan iOS-sovellusleikkeen?

Apple App Clip -koodipikakuvake

Sovellusleikkeitä saa parilla tavalla:

  • Sovellusleikekoodi: Yllä olevassa kuvassa näkyy Applen uusi App Clip -koodi. Kun näet jonkin näistä symboleista kaupassa tai paikassa, skannaa se vain laitteesi Kamera-sovelluksella, niin sinua kehotetaan asentamaan koodiin liittyvä sovellusleike.
  • QR koodi: Tylsää vanhoja QR-koodeja voidaan käyttää App Clip -latausten käynnistämiseen.
  • NFC: IPhoneissa, joissa on langattomat NFC-sirut (Near-Field Communication) – eli iPhone 6 -sarja ja uudemmat, napauta iPhoneasi NFC-yhteensopivassa paikassa ladataksesi sovellusleikkeen.
  • Geolocation Mapsissa: Sovellusleikkeitä voidaan myös liittää tiettyihin paikkoihin. Joten kun vierailet kaupassa, kulkuvälineessä, laitoksessa, museossa tai muussa paikassa, Apple Maps -sovellus voi ehdottaa sinulle sovellusleikettä.
  • Safari ja viestit: Safarin verkkosivustot voivat kehottaa sinua lataamaan sovellusleikkeen. Sovellusleikkeitä voidaan jakaa myös Viestit-sovelluksen kautta.

Apple App Clipsin käyttäminen iOS 14:ssä

Näyttökaappauksia App Clipin käyttämisestä iPhonessa

Jos olet valmis käyttämään App Clipiä, toimi seuraavasti:

  1. Etsi meille App Clip -kehote verkkosivustolta QR-koodin avulla, NFC:n tai muulla tavalla.

  2. Lehdistö pelata tai Avata -painiketta (painikkeen nimi vaihtelee riippuen siitä, millainen sovellusleike se on). Riippuen siitä, missä ensimmäinen painike ilmestyi, saatat joutua napauttamaan painiketta näytön alareunassa olevassa ponnahdusikkunassa. Muissa tapauksissa näytön alareunassa oleva ponnahdusikkuna on ensimmäinen asia, jonka näet.

  3. Odota muutama sekunti, että App Clip latautuu ja käynnistyy, ja aloita sitten sen käyttö.

Tuleeko minulla joukko sovellusleikkeitä sotkemaan iPhoneni tai iPadini?

Ei. Ensinnäkin sovellusleikkeet voivat olla kooltaan jopa 10 Mt. Tämä varmistaa, että ne latautuvat nopeasti (nopea pääsy ominaisuuteen on loppujen lopuksi päätavoite tässä), mutta myös sen, että ne eivät vie paljon tilaa laitteeltasi. Mikä parasta, 10 Mt:n App Clip poistetaan automaattisesti laitteeltasi 30 päivän kuluttua sen lataamisesta (vaikka voit poistaa App Clips -sovelluksen manuaalisesti samalla tavalla kuin poistat sovelluksia). Lopuksi sovellusleikkeet eivät lataudu aloitusnäytöllesi, joten ne eivät vie tilaa siellä. Kaikki sovellusleikkeet ladataan automaattisesti iPhonen sovelluskirjastoon.

Tarvitsenko tilin käyttääkseni App Clipsia?

Useimmissa tilanteissa, joissa käyttäisit sovellusleikettä, sinun on myös luotava tili, jos käytät täyttä sovellusta. Mutta jos App Clipsin oletetaan olevan nopeampia ja helpompia kuin täydet sovellukset, miten tilin luominen toimii? App Clips käyttää Applen Sign In With Apple -ominaisuutta, joka otettiin käyttöön iOS 13:ssa. Tämän ominaisuuden avulla voit luoda turvallisia, henkilökohtaisia, kertaluonteisia tilejä yhdellä napin painalluksella. Apple-tileillä kirjautuminen on suojattu Touch ID:llä tai Face ID:llä, joten sinun tarvitsee vain napauttaa tilipainiketta, todentaa itsesi ja tilisi on aktiivinen.

Kuinka maksan sovellusleikeillä?

App Clips käyttää Apple Payta sovelluksen sisäisiin maksuihin. Sinun ei siis tarvitse antaa uusia maksutietoja tai suorittaa muita maksun vahvistusvaiheita käyttääksesi App Clipsia. Käytä Apple Payta normaalisti ja Apple ID:ssäsi olevaa maksukorttia veloitetaan.

Kuinka löydän sovellusleikkeitä iPhonestani tai iPadistani?

Kuvakaappaus iOS 14 -sovelluskirjaston näytöstä

Apple on myös ottanut käyttöön App Library -ominaisuuden iOS 14:ssä ja iPadOS 14:ssä, jonka avulla voit helposti selata laitteellesi asennettuja sovelluksia. Sovellusleikkeet lajitellaan siellä muiden sovellusten ohella tavallisiin luokkiin, ja ne ovat myös saatavilla Äskettäin lisätyt -osiossa. Voit erottaa sovellusleikkeen tavallisesta sovelluksesta, koska sovellusleikkeen sovelluskuvakkeen ympärillä on katkoviiva.

Por Markus