Apple watch series7 lineup 02 09142021 ae0f57f1013d410fb87d87adb50fa8c7

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Apple Watch Series 7 on enemmän samanlainen.
  • Tuo litteä Apple Watch -huhu? Täysin väärin.
  • Gadgetien päivittäminen vuosittain on huono idea.

Huolimatta Applen väitteistä, että Apple Watchilla on aivan uusi muotoilu, melkein mikään ei ole muuttunut. Ja se on vain hienoa. Katso nopeasti ja Apple Watch Series 7 näyttää aivan samalta kuin mikä tahansa muu Apple Watch tähän mennessä. Perheen samankaltaisuus on vahva – se on edelleen pyöreä möykky, joka kuplii ranteesta ja näyttää enemmän dorkwearilta kuin tyylikkäältä kellolta. En voi kertoa kuinka onnellinen olen siitä. Omistan tavallisen Apple Watch Series 5:n, enkä todellakaan pidä sipulimäisestä ulkonevasta muodosta. Jos Series 7 olisi seurannut huhuja tyylikkäästä uudesta muotoilusta litteillä sivuilla, olisin hypännyt siihen heti. Mutta tämän jalankulkuremontin avulla voin säästää itselleni satoja dollareita enkä menetä mitään.

kypsyys

Alkuvuosina uudella tuotekategorialla on taipumus muuttua ja muuttua ennen ihanteellisen lopullisen muodon saavuttamista. Muutamissa ensimmäisissä iPhone-malleissa leikittiin materiaaleilla ja muodolla, ennen kuin siirryttiin hitaasti muunnelmiin lasista alumiinin tai teräksen kanssa. Myös Mac-kannettavat olivat alussa villiä, mutta ne eivät ole muuttuneet paljoa yli kymmeneen vuoteen. Tämän jalankulkuremontin avulla voin säästää itselleni satoja dollareita enkä menetä mitään. Apple Watch näyttää saavuttaneen tämän kypsyyden muuttamatta merkittävästi muotoaan. Se muuttui tuskin käyttökelpoisesta laitteesta melko kykeneväksi sovellusalustaksi säilyttäen samalla kuplan muodon, jonka tunnemme ja siedämme. Tämä uusin versio on pieni kehitys, jossa on suurempi näyttö ja pienemmät näytön reunat, mutta parannukset ovat asteittain. Ja se on ihan hyvä.

Tarpeeksi hyvä

Jotkut laitteet ovat arvokkaita, vaikka ne olisivat vain «riittävän hyviä». Apple Watch on yksi niistä. Käytämme sitä ilmoituksiin, sään tai päivittäisen askelmäärämme tarkastelemiseen, ja luotamme erilaisiin antureisiin kunto- ja terveysseurantaan. Joillekin meistä se on välttämätön työkalu, ja meistä tuntuu oudolta aloittaa päivä ilman sitä. Mutta se on jo tarpeeksi hyvä. Toisin kuin iPhonessa, jossa uusi kamera voi todella vaikuttaa ja enemmän tehoa voi muuttaa sen koko tunnelmaa, Watch on hyvä sen kanssa sellaisena kuin se on. Tämä ei tarkoita, etteikö se voisi käyttää parannuksia. Vain niiden pitäisi olla melko suuria parannuksia oikeuttaakseen päivityksen.

Apple Watch Series 7 eri väreissä eri kellonrannekkeilla

Tämä saattaa olla syy, joka teki huhuista litteästä Apple Watchista niin vakuuttavia. Nykyistä Apple Watchia ei pidä sekoittaa tavalliseen kelloon. Se on vain liian paksu ja iso. Kokeile pujottaa siihen sopiva paidan mansetti, niin tiedät heti, että kyseessä on pieni tietokone, ei toimiva koru. Mutta uusi, ohuempi muoto olisi todellinen askel eteenpäin esteettisesti. Ja estetiikka on kiistatta tärkeämpää kellossa kuin missään muussa laitteessa, koska se on ainoa, jota käytät. Se on myös ainoa, jota ei käytännössä voi muokata kotelolla tai tarroilla, kuten puhelimen, kannettavan tietokoneen tai iPadin kanssa.

Normalisointi

Teknologiatoimittajana olen tottunut «päivittämään» yhä käyttökelpoisten gadgetien uudempiin versioihin. Kirjoitin ennen Applen laitteille ohjeita, ja se edellytti uusimpien mallien käyttöä. Useimmat ihmiset eivät tee tätä. Useimmat ihmiset säilyttävät vanhan puhelimensa, kunnes näyttö on liian haljennut käytettäväksi tai heidän suosikkisovelluksensa lakkaavat tukemasta vanhoja laitteitaan. Miksi? Koska tämä tavara on kallista ja toimii vuosia.

sivukuva Apple Watch -sarjasta 7

Kaikista Apple-laitteistani kello on se, jota en päivitä ennen kuin se on rikki tai kuollut, koska miksi minun pitäisi? Hän tekee silti kaiken täydellisesti. Akku kestää koko päivän ja tekee edelleen kaiken, mitä varten sen ostin. Ehkä tämä on opetus. On helppo vakuuttaa itsellemme, että tarvitsemme uusimman laitteiston, ja meillä on jopa erityinen sanasto sen perustelemiseksi. Sanomme esimerkiksi «päivitä» «heitä pois ja osta uusi» sijaan. Ehkä on hyvä hidastaa vauhtia ja vain nauttia mahtavasta tekniikasta, joka meillä on. Ja ympäristö- ja taloudellisten etujen lisäksi on toinen bonus, että et osta uutta laitetta joka vuosi. Jos lykkäät sitä muutamaksi vuodeksi, ero vanhan ja uuden välillä on valtava, eikä vain pieni spesifikaatio- ja nopeushäviö. Se on win-win kaikkialla paitsi yrityksiä, jotka myyvät niitä.

Por Markus