Adobecratingpdf 2baefa3791f4467f92c28ff39ec8b098

Paperiasiakirjojen muuntaminen PDF-tiedostoiksi on mahdollista skannerilla ja Adobe Acrobatilla tai muulla PDF-tiedostoja luovalla ohjelmistolla. Ja jos skannerissasi on asiakirjansyöttölaite, voit muuntaa useita sivuja PDF-muotoon kerralla. Jos sinulla ei ole skanneria tai all-in-one-tulostinta, älä huoli: sitä varten on sovellus.

Muunna paperi digitaalisiksi tiedostoiksi Adobe Acrobatilla

Jos haluat muuntaa paperiasiakirjoja PDF-tiedostoiksi Adobe Acrobatilla, liitä skanneri tietokoneeseen kaapelilla tai langattomasti ja:

 1. Lisää paperi tai paperit, jotka haluat muuntaa skanneriisi.

 2. Avata Adobe Acrobat ja valitse sitten Tiedosto > Luoda > PDF skannerista.

  Adobe Acrobat, valitse Luo > PDF Scannerista»  src=»https://www.lifewire.com/thmb/X-RyWsKoONJVdcXt0UYdO1mhxMU=/1600×0/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc()/createpdffromscanner-d8aabfcef1654c.4da3ea27f4c8″  ></p>
</li>
<li>
<p>Vuonna <b>Skanneri</b> avattavasta luettelosta, valitse skanneri tai tulostin.</p>
</li>
<li>
<p>Säilytä skannerin oletusasetukset tai valitse uusi asetus. Valitse <b>Skannata</b>.</p>
<p><img width=

 3. Kun Acrobat on skannannut ja lukenut asiakirjasi, valitse Tallentaa -kuvaketta Nimetön.PDF -välilehti.

  Adobe Acrobat - valitse Tallenna-kuvake.

 4. Vuonna Tallenna PDF-muodossa ikkunassa, valitse mihin haluat tallentaa PDF-tiedoston (Tietokoneeni tai Asiakirjan pilvi). Valitse sitten tarvittaessa Pakkaa PDF tai Rajoita muokkausta. Kun tallennat PDF-tiedoston tietokoneellesi, valitse Valitse toinen kansio nimetä ja valita Tallentaa tallentaaksesi tiedoston kansioon.

  Adobe Acrobat - Valitse tiedostoasetukset ja kansio.

Macin esikatselun käyttäminen paperin muuntamiseen digitaaliseksi

Mac-tietokoneissa on Preview-niminen sovellus. Monet all-in-one-kotitulostimet ja skannerit ovat käytettävissä Esikatselu-sovelluksessa.

 1. Lataa asiakirja skanneriin tai all-in-one-tulostimeen.

 2. tuoda markkinoille Esimerkkija valitse sitten Tiedosto > Tuo osoitteesta [your scanner’s name].

 3. Valita PDF kuin Muoto esikatselunäytössä. Tee muut muutokset asetuksiin, kuten kokoon ja väriin tai mustavalkoiseen.

 4. Valitse Skannata.

 5. Valitse Tiedosto > Tallentaa ja anna tiedostolle nimi.

All-in-one-tulostimien käyttäminen

Jos sinulla on all-in-one tulostin- ja skanneriyksikkö, sen mukana tuli luultavasti kaikki mitä tarvitset asiakirjojen skannaamiseen PDF-muotoon. Kaikki johtavat tulostinvalmistajat valmistavat all-in-one-laitteita. Tarkista laitteen mukana tulleet asiakirjat.

Skannaa paperia älypuhelimella tai tabletilla

Jos sinulla ei ole paljon skannattavia papereita, skannaa asiakirjat älypuhelimen tai tabletin sovelluksella. Esimerkiksi Google Drive -sovellus sisältää OCR-ohjelmiston, jonka avulla voit skannata asiakirjoja ja tallentaa ne Google Driveen. Adoben avulla voit skannata asiakirjoja tietokoneellasi, ja Adobe Scan -sovelluksella voit skannata asiakirjoja älypuhelimella. Lataa iOS-sovellus Apple Storesta tai lataa Android-sovellus Google Playsta. Edistyneemmille ominaisuuksille on maksettu suunnitelma; ilmainen versio sisältää kuitenkin tarpeeksi ominaisuuksia useimmille käyttäjille. Muita samanlaisen palvelun tarjoavia sovelluksia, sekä maksullisia että ilmaisia, on saatavilla. Etsi App Storesta tai Google Playsta sovelluksia, joissa on tarvitsemasi skannausominaisuudet.

Por Markus