iphone 5 large 5b23abea119fa80036e0e1d2

Otettu käyttöön: 12. syyskuuta 2012
Poistettu: 10. syyskuuta 2013

IPhone 5 on esimerkki Applen mallista tuoda merkittäviä uusia ominaisuuksia puhelimiin täydellä mallinumerolla. Esimerkiksi iPhone 4 ja 4S käyttävät molemmat olennaisesti samaa muotoilua, mutta on heti selvää, että iPhone 5 eroaa näistä malleista. IPhone 5 oli ensimmäinen 4G-iPhone. Ota selvää, miksi se ei ollut iPhone 4 tai 4S.

iPhone 5:n laitteistoominaisuudet

iPhone 5:n tärkeimmät uudet laitteistoominaisuudet ovat:

 • 4 tuuman Retina-näyttö, jonka resoluutio on 1136 x 640. Kaikissa aiemmissa iPhoneissa oli 3,5 tuuman näyttö. Kuten aiemmissa Retina-näytöissä, tässä näytössä on 326 pikseliä tuumalla.
 • Apple A6 -prosessori. IPhone 5 on ensimmäinen laite, joka käyttää tätä prosessoria. Yhtiö väittää tarjoavansa kaksinkertaisen suorituskyvyn iPhone 4S:n A5-sirun suorituskykyyn verrattuna.
 • 4G LTE -verkkotuki ja DC-HSDPA-verkkotuki.
 • Kaksikaistainen 802.11n Wi-Fi (tukee 2,4 GHz ja 5 GHz verkkoja).
 • Panoraamakuvien tuki.
 • Lightning liitin. Tämä pienempi, käännettävä liitin käyttää vain 9 nastaa toisin kuin aikaisempi 30-nastainen Dock Connector, mikä mahdollistaa ohuemman puhelimen.

Monet muut puhelimen avainelementit ovat samat kuin iPhone 4S:ssä, mukaan lukien FaceTime, A-GPS, Bluetooth sekä ääni- ja videoominaisuudet. Jos haluat tarkastella syvällistä iPhone 5:n painikkeita, portteja ja ominaisuuksia, tutustu iPhone 5:n laitteistoominaisuuksiin. Ilmeisin muutos on, että iPhone 5:n näyttö on suurempi: 4 tuumaa verrattuna 4S:n 3,5 tuuman näyttöön. – ja niin puhelin on isompi. Mutta enemmän kuin pelkkä suurempi näyttö tekee iPhone 5:stä ainutlaatuisen. Konepellin alla on useita parannuksia, jotka tekevät siitä huomattavan päivityksen.

iPhone 5 kamerat

Kuten aikaisemmissa malleissa, iPhone 5:ssä on kaksi kameraa, yksi takana ja toinen käyttäjää kohti FaceTime-puheluita varten. IPhone 5:n takakamera ottaa 8 megapikselin valokuvia ja tallentaa videota 1080p HD -tarkkuudella. Huolimatta näistä yhtäläisyyksistä iPhone 4S:n kanssa, monet asiat ovat erilaisia. Uuden laitteiston, kuten safiirilinssin ja A6-prosessorin, ansiosta Apple väittää, että tällä kameralla otetut kuvat ovat luonnollisempia, ne tallentuvat jopa 40 % nopeammin ja ovat parempia hämärässä. Se lisää myös tuen jopa 28 megapikselin panoraamakuville, jotka on otettu ohjelmistolla. Käyttäjälle suunnattua FaceTime-kameraa on myös parannettu merkittävästi. Se tarjoaa 720p HD -videota ja 1,2 megapikselin valokuvia.

iPhone 5 -ohjelmiston ominaisuudet

Tärkeimmät ohjelmistolisäykset iPhone 5:een, jotka saapuvat esiasennetun iOS 6:n ansiosta, ovat:

 • Passbook (nyt nimeltään Wallet).
 • Applen tekemä Maps-sovellus, joka sisältää vaiheittaisen GPS-navigoinnin.
 • Parannetut Siri-ominaisuudet.
 • Älä häiritse.
 • FaceTime mobiiliverkkojen kautta, jos saatavilla.
 • Facebookin integrointi.

iPhone 5 kapasiteetti ja hinta

16GB 32GB 64GB
Kahden vuoden sopimuksella 199 dollaria 299 dollaria 399 dollaria
Ilman kahden vuoden sopimusta 449 dollaria 549 dollaria 649 dollaria

Akun kesto iPhone 5

kaikki ajat tunneissa

Puhua Internet audio- Video
iPhone 5 8 (3G) 8 (4G LTE)
8 (3G)
10 (Wi-Fi)
40 10

iPhone 5 kuulokkeet

iPhone 5:n mukana tulee Applen EarPods-kuulokkeet, jotka ovat uusia syksyllä 2012 julkaistuissa Apple-laitteissa. Applen mukaan EarPods on suunniteltu sopimaan paremmin käyttäjän korvaan ja tarjoamaan paremman äänenlaadun.

Yhdysvaltain puhelinyhtiöt

 • AT&T
 • Sprintti
 • T-Mobile (ei julkaisun yhteydessä, mutta T-Mobile lisäsi tuen iPhonelle myöhemmin)
 • Verizon

värit

 • musta
 • Valkoinen

iPhone 5 koko ja paino

Mitat tuumina; paino unsseina

Korkeus Leveys Paksuus Paino
iPhone 5 4.87 2.31 0,30 3.95

Saatavuus

IPhone 5 julkaistiin 21. syyskuuta 2012 Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Japanissa, Hongkongissa ja Singaporessa. Se debytoi 28. syyskuuta 2012 Itävallassa, Belgiassa, Tšekin tasavallassa, Tanskassa, Virossa, Suomessa, Unkarissa, Irlannissa, Italiassa, Liechtensteinissa, Liettuassa, Luxemburgissa, Alankomaissa, Uudessa-Seelannissa, Norjassa, Puolassa, Portugalissa, Slovakiassa, Sloveniassa ja Espanjassa , Ruotsi ja Sveitsi. Puhelin oli saatavilla 100 maassa joulukuussa 2012.

iPhone 4S:n ja iPhone 4:n kohtalo

IPhone 4S:n mallin mukaisesti iPhone 5:n käyttöönotto ei merkinnyt kaikkien aiempien mallien lopettamista. Vaikka iPhone 3GS oli tuolloin eläkkeellä, iPhone 4S:n ja iPhone 4:n myynti jatkui jonkin aikaa. 4S oli saatavilla 99 dollarilla 16 Gt:n mallissa, kun taas 8 Gt:n iPhone 4 oli ilmainen kahden vuoden sopimuksella.

Tunnetaan myös: Kuudennen sukupolven iPhone, iPhone 5, iPhone 5G, iPhone 6G

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Por Markus