Crowd PaulBradbury Getty 5a1399ceec2f6400374152b2

Mitä tietää

  • Etsi asento, jossa voit poistaa tuntemattomien kasvot ja yrittää tasapainottaa itseäsi mahdollisimman paljon.
  • Kokeile ampua korkeammalta näköalalta ja ohjaa itseäsi niin, että ainakin osa väkijoukosta on sinua päin.
  • Kuvaa matalalla syväterävuudella vähentääksesi taustahäiriötä, käytä kallistettavaa LCD-näyttöä ja kokeile kuvaamista lantiolta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit ottaa upeita yleisökuvia. Joukkokuvaus on haaste, mutta voit torjua mahdollisia ongelmia hyvillä kuvaustekniikoilla.

Vältä harhaanjohtavia kasvoja

Ilmeisesti tärkeintä on varmistaa, että muut ihmiset eivät vaikuta negatiivisesti otoksesi. Ne voivat osittain estää näkymän ja vaikuttaa kuvan sommitteluun. Etsi paikka, jossa voit poistaa valokuvasta tuntemattomien kasvot ja pitää kohteen oikeassa paikassa kehyksessä.

Varo kameran tärinää

Jos yrität ottaa pitkän zoomauskuvan väkijoukon takaa, kamerasi saattaa kärsiä kameran tärähdyksestä. Mitä suurempaa suurennusta käytät kameran optisella zoomilla, sitä todennäköisemmin kameran tärinän aiheuttama sumeus on pieni. Yritä tasapainottaa itseäsi mahdollisimman paljon, mikä voi olla vaikeaa, jos väkijoukko työntää sinua, tai kuvaa suljinprioriteettitilassa käyttääksesi nopeinta suljinnopeutta.

Ylös, ylös ja ammu

Kiipeä korkeammalle, jos voit. On helpompi ottaa kuvia ilman, että muut väkijoukossa estävät sinua, jos voit liikkua väkijoukon yläpuolella. Jos olet ulkona, käytä pientä tiiliseinää tai ulkoportaikkoa kuvien ottamiseen. Tai etsi terassi rakennuksen toisesta kerroksesta, jotta sinulla on parveke valokuvausta varten.

Käytä joukkoa

Joskus saatat haluta ottaa kuvan, jossa näkyy itse väkijoukko. Yritä ohjata itseäsi niin, että ainakin osa väkijoukosta on sinua päin. Kuvasi itse joukosta näyttävät paremmilta, jos näet valokuvassa yksittäiset kasvot useiden kymmenien päiden selän sijaan. Jälleen, jos pystyt nousemaan, onnistut paremmin näyttämällä väkijoukon leveyttä ja syvyyttä.

Pienennä syväterävyyttä

Jos mahdollista, yritä ampua matalalla syväterävyysalueella. Kun sumennat suuren osan kuvasta, kuvan taustalla on vähemmän häiriötekijöitä, mikä voi olla ongelma monille ympärillä oleville ihmisille. Sumean taustan ansiosta kohde erottuu joukosta. Toisaalta, jos yrität keskittyä johonkin taustalla olevaan, joka ei ole joukosta, kuten lavalle tai yllä olevassa kuvassa näkyvään stadionin katon arkkitehtoniseen suunnitteluun, sinun on kuvattava suurella syväterävuudella. Tässä tapauksessa kymmenien päiden selät otossa on luultavasti väistämätöntä.

Käännettävän LCD-näytön käyttö

Digikameran LCD-näyttö

Jos sinulla on kamera, jossa on nivelletty LCD-näyttö, sinulla on parempi onni kuvata väkijoukossa. Pidä kameraa pään yläpuolella ja toivottavasti väkijoukossa olevien ihmisten pään yläpuolella käyttämällä kallistettua LCD-näyttöä rajataksesi kohtauksen oikein. Ole tietoinen ympärilläsi olevista ihmisistä, varsinkin jos olet esityksessä tai urheilutapahtumassa. Vaikka se on yleistä sosiaalisen median/mobiilivalokuvaajien maailmassa, on tärkeää muistaa, että on harkitsematonta seisoa väkijoukon keskellä ja estää muiden näkemys kuvasarjaa otettaessa.

Ammunta lantiolta

Yksi tekniikka, jota kannattaa kokeilla silloin tällöin, kun ammutaan väkijoukossa, on «lantioammunta». Pidä kameraa vyötärön korkeudella ja paina laukaisinta useita kertoja, kun panoroit tai kävelet väkijoukon läpi. Vaikka et pysty sommittelemaan kohtausta tällä menetelmällä, ei ole selvää, että otat valokuvia, jolloin joukossa olevat ihmiset voivat käyttäytyä luonnollisemmin. Saat todennäköisesti paljon käyttökelvottomia valokuvia tällä tekniikalla, mutta voit tallentaa jotain erityistä.

Por Markus