expand iphone memory 5a38182e5b6e24003718f209

Muisti ei todennäköisesti lopu kesken, jos sinulla on premium-iPhone, joka tarjoaa jopa 512 Gt tallennustilaa, mutta kaikilla ei ole sellaista. Koska jokainen iPhone on täynnä musiikkia, valokuvia, videoita ja sovelluksia, 16 Gt, 32 Gt tai jopa 64 Gt tallennustilaa sisältävien mallien omistajilta saattaa lopulta loppua muisti. Monet Android-laitteet tarjoavat laajennettavaa muistia, jotta niiden omistajat voivat lisätä puhelimen tallennuskapasiteettia. Mutta nämä ovat Android-laitteita; entäs iPhonet? Voitko päivittää iPhonesi muistin?

Ero RAM-muistin ja tallennustilan välillä

Jotta voit vastata, voitko laajentaa iPhonesi muistia, on tärkeää ymmärtää, millaisesta muistista puhut. Mobiililaitteet käyttävät kahdentyyppistä muistia: tietojen tallennustila (Flash-tallennustila) ja muistisirut (RAM), joita laite käyttää käyttöjärjestelmän ja sovellusten aikana. Tässä artikkelissa käsitellään iPhonen tallennustilan laajentamista. RAM-muistin päivittämiseen ei ole vaihtoehtoja. Tätä varten sinun on hankittava iPhoneen sopiva muisti, avattava iPhone ja poistettava ja vaihdettava puhelimen elektroniikka. Jopa laitteiston ja taitojen hankkiminen mitätöisi iPhonen takuun ja altistaisi sen vaurioille. Luonnollisesti tämä on parhaimmillaan riskialtista ja pahimmillaan tuhoisaa. Älä tee sitä.

Et voi päivittää iPhonen muistia

Valitettavasti kysymykseen iPhonen tallennustilan päivittämisestä on helppo vastata: iPhonen muistikapasiteettia ei ole mahdollista päivittää. Muissa älypuhelimissa tallennuskapasiteetin lisääminen tarkoittaa yleensä sitä, että puhelin tukee irrotettavaa tallennustilaa, kuten SD-korttia. SD-kortilla voit rakentaa puhelimeen jonkin verran tallennustilaa ja laajentaa sitä sitten irrotettavalla kortilla. IPhone ei tue tätä (iPhone melkein rajoittaa käyttäjien päivitykset laitteistoon; tämä voi myös olla syy siihen, miksi akku ei ole käyttäjän vaihdettavissa). Toinen tapa lisätä muistia iPhoneen on antaa ammattitaitoisen teknikon asentaa se. Emme tiedä yhtään yritystä, joka tarjoaisi kyseistä palvelua. Itse asiassa edes Apple ei tarjoa sitä. Joten jos et voi päivittää iPhonen muistia, mitä voit tehdä?

Kotelot, jotka laajentavat iPhonen muistia

Helppo vaihtoehto iPhonen muistin päivittämiseen joissakin malleissa on kotelo, jossa on lisätallennustilaa. Mophie, joka myy sarjaa erittäin hyviä pitkän käyttöiän akkuja, tarjoaa Space Packin. Tämä on iPhone-kotelo, joka pidentää sekä akun käyttöikää että säilytystilaa. Se tarjoaa Mophien mukaan jopa 100 % pidemmän akun käyttöiän sekä 32 Gt tai 64 Gt lisätallennustilaa. Tämän lisävarusteen suurin rajoitus on, että Mophie ei näytä valmistavan sitä enää, ja se on tehty vain iPhone 5/5S/SE:lle ja iPhone 6/6 Plus/6S/6S Plus:lle. Toinen vaihtoehto iPhone 6- ja 6S-sarjoille on SanDisk iXpand -kotelo. Voit saada 32 Gt, 64 Gt tai 128 Gt tallennustilaa tällä kotelolla ja voit valita neljästä väristä, mutta siinä ei ole ylimääräistä akkua. SanDisk ei enää luettele tapausta verkkosivustollaan, mutta saatat löytää sen kolmannen osapuolen myyjiltä. Vaikka lisämuistilla varustetun kotelon käyttö ei ole yhtä tyylikästä kuin iPhonen muistin laajentaminen, se on toiseksi paras asia. Emme ole nähneet laajoja säilytyskoteloita viimeaikaisille iPhoneille. Tämä on hyvä vaihtoehto vanhemmille malleille, mutta se ei enää näytä olevan lisävarustevalmistajien tuote.

Peukaloasemat, jotka päivittävät iPhonen muistia

Kuva kahdesta iPhonesta, joissa on laajennettavat USB-tikut

Jos et halua koteloa, voit valita pienen, kevyen USB-tikun, joka liitetään Lightning-porttiin iPhone 5:ssä ja uudemmissa. Yksi tällainen laite, SanDiskin iXpand, tarjoaa jopa 256 Gt lisätallennustilaa. Lisäbonuksena se tukee myös USB:tä, joten voit liittää sen tietokoneeseen tiedostojen siirtämistä varten. Samankaltainen vaihtoehto, LEEF iBridge, tarjoaa saman tallennuskapasiteetin ja USB-portin. On myös monia muita vaihtoehtoja monilta muilta valmistajilta. Koska ne ovat erinomaisia ​​lisälaitteita, ne eivät ole kaikkein tyylikkäimpiä laitteita, mutta ne tarjoavat joustavuutta ja runsaasti säilytystilaa.

Langattomat ulkoiset kiintolevyt iPhonellesi

Kuva kolmesta langattomasta tallennuslaitteesta iPhonelle

Kolmas vaihtoehto tallennustilan lisäämiseksi iPhoneen on Wi-Fi-yhteys. Kaikkia Wi-Fi-ominaisuuksilla varustettuja ulkoisia kiintolevyjä ei voi käyttää iPhonen kanssa – etsi sellainen, joka tukee erityisesti iPhonea. Jos löydät sellaisen, voit lisätä puhelimeesi satoja gigatavuja tai jopa teratavuja tallennustilaa. Ennen kuin ostat, sinun on otettava huomioon kaksi asiaa:

  1. Siirrettävyys: Jopa pieni kannettava kiintolevy on suurempi kuin kotelo. Et ota kiintolevyäsi mukanasi kaikkialle, joten kaikki sillä oleva ei ole aina saatavilla.
  2. Integrointi iPhone-sovelluksiin: Ulkoisille kiintolevyille tallennettuja tietoja käsitellään erillisinä iPhonesi sisäisestä muistista. Tämän seurauksena kiintolevylle tallennettuja valokuvia voi käyttää kiintolevysovelluksen kautta, ei Valokuvat-sovelluksen kautta.

Plussana on se, että ulkoinen kiintolevy on monipuolisempi, koska sitä voidaan käyttää myös Macin tai PC:n kanssa, joten voit ottaa kaksinkertaisen kuormituksen irti tällaisesta kiintolevystä. Etkö ole varma, mikä kiintolevy sopii sinulle parhaiten? Lue lisää upeista kiintolevyistämme kohdasta 9 parasta ulkoista kiintolevyä.

Por Markus