GettyImages 486393831 5a8605ca43a103003675ddea

Tarvitsetko ilmaisia ​​ohjaimia laitteistollesi, mutta et tiedä mistä etsiä? On monia verkkosivustoja, jotka myyvät ohjelmia ja palveluita, jotka lataavat ohjaimia puolestasi, mutta ilmaiset ohjaimet ovat tietysti parempi tarjous. Ennen kuin etsit, mistä ladata ilmaisia ​​ohjaimia, sinun pitäisi tietää, että ilmaiset ohjaimet ovat normi, eivät päinvastoin. Älä mene lankaan noista kalliista latausohjelmista ja ohjainsivustoista, joissa on kalliita ohjelmistoja ja tilausmaksuja. Näiden latausten veloitus on järjestelmä, jonka uhriksi kenenkään ei pitäisi joutua. Tässä on eri tapoja ladata ilmaisia ​​ohjaimia laitteistollesi, järjestettynä samalla tavalla kuin sinun pitäisi etsiä niitä:

Suoraan laitteiston valmistajalta

Ensimmäinen ja paras paikka etsiä ilmaisia ​​laiteajureita on laitevalmistajan verkkosivustolta. Nämä ovat valmistajan itsensä jakamia alkuperäisiä ajureita – hanki ne ennen kuin etsit muualta. Sinun tarvitsee vain ladata ne ja päivittää sitten tietokoneesi ohjain. Jos esimerkiksi ostit juuri Logitech-verkkokameran tai NVIDIA-näytönohjaimen tietokoneellesi, voit käydä Logitechin tukisivulla tai NVIDIA-ohjainlataussivulla löytääksesi ja ladataksesi oikean ohjaimen, jota se tarvitsee toimiakseen kunnolla.

Jotkut yritykset tarjoavat helppokäyttöisiä ohjainpäivitystyökaluja. Nämä ovat samanlaisia ​​kuin alla käsitellyt ohjainpäivitykset, mutta ne ovat valmistajakohtaisia. Voit esimerkiksi päivittää NVIDIA-ohjaimet GeForce Experience -sovelluksella tai käyttää Intel Driver & Support Assistant -apuohjelmaa Intel-laitteistossasi.

Luotetun ohjelmistonjakosivuston käyttäminen

Siinä harvinaisessa tapauksessa, että et löydä ohjaimia laitteistollesi valmistajan verkkosivustolta, saatavilla on useita muita ohjainten latauslähteitä, kuten DriverGuide. Tämä voi tapahtua, jos yritys lopettaa toimintansa tai jos etsit kuljettajaa erittäin vanhalle laitteistolle. Oli syy mikä tahansa, sinun ei tarvitse maksaa siitä. Kun olet ladannut oikeat tiedostot, ohjaimen päivittäminen on erittäin helppo tehtävä, jonka kuka tahansa voi tehdä.

Ilmaisen ohjainpäivitysapuohjelman kautta

On kuitenkin olemassa ohjainpäivitysohjelmia, jotka voivat olla hyödyllisiä, ainakin säästämään aikaasi. Onneksi on monia ilmaisia, jotka ovat aivan yhtä hyviä kuin voit maksaa. Vaikka useimmat toimivat samalla tavalla, suosikkimme on Driver Booster. Tämä ohjelma etsii tietokoneestasi puuttuvien ja vanhentuneiden ohjaimien varalta, ja lataa sitten sinulle sopivan ohjaimen. Sinun tarvitsee vain napsauttaa muutamaa painiketta ja vahvistaa asennukset.

Saatavilla olevat päivitykset Driver Boosterissa

Muistettavaa ohjaimien lataamisessa

Muista, että kaikki kuljettajat ovat ilmaisia! Sinun pitäisi pystyä lataamaan melkein mikä tahansa ohjain suoraan ohjaimen lähteestä – valmistajalta – ilman kustannuksia. Mutta vaikka et voisikaan, muut ylhäältä löytyvät vaihtoehdot ovat yleensä erittäin hyödyllisiä ilmaisten ohjaimien löytämiseen. Ole hyvä ja tiedä, että et tarve päivittääksesi ajurit säännöllisesti. Jos sinulla ei ole ongelmia laitteiston kanssa etkä etsi lisäominaisuuksia, sinun ei tarvitse päivittää ohjaimia ollenkaan. Jos ääni esimerkiksi lakkaa toimimasta, äänikortin ohjain on saattanut olla vioittunut tai poistettu. Siinä tapauksessa voit asentaa äänikortin ohjaimen uudelleen. Kuitenkin, jos äänikorttisi on toiminut hyvin, sitä ei tarvitse päivittää, vaikka se olisikin voisi päivitetään uuteen versioon. Jotkut ihmiset ovat varovaisia ​​laiteajurien päivittämisessä, ehkä siksi, että heillä on aiemmin ollut huonoja kokemuksia tai koska he ovat huolissaan siitä, että tämä saa heidän laitteensa lakkaamaan toimimasta. Tämä on toinen syy, miksi sinun ei tarvitse huolehtia ohjaimen päivittämisestä laitteelle, joka ei selvästikään tarvitse päivitystä.

Por Markus