camera 56e0976d3df78c5ba0566b37

Laiteohjelmisto on ohjelmisto, joka kertoo laitteistolle, kuinka sen tulee toimia. Ja kuten muissakin laitteissa, kamerasi laiteohjelmiston pitäminen ajan tasalla on välttämätöntä.

Mikä on laiteohjelmisto?

Kameran laiteohjelmisto on DSLR:n perusohjelmisto ja koodaus, jonka kameran valmistaja asentaa valmistuksen aikana. Ohjelmisto tallennetaan sisäisesti kamerasi ei-irrotettavaan muistiin, ja sen asetukset säilyvät, vaikka sammutat kameran. Se on kamerasi sydän ja ohjaa kaikkia sen toimintoja eri toiminnoista olennaisiin asioihin, kuten automaattitarkennukseen ja kuvankäsittelyyn. Laiteohjelmisto ei välttämättä ole sovellus tai ohjelma. Se on kameralle, kuten käyttöjärjestelmä on tietokoneelle; ilman sitä kamerasi ei vain toimisi.

Miksi laiteohjelmiston päivittäminen on tärkeää

Ajoittain jotkut kameran valmistajat julkaisevat laiteohjelmistopäivityksiä, jotka parantavat suorituskykyä, lisäävät uusia ominaisuuksia ja korjaavat virheitä. Siksi sinun tulee säännöllisesti tarkistaa laiteohjelmistopäivitykset. Kaikki kamerat eivät ole laiteohjelmistopäivitysten alaisia. Tarkista varmuuden vuoksi valmistajan verkkosivusto. Vaikka laiteohjelmistopäivitykset on suunniteltu parantamaan DSLR-kameroiden ja muun tyyppisten digitaalikameroiden toimivuutta, kaikki eivät ole välttämättömiä kameran toiminnalle. Saatat löytää joitain pieniä päivityksiä, kuten lisävalikkokieliä, jotka eivät ole tarpeen sinun tilanteessasi.

Tyypillinen laiteohjelmiston päivitysmenettely

Kameran laiteohjelmiston päivitysprosessi riippuu kamerasta ja valmistajasta, mutta yleensä se noudattaa näitä hyvin yleisiä vaiheita. Tässä olevat kuvakaappaukset ovat peräisin eri kameroista, jotta saat käsityksen siitä, mitä sinun on otettava huomioon.

 1. Tarkista kamerasi nykyinen laiteohjelmistoversio käyttämällä LCD-näytön valikkoa.

 2. Vertaa versionumeroa nykyiseen julkaisuun valmistajan verkkosivustolla.

  Canon-kameran laiteohjelmistopäivityksen lataussivu

 3. Jos luettelossa on uudempi laiteohjelmistoversio, tarkista julkaisutiedoista, sisältääkö se tärkeitä päivityksiä tai joita haluat lisätä kameraasi. Lataa sitten oikea versio noudattamalla verkkosivuston ohjeita. Varmista ehdottomasti, että laiteohjelmistopäivitys koskee kamerasi merkkiä ja mallia. Yhteensopimattoman päivityksen asentaminen voi vahingoittaa kameraa vakavasti.

  Sony-kameran laiteohjelmiston päivitysnäyttö

 4. Kopioi laiteohjelmistotiedosto kameraasi vastaavalle SD-kortille (secure digital). Jotkut kamerat mahdollistavat myös päivittämisen USB-yhteyden kautta tietokoneeltasi kameraan.

  Sd-kortti

  Nintendo 3DS/3DS XL käyttää SD-kortteja tietojen tallentamiseen.

 5. Poista SD-kortti tietokoneesta ja aseta se kameraan.

 6. Varmista, että kamera on liitetty virtalähteeseen tai ladattu täyteen. Virtakatkos päivityksen aikana voi vahingoittaa kameraa.

 7. Etsi laiteohjelmiston päivitysapuohjelma kamerasi valikosta ja päivitä laiteohjelmisto noudattamalla ohjeita. Päivitysprosessi voi kestää muutaman minuutin.

Vinkkejä laiteohjelmistopäivitysten asentamiseen

Jotkut laiteohjelmistopäivitykset ovat aluekohtaisia. Varmista, että lataat oikean version (esim. Pohjois-Amerikka, jos käytät kameraasi siellä). Joissakin kameroissa on ohjelmoitava ROM (PROM), joka mahdollistaa uuden tiedon lisäämisen järjestelmään. Toisissa on Electronically Erasable PROM (EEPROM), joka voi myös poistaa tietoja. Jälkimmäisen kanssa et ole jumissa laiteohjelmistopäivitysten kanssa, jos et pidä niistä hyödyllisiä. Lue kamerasi ohjeet huolellisesti. Etsi verkosta, onko muilla käyttäjillä ollut ongelmia harkitsemasi päivityksen kanssa. Huonot päivitykset voivat tehdä kamerastasi käyttökelvottoman. Siinä tapauksessa sinun on palautettava kamera valmistajalle tai palkattava kamerakorjaamo korjaamaan se. Tee tutkimusta ennen kameran laiteohjelmiston päivittämistä.

Por Markus