GettyImages 485907396 5a42df434e46ba0036223a84 5b1939f0ff1b780036f8ea7b

Onko sinulla vaikeuksia löytää Uber-kuljettajaasi? Opi käyttämään Uber Beaconia ja Uber-sijainnin jakamista varmistaaksesi, että pääset aina oikeaan ajoneuvoon. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Uber-sovellusta iOS:lle ja Androidille.

Mikä on Uber Beacon?

Uber on luonut Beacon-nimisen laitteen, jonka avulla on helpompi määrittää, mihin autoon mennä. Värien täsmäysteknologian avulla Bluetooth-yhteensopiva Beacon-laite sijoitetaan kuljettajan tuulilasin taakse ja siinä on helposti tunnistettava Uber-sovelluksen logo. Beacon hehkuu kirkkaasti siinä värissä, jonka ratsastaja valitsee sovelluksessa, jolloin se erottuu joukosta joutokäynnillä samankaltaisia ​​autoja.

Kaikilla Uber-kuljettajilla ei ole Beaconia. Elokuusta 2020 lähtien Uber Beacon on saatavilla vain tietyissä kaupungeissa.

Miten Uber Beacon toimii?

Jos kuljettajan, jonka kanssa olet muodostanut laiteparin, kojelaudassa on Uber Beacon, sovellus pyytää sinua asettamaan värin. Näkyviin tulee käyttöliittymä, joka kehottaa sinua vetämään liukusäätimen käytettävissä olevien värien yli. Tässä vaiheessa Uber suosittelee pitämään puhelinta ylhäällä, kun etsit autoa, jotta kuljettaja näkee vastaavan värin ja voi soittaa sinulle tarvittaessa. Jos palaat sovellukseen ja muutat väriä, muutos näkyy automaattisesti kuljettajan majakassa.

Jaa Uber Live -sijainti

Toinen ominaisuus, joka helpottaa kuljettajien yhteydenpitoa matkustajiin, on reaaliaikainen sijainnin jakaminen. Vaikka sinun on annettava osoite kyytiä pyytäessäsi, tiettyjä noutopaikkoja voi joskus olla vaikea löytää, kun olet vilkkaalla julkisella paikalla. Tämä johtaa yleensä jonkinlaiseen viiveeseen ja johtaa yhteen tai useampaan puheluun tai tekstiviestiin sinun ja kuljettajan välillä. Reaaliaikainen sijainnin jakaminen antaa kuljettajalle mahdollisuuden määrittää tarkan sijaintisi sovelluksen käyttöliittymän kautta. Tämä toiminto ei ole oletusarvoisesti käytössä, joten sen aktivointi edellyttää manuaalista toimintoa. Kun haku on alkanut, napauta harmaata kuvaketta näytön oikeassa alakulmassa ja napauta sitten Vahvistaa ponnahdusikkunassa jakaaksesi sijaintisi. Uusi kuvake ilmestyy kartan oikeaan alakulmaan osoittamaan, että elävä sijaintisi jaetaan. Napauta kuvaketta milloin tahansa poistaaksesi tämän ominaisuuden käytöstä.

Reaaliaikainen sijainnin jakaminen Uberissa

Voit myös vaihtaa live-sijainnin jakamista siirtymällä osoitteeseen asetukset > Tietosuoja-asetukset > Paikka > Jaa live-sijainti Uberin päävalikossa.

Miksi käyttää Uber Beaconia ja sijainnin jakamista?

Kun Uber-ajopyyntösi hyväksytään ensimmäisen kerran, sinulle esitetään asiaankuuluvat tiedot, kuten kuljettajan nimi ja kuva hänen kasvoistaan. Vielä tärkeämpää on, että ajoneuvosta on myös tärkeitä tietoja, kuten merkki, malli ja rekisterinumero. Jos sinut noudetaan vähemmän kiireiseltä alueelta, nämä tiedot riittävät yleensä oikean auton tunnistamiseen. Näin ei kuitenkaan aina ole vilkkailla alueilla, joilla on paljon yhteisiä autoja ja takseja. Useiden ajoneuvojen rekisterikilpien tarkistaminen pimeässä ei aina ole helppoa. Vielä pahempaa on, että monilla Uber-kuljettajilla on samanlaisia ​​malleja. Se voi olla erityisen hankalaa konserttisalien, urheilutapahtumien, kiireisten hotellien ja lentokenttien ulkopuolella. Uber Beacon ja sijainnin jakaminen luotiin auttamaan ajajia ja kuljettajia näissä tilanteissa.

Por Markus